توسط پژوهشگر ایرانی صورت گرفت؛

تولید چاشنی گوجه سیاه در روغن زیتون فرابکر برای اولین بار در جهان

یک پژوهشگر مبتکر ایرانی ضمن تولید گوجه سیاه در طرحی خلاقانه به چاشنی غذایی از گوجه سیاه دست یافت که در پیشگیری و درمان چاقی، دیابت، گرفتی عروق و … موثر است‌.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ گلخانه کفایی در مهر ماه ۱۳۹۱ با هدف تولید محصولات سالم کشاورزی در روش کشت هیدروپونیک جهت بالا بردن راندمان مصرف آب، تاسیس و در بهمن ماه همان سال به بهره‌برداری رسید و با تهیه بذر از جدیدترین محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای از اقصی نقاط جهان و تولید بیش از ۲۷۰ محصول مختلف رکورد دار تنوع و رفتارشناسی محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای در کشور می‌باشد و همه محصولات تولیدی این مجموعه در آزمایشات میزان باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین سربلند بوده‌اند و در حال حاضر دارای چهار نشان استاندارد ملی از اداره‌ی استاندارد کشور و پنج کد محصول سالم PM (مدیریت تلفیقی آفات) از سازمان حفظ نباتات می‌باشد.

ساسان کفایی مدیرعامل شرکت سبز اندیشان سالم کشت آسیا در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری ضمن تبریک اعیاد شعبانه بیان کرد: حدود ۷ سال پیش تصمیم گرفتم محصولات گلخانه‌ای بسیار جدید با خواص دارویی بسیار بالا را تولید کنم و شروع به تحقیق در خصوص محصولاتی کردم که یا در ایران وجود نداشت و یا کمیاب بود تا بعضی از آنها را وارد ایران کنم و آنها را کشت دهم.

وی تصریح کرد: گوجه سیاه اولین محصول تولیدی گلخانه ما بود که ارزش غذایی این محصول به دلیل داشتن رنگ دانه آنتوسیانین (Anthocyanin) بسیار بالا است چون آنتوسیانین یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌های شناخته شده در دنیا می‌باشد.

کفایی با بیان اینکه رنگ آنتوسیانین رنگدانه‌های طبیعی متعلق به گروه فلاونوئیدها و از اجزاء اصلی رژیم غذایی انسان می‌باشند و در بسیاری از غذاها، میوه‌ها و سبزیجات، به ویژه توت‌ها و شراب قرمز وجود دارد، گفت: گوجه فرنگی نیز چهارمین محصول پر مصرف در جهان می‌باشد که هم به صورت خام در انواع غذاها مصرف می‌شود و هم به صورت انواع سس‌ها و انواع کچاب‌ها که با مصرف آن ماده آنتوسیانین را در سفره‌های مردم می‌آوریم.

کفایی اذعان داشت: گوجه سیاه اولین بار در کشور آمریکا تولید شده بود و ما خوشبختانه توانستیم ۶ ماه بعد آمریکا در ایران آن را تولید کنیم؛ با توجه به اینکه ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد تا بتوانیم از نظر آفات، وجود بیماری‌ها و... رفتارشناسی کنیم، همچنین در خصوص میزان محصولات، بازار سنجی محصولات، نوع بسته بندی محصولات و ... 

گوجه سیاه از پیوند زدن گوجه فرنگی بنفش و گوجه فرنگی قرمز به وجود می‌آید، گوجه فرنگی‌های سیاه سالم‌تر از انواع گوجه فرنگی‌های قرمز می‌باشند. گوجه سیاه، در طول روند رشد سبز است و هنگامی که خورشید به آن می‌تابد و بزرگ‌تر می‌شود به جای رنگ قرمز، سیاه رنگ می‌شود؛ از داخل به رنگ قرمز متمایل به بنفش است و طعم آن مانند گوجه فرنگی‌های معمولی نیست و عطر و طعم بیشتری دارد. این گونه از گوجه فرنگی‌ها را می‌توان، هم به صورت طبیعی و هم صورت غیر طبیعی (تغییر ژنتیکی) پرورش داد؛ این گوجه فرنگی‌ها به طور طبیعی، اوایل یا اواسط تابستان می‌رسند.

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه رادیکال‌های آزاد سلول‌هایی بسیار فعال هستند که به سلول‌های سالم آسیب می‌رسانند، گفت: گوجه‌فرنگی سیاه دارای توانایی مبارزه با این رادیکال‌های آزاد است از این رو قادر به جلوگیری از سرطان می‌باشد.

