به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ برپایی نمایشگاه خوشنویسی« روایت رقاع » از مجموعه آثار استاد ناصر طاووسی در نگارخانه «سوره»از 11 تا18 آذرماه برگزار خواهد شد.
استاد ناصر طاووسی متولد سال ۱۳۴۹ در قم و نوه محمد هادی اصفهانی خوشنویس نساخ دربار ناصرالدین شاه قاجار است و فرزند ملا صالح داماد علامه مجلسی نیز است .از دوران مدرسه کار خوشنویسی را آغاز کرده و دورههای عالی خوشنویسی را نزد استاد بنی رضی گذرانده و هم اکنون به صورت مستقل فعالیت میکند.
کسب عناوین برگزیده در جشنوارههای مختلف و کتابت منتخب مفاتیح الجنان، ارتباط با خدا، دعاهای کمیل، مکارم الاخلاق و صحیفه سجادیه، کتابت قرآن در یک صفحه در ابعاد ۷۰ در ۵۰ و همچنین برگزاری دهها نمایشگاه ملی و بین المللی را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
خط رقاع چیست؟
رقاع به معنای نامهنگاری است و در کتابتها برای نامهنگاریها استفاده میشده است ، این خط از خطوط سته محسوب میشود که بعدها جنبه امضا نیز پیدا کرد.
با وجود مهجور ماندن این نوع خط، برای نخستین بار از این خط استاد طاووسی در آثارش استفاده کرده و با بررسی ها و مطالعاتی که انجام داده است به این موضوع رسیده که این نوع خط قابلیتهای خوبی برای کارهای گرافیکی بسیار زیبا و مناسب دارد.
تاریخچه خط رقاع
رقاع خطی است که بعد از خط کوفی مورد استفاده قرار گرفته و ابن مقله شیرازی بعد از بنی عباس آنرا اختراع کرد.
خطوط نسخ، ثلث، رقاع، توقیع، محقق و ریحان خطوطی هستند که از دل خط کوفی و نسخهای اولیه بیرون کشیده شدهاند.
سرعت نوشتاری خط رقاع بالا بوده در کتابتها برای نامهنگاریها استفاده میشد که بعدها جنبه امضا نیز پیدا کرد.
استفاده از رقاع در دوران قاجار رواج بسیار بالایی پیدا کرد و دوره شکوفایی این خط بود و فضا سازی برای این هنر انجام شده است.
برگزاری نمایشگاه خوشنویسی با خط رقاع از آثار استاد ناصر طاووسی از زبان معاون فرهنگی حوزه هنری استان مرکزی
مجید جدیدی معاون فرهنگی حوزه هنری استان مرکزی گفت: برپایی نمایشگاه خوشنویسی روایت رقاع از مجموعه آثار استاد ناصر طاووسی در نگارخانه «سوره» برگزار خواهد شد.
جدیدی افزود: آثار به نمایش گذاشته شده استاد طاووسی بیشتر «رقاع» است، اما بازدیدکنندگان آثاری همچون نستعلیق، نسخ فارسی، کوفی، ثلث و محقق را نیز تماشاگر هستند. یکی از تلاشهای استاد احیای این خط «رقاع» است و خوشنویسان استان با مشاهده این خط با نمونه کارهای جدید آشنا شده و ایده خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه برخی از آثار ارائه شده در این نمایشگاه از نمونه آثار استاد طاووسی در نمایشگاههای برون مرزی است، گفت: تعدادی از آثار با نگارگری تلفیق شده که زیبایی کار را چندین برابر میکند. در این نمایشگاه علاوه بر ۲۷ اثر از نمونه آثار استاد، نمونه اثر انجام شده روی جلد کتاب مقام معظم رهبری، طراحی پرچمهای مذهبی و ... را نیز شاهد هستیم.
جدیدی استقبال علاقهمندان و مردم از نمایشگاههای قوی با سطح کیفی عالی را قابل قبول توصیف کرد و افزود: آشنایی علاقهمندان به خوشنویسی با خطوطی که کمتر به آن پرداخته میشود یکی از اهداف حوزه هنری استان برای برپایی نمایشگاه است. خوشنویسان جوان با تماشای آثار هنرمندان با نوع نگاه آنان بیشتر آشنا شده و میتوانند با ایدهپردازی خالق آثار ماندگاری باشند.
معاون فرهنگی حوزه هنری استان مرکزی با اشاره به اینکه هنر خوشنویسی میتواند تجاریسازی شود و استاد طاووسی به این امر مبادرت دارد، اضافه کرد: طراحی و تولید پرچم برای مراسم عزاداری یا جشنهایهای مذهبی و ملی و طراحی جلد کتاب میتواند به درآمدزایی فعالان این حوزه منتج شود. قابلیتها و ظرفیتهای خوشنویسی باید معرفی شود تا جوانان بیشتری در این مسیر قدم بردارند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه ایده است و میتواند مورد توجه هنرمندان استان قرار گیرد. امید است خوشنویسان جوان با ایدهپردازی و تمرین بیشتر به سبکی برسند که بتوانند نمایشگاههایی با چنین آثار زیبایی برپا کنند.
انتهای پیام/ج
زمان انتشار: شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰:۱۲
شناسه خبر: 100552