سید علی خدایی، دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از استان یزد، گفت: شربت جُلاب شربتی سرشار از خواص فراوان است که در اصل شربت گلاب بوده که بعد از آشنایی اعراب با ایران و این شربت به این نام ذکر میشود.
وی افزود: این شربت خواص متعددی دارد که از مهمترین این خواص می شود به شادی آور بودن، نشاط آوربودن و از بین برنده خستگی اشاره کرد.
خدایی با اشاره به نحوه تهیه شربت جلاب عنوان کرد: این شربت از نبات سفید یا عسل و شکر، گلاب و زعفران تهیه می شود. ابتدا باید یک واحد نبات را با سه برابر گلاب بر روی شعله کم حرارت داد تا محصول نصف شود. بعد نیم مثقال زعفران ساییده شده را با کمی گلاب به این مایع اضافه می کنیم و به عنوان مایه شربت در یخچال نگهداری کرده و هر زمان نیاز به استفاده بود با مقداری آب مخلوط می کنیم.

وی بیان داشت: در مصرف شربت جلاب متناسب با هر بیماری در فرد می توان مواد افزودنی به آن را تغییر داد. به عنوان مثال می توان از تخم بالنگو برای تقویت قلب و معده و یا تخم ریحان و یا در تابستان از اسفرزه استفاده کرد.
وی تصریح کرد: این شربت مقوی اعصاب، کبد معده و قلب می باشد. همچنین برای سوداوی مزاج ها، افراد افسرده و کم حال شربت بسیار خوبی است.
خدایی اذعان داشت: البته شربت جلاب منع مصرف هم دارد. در اوایل حاملگی و همچنین عادت ماهیانه بانوان به دلیل دارا بودن زعفران نباید استفاده شود. همچنین افرادی که داروی ضد انعقاد خون استفاده میکنند نباید از این شربت میل کنند. افراد گرم مزاج نیز نباید در مصرف شربت جلاب زیاده روی کنند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۴:۰۶
شناسه خبر: 101283