به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ معاون علمی، پژوهشی و فناوری پایگاه ریحانه النبی حوزه ۳۲۶ حضرت رقیه (س) ناحیه مالک اشتر آموزشهای علمی متنوعی را در پایگاه در جهت پرورش خلاقیت نوجوانان برگزار میکند.
یکی از این آزمایشها روشن ماندن شمع زیر آب میباشد؛ وقتی شمعی را روشن کنیم انتظار داریم ذوب شود و وقتی زیر آب باشد باز انتظار داریم خاموش شود اما حقیقت این است که شمع خاموش نمیشود و به سوختن ادامه میدهد. شبیه این که شمع، غریزه بقا دارد دقیقا مثل بالون و به همین دلیل هم بالون منفجر نمیشود.
در واقع اول شمع به شکل طبیعی شروع به سوختن میکند تا اینکه به سطح آب میرسد در آن هنگام و یا چند ثانیه قبلتر مدل سوختن تغییر میکند آب مانع تماس با فیتیله شده و شمع برای مدتی به سوختن ادامه میدهد.
آب خاصیت شگفت انگیزی از جذب انرژی گرما دارد و به خاطر استفاده از آب سرد این انرژی گرمایی بیشتر جذب میشود. پس فیتیله گرمایش را به موم انتقال میدهد و موم هم گرما را به آب منتقل میکند و به محض اینکه انرژی گرمایی در آب پخش شود این گرما بر روی سطح بیرونی شمع تاثیر کمتری میگذارد و این باعث میشود موم در تماس با آب خنک و سفت باقی بماند.
روش آزمایش؛
شمع را در یک کاسه قرار دهید و آن را با چسب محکم کنید و یا از ظرفی استفاده کنید که انتهای ظرف امکان ثابت نگه داشتن شمع وجود داشته باشد سپس آب سرد را داخل ظرف تا بالای شمع بریزد اما مراقب باشید تا فیتیله شمع به زیر آب نرود، حالا شمع را روشن و تماشا کنید تمام مدت شمع خواهد سوخت و تنها یک نوار باریکی از آن باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰:۴۹
شناسه خبر: 101308