وی اضافه کرد: گوجه‌ فرنگی سیاه حاوی مواد معدنی آنتی اکسیدانی مانند منیزیم و پتاسیم می‌باشد که مشکلات فشار خون بالا را درمان می‌کند، بنابراین، اگر به جای گوجه فرنگی معمولی از گوجه فرنگی سیاه استفاده کنید، می‌توانید از بیماری‌های مرتبط با قلب مصون بمانید چون آنتوسیانین موجود در این گوجه فرنگی، بدن را از حمله قلبی پیشگیری کرده و قلب را محافظت می‌کند.

به گفته محققان و همین طور کشاورزان، گوجه فرنگی سیاه برای بیماران قندی (دیابتی) و بیماران قلبی بسیار موثر است، سبب کاهش وزن و کاهش کلسترول بد خون می‌شود، با داشتن ویتامین آ و ویتامین ث برای چشم مفید است، همچنین سبب حفظ کبد می‌شود.

مدیرعامل شرکت سالم کشت آسیا با بیان اینکه شعار شرکت ما "هر سال یک محصول سالم دیگر" است، تصریح کرد: ما با پشتوانه‌ی همه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کشور عزیزمان ایران در این مسیر گام برمی‌داریم و اکنون پس از ۱۰ سال کار مداوم و طاقت فرسا و دارا بودن کادری مجرب آمادگی هرگونه همکاری در تولید انواع محصولات سالم و ارگانیک در سیستم کشت هیدروپونیک را با همه صاحبان سرمایه و گلخانه‌داران داریم.

کفایی این پژوهشگر ایرانی ضمن تولید گوجه سیاه برای اولین بار در ایران، در طرحی خلاقانه چاشنی گوجه فرنگی سیاه در روغن زیتون فرابکر را برای اولین بار در جهان تولید کرده است که سرشاز از آنتوسیانین و آنتی اکسیدان‌های قوی است که می‌توان در انواع پاستا و ماکارانی، انواع سالاد و غذاهای ایتالیایی استفاده کرد‌.

کفایی در ادامه در خصوص فرآوردهای تولیدی گوجه فرنگی سیاه (چاشنی و پودر گوجه سیاه) بیان کرد: چاشنی گوجه فرنگی سیاه در روغن زیتون فرابکر اولین چاشنی تولید شده در جهان است که در پیشگیری و درمان چاقی، دیابت، چربی خون، گرفتی عروق، سرطان روده، افزایش بینایی و … موثر است و افرادی که نمی‌توانند از چاشنی‌های غیر گیاهی و دارای مواد شیمیایی استفاده کنند می‌توانند از آن استفاده کنند چون در این چاشنی هیچ‌گونه مواد نگهدارنده وجود ندارد و تنها از گوجه سیاه، روغن زیتون فرابکر و ۳ نوع آنتوسیانین بسیار قوی تشکیل شده است.

این پژوهشگر مبتکر با بیان اینکه گوجه سیاه شرکت تجاری سازی شده افزود: تمامی محصولاتی که در مجموعه ما تولید می‌شود دارای نشان استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی هستند و حتی محصولات غیر گوجه سیاه، انواع سبزیجات و کاهو، فلفل‌ها در این مجموعه تولید می‌شود که تماما آزمایشات حد مجاز آلاینده‌های کشاورزی و فلزات سنگین را گذرانده‌اند و به راحتی می‌توانیم آنها را صادر کنیم؛ در حال حاضر نیز بر روی فرآورده‌های گوجه سیاه چاشنی گوجه فرنگی سیاه در روغن زیتون فرابکر که تولید و صادر کرده‌ایم کار می‌کنیم که ضمن تولید و عرضه آنها به بازار، صادر نیز داشته باشیم.

دستورالعمل نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی با همکاری سازمان ملی استاندارد در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده است که برای اعطای این نشان، محصولات هم از نظر مقدار باقیمانده آلاینده‌های فلزی و هم از نظر باقیمانده سموم، در آزمایشگاه‌های مجهز همکار سازمان ملی استاندارد ایران بررسی می‌شوند و بر این اساس آزمون‌های مربوطه طبق استاندارد ملی انجام و در صورت تحقق سایر شرایط لازم، پروانه‌ کاربرد نشان حد مجاز آلاینده ها به واحد تولیدی مربوطه صادر می‌شود؛ سازمان ملی استاندارد و وزارت جهاد کشاورزی به کمک شرکت‌های بازرسی، با تبیین دستورالعمل‌هایی تمامی فرآیند‌های تولید، فرآوری و عرضه را تحت کنترل درآورده‌اند تا محصول سالم با رعایت حد مجاز آلاینده‌ها تولید و در اختیار مصرف ‌کنندگان قرار بگیرد.

