سید سبحان سعادت میرقدیم در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری از گیلان که در جنشواره جوان خلاق لاهیجان موفق به کسب رتبه نخست شد، اظهار کرد: اینجانب ساکن تهران و کارشناس امور اداری یک مؤسسه معتبر مشغول به کار بودم و به دلیل پارهای از مشکلات شخصی تصمیم گرفته شد به شهر خود برگردم.
وی در ارتباط با علت ورودش به کارآفرینی، گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص اهمیت تولید و کارآفرینی، ایجاد اشتغال در کشور است و از آنجائی که بر اساس آمایشات سرزمینی گیلان جزء استانهای بسیار مستعد در بخش کشاورزی بود، برنامه ریزی شد توانمندی خود را در توسعه کشت لوفا بکار بگیرم. و یکی از دغدغههای همیشگی من رونق بخشیدن به اقتصاد در مناطق روستائی بودهاست که تصمیم دارم با ترویج و گسترش این محصول به نوبه خود کمکی به ایجاد مشاغل خانگی برای زنان زحمتکش روستائی داشته باشم.
این نخبه کارآفرین با اعلام اینکه همیشه توجه ويژهای به کارآفرینی داشتهاست، افزود: قبل از حضور در تهران کارهایی از قبیل پرورش مرغ، پرورش قارچ و... را انجام دادهاست.
وی در اتباط با نحوه ورودش به کشت لوفا، گفت: چند وقتی است روی این محصول تحقیقات انجام شد و تصمیم گرفتم بصورت پایلوت این محصول را پرورش دهم اما به دلیل تجربه ناکافی در سال اول نتیجه خوبی حاصل نشد.
سعادت میرقدیم ادامه داد: با وجود مشکلات دلسرد نشدم و ادامه دادم با تجربه ای که از سال اول بدست آمد توانستم در سال دوم نتیجه بسیار خوبی بدست بیاورم در همین سال تصمیم گرفتم محصولات بهداشتی را هم خودم تولید کنم.
وی ادامه داد: در نخستین گام، اولین لیف بهداشتی را هم من با دست خودم دوختهام و هنوز هم دارم.
این نخبه گیلانی خاطر نشان کرد: اینجانب در سال 1400 تصمیم گرفتم کارم را در شهرستان لاهیجان بصورت راهبری شغلی آموزش داده و بحث خرید تضمین محصول را در دستور کار قرار دادهام و موفقیتهای نسبی حاصل شد و این طرح مورد توجه و استقبال مسئولین شهرستان قرار گرفت.
سعادت میرقدیم با اعلام اینکه اجرای این طرح با استقبال سرهنگ قاسمی ریاست محترم سازمان بسیج علمی، پژوهشی سپاه قدس گیلان قرار گرفت، گفت: در جلسهای توجیحی در مورد جزئیات طرح در آن جلسه صحبت شد و قول داده شد که این طرح در سازمان بسیج علمی مورد حمایت قرار گیرد.
وی در ارتباط با گیاه لوفا گفت: تنها اسفنج گیاهی است، لوفا یا لیف لایه بردار که از خانواده کدوئیان و بومی مناطق گرم و مرطوب آسیا و آمریکای جنوبی و مرکزی است، اسفنج میوه لوفا به خاطر خواص منحصر به فردش مناسبترین و قدیمیترین لایه بردار برای شستشو و ماساژ بدن و صورت است.
وی اضافه کرد: هدف اصلی پرورش گیاه لوفا، اسفنج آن است که تنها اسفنج گیاهی موجود در دنیا است، با استفاده از این اسفنج منحصربهفرد محصولات فراوانی تولید میشود که پررونق ترینِ آنها، محصولات مراقبت از پوست است.
این نخبه گیلانی در باره خواص این محصول، گفت: علاوه بر کاربردهای اسفنج، لوفا در حوزه سلامت و مراقبت از پوست، کاربردهای صنعتی بسیاری نیز دارد.
وی ادامه داد: از لوفا در صنایع دستی، آرایشی و بهداشتی، اُرتوپد، محصولات مراقبت از پوست، طراحی داخلی ساختمان، عایقبندی صوتی و حرارتی، مواد اولیه برای ساخت تجهیزات مراقبت از بدن، در صنعت تولید صابون و… استفاده میشود.
این نخبه گیلانی خاطر نشان کرد: همچنین از اسفنج لوفا برای تمیز کردن شیشه آلات، ظروف و سایر وسایل آشپزخانه استفاده میشود، اسفنج لوفا برای پاکسازی غذا از سطح ظروف حساس به خراش، همچون تفلون و چدن مناسب است و نیز از این گیاه برای ساخت اسفنج و لیف نیز استفاده میشود.
==================
گفت و گو از طاهره رضاپور
==================
انتهای پیام/
















زمان انتشار: پنج شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸:۰۶
شناسه خبر: 101772