دانشمندان برای پیش بینی روندهای عمده تغییرات آب و هوایی، با استفاده از چند ابررایانه در حال ساخت یک مدل دیجیتالی از زمین هستند.
علم و فناوری گزارش می دهد؛
با اعلام رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار است قدرتمندترین ابررایانه ایرانی با نام "سیمرغ" در اردیبهشت ماه رونمایی شود. این ابررایانه، علاوه بر جنبه تحقیقاتی، پیش بینی سریع آب و هوا، تحلیلهای زمین شناسی و زلزله شناسی و تحلیلهای دادههای ژنتیکی را بر بستر شبکه ملی اطاعات امکان پذیر میکند.
مدیرعامل عامل شرکت دانش بنیان ابر رایانه طبرستان :
مدیرعامل شرکت دانش بنیان ابر رایانه طبرستان، گفت: بروکراسی اداری سد راه توسعه فعالیتهای علمی شرکت دانش بنیان بوده و بانکها همکاری مناسبی با چهرههای علمی و شرکتهای دانش بنیان اثر گذار ندارند.
در انگلیس؛
در انگلیس ابررایانه ای برای پیش بینی دقیق تر هواشناسی و رویدادهای آب و هوایی طراحی شده است. ماشین مذکور پیشرفته ترین ابررایانه تخصصی در حوزه هواشناسی خواهد بود.
وحید یزدانیان، رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران روز گذشته در جریان نشست با جوانان صنعت و دانشگاه خبر از شروع عملیات ساخت قدرتمندترین ابررایانه ساخت کشور به نام «سیمرغ» را داد؛ این ابر رایانه قرار است ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از نمونه های قبلی خود باشد.
با اعلام مرکز تحقیقات مخابرات ایران؛
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران از آغاز همکاری با بازیگران اصلی صنعت و دانشگاه در ساخت ابر رایانه «سیمرغ» بنا به وعده وزیر ارتباطات خبر داد.
گزارشی از یک تکنولوژی کاربردی در عرصه ی فناوری اطلاعات؛
ابررایانه ( Supercomputer ) به رایانهای اطلاق میگردد که در زمان معرفی آن در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان در دنیا پیشرو باشد.
شرکت «کری» تا سال ۲۰۱۳ مالک سریعترین رایانه جهان بود. اما در آن سال چینیها با ساخت ابررایانه «تایتان» گوی رقابت را از آنها ربودند. در مجموع در سراسر دنیا تعداد ابررایانهها به زحمت به عدد ۵۰۰ میرسند که تمرکز آنها در کشورهای چین، آمریکا و ژاپن است.
در جدیدترین تحقیقات گروهی از دانشمندان و محققان که در نشریه "مرزهای علوم اعصاب" چاپ شده است ، پیش بینی شده است که با اتصال مغز انسان به اینترنت ابررایانه ها ، پیشرفت های بنیادینی در حوزه کنترل افکار رقم خواهند زد.