آلاینده‌ها نیز به دسته‌ای از مواد گفته می‌شوند که عدم مطابقت آنها با حدود مجاز تعیین شده در استانداردها، برای مصرف‌کننده مضر است. این آلاینده‌ها را می‌توان به چند دسته‌ی کلی باقیمانده آفت کش‌ها و کود‌های شیمیایی، مایکوتوکسین‌ها (موادی که در اثر فعالیت قارچ‌ها ترشح شده و خاصیت سمی دارند) و فلزات سنگین تقسیم نمود؛ به حداکثر مجاز غلظت آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی، حد مجاز آلاینده‌های کشاورزی می‌گویند. در حال حاضر برای کنترل این مواد، با توجه به عوارض جبران‌ناپذیری که می‌توانند در بدن انسان از سرطان‌زایی تا تاثیر بر سیستم عصبی داشته باشند، استاندارد‌های تعیین حد مجاز تدوین شده است.

کفایی در پایان ضمن گله‌مندی از مسئولین در خصوص عدم نصب پوستر یا تبلیغی برای نشان استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی بعد از گذشت ۵ سال، بیان کرد: وقتی در کشور هیچ‌گونه تبلیغاتی وجود نداشته باشد، در نتیجه مردم نیز هیچ شناختی از نشان استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی و شرکت‌هایی که با زحمت این نشان را بدست آورده‌اند را نخواهند داشت، چرا که این محصولات با استفاده نکردن از کود شیمیایی در بلند مدت به این نشان می‌توان دست یافت تا محصولاتی با کیفیت تولید کرد‌.

این شرکت مجوز نخستین برند گوجه فرنگی سیاه ایران را دریافت کرده است و قابلیت صادرات این گوجه فرنگی سیاه و انواع چاشنی‌ها را با این نام و نشان تجاری به ۳۰ کشور جهان را دارد؛ همچنین توانایی ارائه و تولید بذر گیاهان منحصر به فرد گلخانه‌ای و تولید انواع محلول غذایی جهت کشت‌های هیدروپونیک را دارد.

انتهای پیام/

زمان انتشار: سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰:۳۱

شناسه خبر: 101692

مطالب مرتبط :
اختراع داروهای ضد درد و التهاب با اثربخشی بالا و بدون عوارض جانبی برای اولین بار در جهان

توسط یک متخصص ایرانی؛

اختراع داروهای ضد درد و التهاب با اثربخشی بالا و بدون عوارض جانبی برای اولین بار در جهان

یک پژوهشگر ایرانی ضمن اختراع داروهای ضد درد و التهاب در زمینه بیماری‌های آرتریت روماتوئید، سرطان و گوارشی موفق به تولید نوشیدنی میوه‌ای با خاصیت درمانی برای اولین بار در جهان شده است.

خود اتکایی در ساخت و تولید پیشرفته‌ترین محصولات دندانپزشکی توسط متخصصان ایرانی

خود اتکایی در ساخت و تولید پیشرفته‌ترین محصولات دندانپزشکی توسط متخصصان ایرانی

متخصصان توانمند یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر توان داخلی موفق به ساخت و تولید پیشرفته‌ترین محصولات دندانپزشکی شدند که حین ایرانی بودن کیفیت جهانی دارند.

طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی هایپرکیوب HD۳D توسط مهندسین ایرانی

طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی هایپرکیوب HD۳D توسط مهندسین ایرانی

مهندسین مبتکر و خلاق گروه صنعتی فناوران پرینتر سه بعدی هایپرکیوب با تکنولوژی روز را طراحی کرده‌اند که علاوه بر دقیق و سریع بودن در عملکرد می‌تواند یک پلاتر، سی ان سی و یا دستگاه حکاکی لیزر نیز باشد.

طراحی و ساخت پکیج‌های آموزشی لِگونیک برای اولین بار در جهان

توسط متخصصان ایرانی صورت گرفت؛

طراحی و ساخت پکیج‌های آموزشی لِگونیک برای اولین بار در جهان

متخصصان گروه صنعتی فناوران البرز با کمک تکنولوژی به‌روز موفق به طراحی و ساخت پکیج‌های آموزشی لِگونیک (ربات انسان نما) شدند.

خود اتکایی در تولید خمیرهای آبیاب و عایق جوش برای اولین بار در ایران

توسط نخبه ایرانی صورت گرفت؛

خود اتکایی در تولید خمیرهای آبیاب و عایق جوش برای اولین بار در ایران

یک نخبه ایرانی در طرحی نو و خلاقانه با دور زدن تحریم‌ها دست به تولید خمیرهای آبیاب و عایق جوش زد و کشور را از وابستگی به بیگانگان رها کرد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب