دارویی که قرار است پیری را به تأخیر بیندازد

ساخت داروی ضدپیری یکی از طرح‌های مرکز تحقیقات اعصاب کاربردی است و برای اینکار از گیاه بومی گون استفاده می شود.

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از استان مرکزی؛ یکی از مهمترین مسایلی که امروزه در حوزه پژوهش مورد توجه است ایجاد بستر لازم برای تبدیل نتایج پژوهش ها به محصول ویا خدمت در جهت پیشبرد اهداف کشور است.دانشگاه آزاد اسلامی اراک با داشتن پتانسیل انجام پژوهش های بنیادی –کاربردی و بین رشته ای را دارد. هم اکنون با استفاده از گیاه بومی گون و تحقیقات انجام شده در پایان نامه دانشجویی و بسترهای موجود دست به ساخت داروی ضدپیری در این مرکز تحقیقات علوم اعصاب کاربردی پرداخته است.

 

گون

گونه ای است علفی و چندین ساله با ریشه‌ی مستقیم و ساقه های متعدد که طول آنها به ۶۰ سانتیمتر می‌رسد. برگ‌های این گیاه مرکب و متقابل است. گل های فراوان آن بذر زیادی تولید می‌کند. این گیاه در زمین های بایر و مزارع آیش فلات شمال زاگرس بومی بوده با آب و هوای مناطق نیمه جلگه‌ای و زمستان‌های سرد سازگار می‌باشد. گیاه گون در لبنان (نزدیک دریا) و حتی کویر (بطور فاریاب) با موفقیت به‌عمل می‌آید. از این‌رو می‌توان گفت که با آب و هوای متفاوت سازش دارد

نوع گون (Astragalus siliquasus) می‌تواند در بذرپاشی مجدد و احیا‌ء مراتع مخروبه و یا بایر (در حداقل ۲۵۰ میلیمتر بارندگی سالیانه) در بخش اعظم ایران نقش عمده‌ای به عهده گیرد. شکوفه‌ی فراوان این گیاه زنبور عسل را جذب کرده در نتیجه سبب ازدیاد تولید عسل می‌گردد.

 

حمید مهاجرانی مدیر مرکز تحقیقات اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: ساخت داروی ضدپیری یکی از طرح‌های مرکز تحقیقات اعصاب کاربردی است و برای اینکار از گیاه بومی گون استفاده می شود.

مهاجرانی افزود: گون یکی از گیاه‌های پرخاصیت است که یکی از خاصیت‌های آن اثر ضدپیری است.

وی بیان کرد: با توجه به تحقیقات بسیار گسترده ای که بر روی گون و خواص و پتانسیل آنتی اکسیدانی آن انجام شده است، این گیاه به طور قابل ملاحظه ای می تواند اثرات بالا رفتن سن را بر روی پوست صورت کاهش دهد. از دیگر خواص این گیاه ترویج رشد دوباره بافت ها، از بین بردن رادیکال های آزاد و جلوگیری کردن از علائم و نشانه های بیماری های مزمن است.

وی خاطر نشان کرد: "ایگنوزتراژنل" و "استراگایوستیو ۴" دو ماده‌ای است که در ساخت این دارو استفاده شده ‌است. این دو ماده موجب جلوگیری از کوتاه شدن تلومرها در کروموزوم ها می‌شوند. تلومرها پایانه فیزیکی پایانه‌های خطی هستند. در جانداران پرسلول مانند انسان طول تلومر پیوسته کاهش می‌یابد و این عامل در طولانی مدت موجب پیری و در نهایت مرگ می‌شود. نکته مهم این است که این دارو نه تنها بر پوست بلکه بر کل بدن تاثیر می‌گذارد.

مهاجرانی تاکید کرد: این دارو علاوه‌ بر اثرات ضدپیری، تاثیر ضد التهابی و ضد سرطانی نیز دارد و در حال حاضر در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اراک از طریق پایان نامه‌های دانشجویی با همکاری کارخانه رویال اسانس در ایبک‌آباد اراک در مرحله کار تحقیقاتی است، این طرح همچنین در معاونت فناوری ریاست جمهوری نیز در دست بررسی است.

انتهای پیام/ج

زمان انتشار: دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶:۰۴

شناسه خبر: 100447

مطالب مرتبط :
 زباله های الکترونیک

ساخت دارو با استفاده از بازیافت زباله های الکترونیک

در یک مطالعه تازه دانشمندان امپریال کالج لندن دریافتند استفاده از طلای بازیافتی از سیم کارت‌ها به جای تکیه بر فلزات کمیاب استخراج شده، می‌تواند تولید دارو را پایدارتر کند.

vjdk

رتبه بندی تایمز، دانشگاه اراک در جمع دانشگاه‌های برتر جهان

دانشگاه اراک در پایگاه رتبه بندی تایمز در جمع ۱۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت .

عکس

به‌منظور حفظ و احیای منابع طبیعی با کاشت گیاه آگروپایرون النگاتوم

گیاه آگروپایرون النگاتوم با هدف حفظ و احیای گونه‌های طبیعی شهرستان تفرش در ۵۰ هکتار از اراضی طبیعی روستای خانک این شهرستان کاشته می‌شود.

طرح شهید سلیمانی در استان مرکزی

ارائه خدمات به ۲ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌ سپاه استان مرکزی

سرهنگ امینی معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روح الله استان مرکزی با اشاره به اقدامات مهم آن معاونت در طرح شهید سلیمانی پرداختند.

عکس

الگوپذیری از شهدای دفاع مقدس

جبهه مقاومت با تکیه بر شهدای دفاع مقدس و الگوپذیری از آنان وارد میدان شده است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب