فناوریهای کوانتومی از مهمترین فناوریهای قرن ۲۱ در کنار هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به شمار می روند که در حال ایجاد انقلاب شگرفی در علوم و فناوری است.
توسط دانشمندان علوم رایانه؛
یک پیشرفت جدید در حوزه کوانتوم، دانشمندان را یک گام به ساخت رایانههای چند وظیفهای «کوانتومی» نزدیکتر کرده است که بسیار قدرتمندتر از پیشرفتهترین اَبَررایانههای امروزی خواهند بود.
با مطالعه بر روی گرافن صورت گرفت:
دانشمندان علوم مهندسی مواد ساختار جدیدی در قالب ماده ای فوق العاده نازک و فوق العاده محکم که بوروفان نامیده شده را معرفی کرده اند که به نظر آنها می تواند روزی در فرم های پیشرفته علم نانوالکترونیک و کوانتوم استفاده شود.
با سرپرستی یک فیزیکدان ایرانی دانشگاه بازل؛
فیزیکدانان، منبعی از تک فوتون ها را تولید کرده اند که می تواند میلیاردها از این ذرات کوانتوم را در ثانیه تولید کند، با این منبع فوتون کارایی تحریک نقطه کوانتومی "تک فوتونها" دو برابر شد.
محققان چینی دستگاهی به نام Jiuzhang را ابداع کردند که محاسبه ای را در ۲۰۰ ثانیه انجام می دهد که تکمیل آن برای یک ابر رایانه معمولی به طور سرسام آور ۲.۵ میلیارد سال به طول می انجامد.
فیزیکدانان با موفقیت دو جسم بزرگ را در گره کوانتوم به هم پیوند دادند.
محققان MIT هشدار می دهند؛
محققان MIT، آزمایشگاه لینکلن و آزمایشگاه ملی شمال غرب اقیانوس آرام (PNNL)هشدار می دهند که اشعه های کیهانی می توانند رایانه های کوانتومی را بی ثبات کنند.
آنچه که آخرین تحقیقات به دست آمده ، انتقال کوانتومی بین ذرات ماده است و اندازه گیری الکترون ها که می تواند به اتصال محاسبات کوانتومی با نوع الکترونیکی سنتی تر کمک کند.
به سرپرستی محقق ایرانی تحقق یافت؛
فیزیکدانان موسسه علوم و فناوری اتریش(IST) به سرپرستی محقق ایرانی نمونه اولیه راداری را اختراع کردهاند که از ذره درهم تنیدگی کوانتومی به عنوان روشی برای شناسایی اشیاء استفاده میکند.
پژوهشهای جدید نشان میدهد دستیابی به موفقیت در اتم مصنوعی میتواند کلید جدیدی برای محاسبات کوانتومی باشد.