گل محمدی پر ثمر‌ترین گل رُز با کِشتی به صرفه

گل محمدی پر استفاده‌ترین گل رُز جهان با پرورشی آسان می‌باشد که محصولات متنوعی چون اسانس، گلاب، روغن گل، غنچه خشک از آن بهره برداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ از بین دو هزار گل رُز گل محمدی پر استفاده ترین گل رُز جهان است و بیشترین سطح زیر کشت آن در ایران است، مناطق با آب و هوای خشک و نیمه خشک برای پرورش این گل بسیار مناسب است با حداقل یک هکتار زمین و ۲۵ میلیون تومان سرمایه اولیه می‌شود کشت گل محمدی را می‌توان شروع کرد؛ بعد از گذشت ۲ سال، ثمردهی گیاه شروع می‌شود و در سال چهارم به ۶ تُن افزایش می‌یابد و درآمد آن از هر هکتار به ۶۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان می‌رسد.

پرورش گل محمدی به آب کمی نیاز دارد، گل محمدی به محیطی نیاز دارد که ارتفاع آن بین ۹۰۰ تا ۲ هزار متر از سطح دریا بالاتر باشد، اختلاف دمای صبح و شب آن تقریبا ۹ یا ۸ درجه باشد تا بتوانیم گل را کشت کنیم، گل محمدی گیاه مقاومی است هر هکتار ۴۰۰۰ متر مکعب در سال آب نیاز دارد و در جاهایی که بارش سالانه ۲۵۰ میلی متر است باز هم مستعد است و گل محمدی به صورت دیم کاشته شود.

هر هکتار گل محمدی نیازمند ۵۰ میلیون هزینه است و در هر هکتار ۱۴ هزار نشاء گل محمدی کاشته می‌شود؛ پرورش گل محمدی هر سال به میزان بازده آن زیاد می‌شود مثلاً سال اول ۲ تُن در هر هکتار گل محمدی داریم سال بعد به ۵ تُن در هکتار می‌رسد و سال سوم به صورت صعودی بالا می‌رود؛ گل محمدی با سیستم آبرسانی قطره‌ای آب رسانی می‌شود و تنها نیازمند یک زمین نشاء و کود اولیه است و تا ۸ سال اول نیاز به هزینه ی دیگری در این حوزه نیست؛ بعد از این ۸ سال ۲ سال دیگر به صورت سیر نزولی گل می‌دهد که باغ دار یا گیاه را کف پر می‌کند یا رسیدگی های دیگر را انجام می‌دهد.

فرآوری گل‌ محمدی سودآوری بیشتری هم دارد از هر ۳ تُن گل محمدی یک کیلوگرم عطر مایع و اسانس به دست می‌آید که قیمت آن در خارج از کشور تا ۸ هزار دلار می‌رسد، شرکت های سازنده لوازم آرایشی و بهداشتی مشتری پروپاقرص این محصول هستند اما برای موفقیت در صادرات حتماً باید با یک شرکت تخصصی مدیریت زنجیره ای تامین شریک شد و محصول را به صورتی که در آن شرکت می‌خواهد تولید کرد.

راه دیگر برای سود کردن بیشتر، تولید گلاب است از هر یک کیلوگرم گل محمدی می‌شود یک و نیم لیتر گلاب تهیه می‌شود که در بازار داخلی هر لیتر آن ۱۰ هزار تومان قیمت دارد در صورتی که بخواهیم غنچه این گیاه را برداشت کنیم و خشک کنیم در هر هکتار ۵۰۰ کیلو گرم به ارزش هر کیلو گرم ۱۵۰ هزار تومان به دست می‌آوریم‌.

از آنجا که تولید گل محمدی در کشور ما نیاز به مجوز خاصی ندارد در نتیجه برای اشتغال زایی و کسب درآمد کار آسانی است.

عمده خریدار گل محمدی شرکت های صنایع تبدیلی می‌باشند به عنوان مثال گل محمدی به اسانس، گلاب، روغن گل محمدی، غنچه خشک و گل خشک تبدیل می‌شود.

گلاب برای چین و چروک پوست مناسب است و محصولاتی مثل فنتیل الکل و آب مقطر نیز از گلاب بدست می‌آید، همچنین از پس آبی که از گل محمدی باقی می‌ماند فرآورده های زیادی به دست می‌آید به عنوان نمونه می‌شود از آن به عنوان کود استفاده کرد و یا قالب‌هایی به شکل آجر؛ جالب است بدانید در کاشان از آن به صورت سوخت استفاده می‌شود که قابل اشتعال است.

در فرآیند گلاب گیری در مرحله اول اسانسی که از آن گرفته می‌شود که به آن روغن گل محمدی می‌گویند این اسانس یک محصول جانبی است که در کنار گلاب گیری تولید می‌شود.

اسانس دوم وقتی که گلاب را می‌گیرند دوباره این گلاب در دستگاهی دیگر تقریض می‌شود و تبدیل می‌شود به اسانس دوم.

بسته به کیفیت نوع گل محمدی تقریبا از هر تُن گلاب ۱۳۰ تا ۱۴۰ گرم می‌توان اسانس تولید کرد، هر چقدر گل، تازه، صورتی و دارای رایحه بیشتری باشد اسانس خوب و بیشتری هم می‌توان بدست آورد‌. 

خوب است یدانیم اسانس این قابلیت را دارد که مجدد به گلاب تبدیل شود و برای ماندگاری بیشتر اسانس گرفته و نگهداری می‌شود و در صورت نیاز آن را به گلاب تبدیل می‌کنند، همچنین اسانس در محصولات آرایشی، بهداشتی و گیاهی نیز کاربرد دارد.

ناگفته نماند که از گلبرگ گل محمدی مربایی خوشمزه نیز تهیه می‌شود.

انتهای پیام/

زمان انتشار: جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱:۱۱

شناسه خبر: 100533

مطالب مرتبط :
جلاب

شربتی مقوی برای نشاط و سرحالی

دکتر خدایی شربت "جلاب" را شربتی مقوی و در عین حال نشاط آور معرفی می کند.

بو گل محمدی

تاثیر بوی گل محمدی و دارچین در بیماری آلزایمر

ترکیبات شیمیایی ایجادکننده بوی خوش دارچین و گل محمدی تاثیر مثبتی بر عملکرد پروتئین دخیل در بیماری آلزایمر دارد.

اشتغال زایی با گل محمدی

گل محمدی راهکاری درجهت اشتغال زایی درشرایط کم آبی

کارآفرینی با کشت گل محمدی و صنایع تبدیلی اسانس طبیعی در شهرستان کمیجان احیا می شود.

گل محمدی

استشمام عطر گل محمدی از بلندای بام ایران!/ بازدهی اقتصادی کشت گیاهان دارویی در مناطق کم آب

گل محمدی یک گیاه دارویی به حساب می آید که در سال های اخیر توجه زیادی به آن شده است که با توسعه دادن کاشت گل های محمدی می توان دریچه ای را به سوی رونق تولید ملی باز کرد.

گیلان پا به عرصه تولید گلاب گذاشت

تولید ۳۰ تن گل محمدی در استان گیلان

گیلان پا به عرصه تولید گلاب گذاشت

ارائه تسهیلات در راستای پرورش گل محمدی و ایجاد کارگاه گلاب گیری در گیلان افزایش می یابد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب