به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ دکتر بابک رضایی افشار مدیر مرکز رشد علوم و فناوری های پزشکی شهید شهریاری بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: در بحث ایده ها، نیازی به مراکزی داریم که بتوانند ایده هایی را که فناوران ارائه می دهند به سممت تجاری سازی و دانش بنیان سوق دهند.
وی افزود: این مراکز باید از لحاظ علمی و هم از لحاظ تجاری سازی به سمت ایده ها مسیر دهی کنند و این ایده ها را داوری و پالایش بکنند و مشاوره های خاصی به این نوع ایده ها داده شود تا بتوان آنها را به سمت تجاری سازی شدن سوق دهند.
رضایی افشار در ادامه گفت: امروزه در کشور ما مراکز رشد متعددی وجود دارد مثل مراکز رشد دانشگاهی که به پایان نامه ها و کارهای تحقیقاتی دانشجویی مسیردهی می کند، مراکز رشد داخل پارک های علم و فناوری برای ایده هایی که از طریق سازمان ها و دانشگاه ها معرفی می شوند ارائه خدمات می دهند، اما سازمان های دیگری نیز در این راستا وجود دارند که نقش حمایتی دارند از جمله سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، جهاد کشاورزی و ... .
مدیر مرکز رشد شهید شهریاری اظهار داشت: ما با توجه به اینکه حلقه مفقوده بین ایده تا محصول را داریم و آن هم حمایت از فناوری و مخترع از تبدیل ایده های او به سمت محصول است و باید مشاوره هایی برای بهبود عملکرد در جهت مسیر یابی صحیح و حمایت های مالی ارائه شود.
وی تصریح کرد: هدف از مراکز رشد جذب ایده هایی است که قابلیت تبدیل به محصول را دارند و همچنین فناورانی که قابلیت ایده پردازی را نیز دارند. این فناوران در یک بستری قرار می گیرند تا علاوه بر اینکه بتوانند تعامل بیشتری داشته باشند، توان علمی و نوآوری را نیز افزایش دهند.
رضایی افشار با بیان اینکه جامعه هدف مرکز رشد علوم و فناوری های پزشکی است افزود: ما در مرکز رشد افرادی را که در حیطه پزشکی، پیراپزشکی، علوم آزمایشگاهی و رشته های دیگری که به علوم و فناوری های پزشکی مرتبط هستند مد نظر گرفته ایم.
مدیر مرکز رشد شهید شهریاری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در استان مرکزی مختص به علوم و فناوری های پزشکی وجود نداشت و این مسئله بسیار احساس می شد، فضایی که بتواند نوآوران این حوزه را جمع کند و ایده های آنها را به سمت پیشرفت سوق دهد، وجود چنین مرکز رشدی در استان می تواند فضایی را برای این فناوران مهیا کند.
وی گفت: ما در استان اردبیل پتانسیل بسیار زیادی برای بحث پزشکی از جمله پزشکی از راه دور، بحث تولید محصولات و تجهیزات مصرفی در استان داریم که خود استان مصرف کننده های این تجهییزات است و تعداد دانش آموختگان بالای مهندسی پزشکی و رشته های مرتبط با آن که این نشان دهنده پتانسیل بالای استان در زمینه تجهیزات و فناوری های پزشکی است.
رضایی افشار بیان کرد: مرکز رشد فرصتی است تا بتوانیم بخشی از این پتانسیل را جذب، هدایت کنیم و به اشتغال دانش بنیان دانش آموختگان علوم و فناوری های پزشکی در استان برسانیم.
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱:۰۴
شناسه خبر: 100672