جلوگیری از زوال عقل با مصرف یک مشت بلوبری در روز

مطالعات دانشمندان نشان دادند که مصرف روزانه بلوبری در میانسالی می تواند خطر زوال شناختی افراد را در سال های آخر زندگی کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری علم  و فناوری از اردبیل؛ شاید شما هم از آن دسته کسانی باشید که فواید بلوبری را ناشناخته و یک میوه خارجی تازه وارد به ایران می‌دانید و تنها به‌خاطر رنگ آبی جذاب آن مجذوبش شده اید. رنگی که در بستنی‌ ها، نوشیدنی‌ها و ژله‌ها بارها توجه‌تان را به خود جلب کرده است، اما نمی‌دانستید خاستگاه این میوه کجاست.

بلوبری یکی از میوه‌های بومی آمریکا شمالی است که کالری کمی دارد و بسیار پر طرفدار است. بلوبری در فصل گوجه‌سبز یا آلوچه یافت می‌شود و ترک‌های غرب گیلان این میوه را با نام قاراگیله می‌شناسند.

مشخص‌ ترین ویژگی بلوبری، رنگ آبی یا بنفش، مزه شیرین و مطبوع و اندازه کوچک آن است. (blueberry) را زغال اخته آبی نیز می‌نامند و در تقسیم‌بندی خواص میوه‌ ها در زیر مجموعه تمشک‌ها قرار می‌گیرد. میوه‌هایی که از خاندان تمشک‌ها محسوب می‌شوند، غالبا دارای رنگدانه‌های فراوان، کوچک، آبدار،‌ گوشتی و کروی شکل هستند.‌

After 12 weeks of daily blueberry supplements researchers saw small cognitive improvements in trial participants

خاصیت بلوبری؛ به‌سبب وجود انواع ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها در آن است. رنگ آبی و بنفش این میوه، به سبب تجمع آنتوسیانین‌هایی است که عاملی برای لاغری و سلامت قلب به‌شمار می‌روند. بوته گیاه بلوبری، تمامی املاح و مواد معدنی موجود در خاک را تصاحب می‌کند تا بتواند رشد کند و در نتیجه تمامی این مواد مغذی را به میوه‌هایش می‌بخشد.

تحقیقات جدید دانشگاه سینسیناتی نشان داده است که مصرف روزانه بلوبری در میانسالی می تواند خطر زوال شناختی افراد را در سال های آخر زندگی کاهش دهد. کارآزمایی کوچک انسانی چندین پیشرفت فیزیولوژیکی و شناختی را پس از 12 هفته مصرف روزانه مکمل بلوبری شناسایی کرد.

فواید بلوبری برای سلامتی به خوبی شناخته شده است. از خواص ترمیم زخم گرفته تا تقویت حافظه، بلوبری بسته های کوچکی با مواد مغذی فوق العاده است.

جلوگیری از زوال عقل با مصرف بلوبری

رابرت کریکوریان چندین سال است که روی اثرات عصبی بلوبری مطالعه می کند. کار قبلی او فواید شناختی متعددی را برای افراد مسن در افزودن بلوبری به رژیم غذایی نشان داد، اما این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا این توت ها می توانند در صورت مصرف منظم در میانسالی عوامل پیشگیرانه مفیدی باشند.

A group of blueberries surrounded by leaves on a blueberry bush

کریکوریان گفت: ما در مطالعات قبلی با افراد مسن‌تر فواید شناختی بلوبری را مشاهده کرده بودیم و فکر می‌کردیم که ممکن است در افراد جوان‌تر مبتلا به مقاومت به انسولین مؤثر باشد. بیماری آلزایمر، مانند همه بیماری های مزمن پیری، در طی سالیان متمادی با شروع در میانسالی ایجاد می شود.

برای آزمایش اثرات مکمل بلوبری در میانسالی، محققان 33 بزرگسال بین 50 تا 65 سال را ثبت نام کردند. همه شرکت کنندگان حداقل اضافه وزن داشتند (با شاخص توده بدنی 25 یا بیشتر) و شکایات ذهنی شناختی را گزارش کردند که نشان دهنده مراحل اولیه است. کاهش شناختی مرتبط با سن

به شرکت کنندگان کورکورانه یک منبع 12 هفته ای پودر بلوبری کامل خشک شده یا پودر دارونما داده شد. پودر بلوبری معادل نصف فنجان بلوبری در روز بود. تعدادی تست شناختی در ابتدا و انتهای کارآزمایی تکمیل شد و چندین بیومارکر متابولیک ردیابی شدند.

به گفته کریکوریان، مهم‌ترین پیشرفت‌های شناختی که پس از 12 هفته مصرف مکمل بلوبری مشاهده شد، در تست‌های مربوط به عملکردهای اجرایی بود. افرادی که پودر بلوبری را مصرف می کردند، بهبودی در سطح انسولین ناشتا و افزایش جداسازی میتوکندری، یک فرآیند سلولی مرتبط با پیری سالم را نشان دادند.

خواص بلوبری

البته، مانند همه مطالعاتی مانند این، اخطارهای زیادی وجود دارد. گروه کوچک و مدت مداخله کوتاه بود. بنابراین دشوار است که فوراً بلوبری را به عنوان یک غذای قدرتمند برای پیشگیری از زوال عقل معرفی کنید.

کریکوریان از این محدودیت ها آگاه است و خواهان انجام مطالعات بیشتر برای تایید این یافته ها است. با این حال، او همچنین خاطرنشان می کند که اضافه کردن بلوبری به یک رژیم غذایی متعادل به عنوان بخشی از یک استراتژی گسترده تر پیری سالم، هیچ ضرری ندارد.

کریکوریان گفت: اندازه نمونه یک محدودیت آشکار برای مطالعه است، بنابراین بازتولید این یافته‌ها، به ویژه توسط سایر محققین مهم خواهد بود. در این بین، مصرف منظم بلوبری ممکن است ایده خوبی باشد.

مصرف روزانه بلوبری و پیشگیری از بیماری‌های قلبی

محققان دانشگاه ایست آنجلیا انگلستان در تحقیقی به بررسی تأثیرات مصرف روزانه بلوبری در ۱۳۸ فرد چاق و دارای اضافه وزن مبتلا به سندروم متابولیک پرداختند. این افراد در رده سنی ۵۰ تا ۷۵ سال قرار داشتند. «آدین کاسیدی» سرپرست تیم تحقیق، در این باره، اظهار کرد: مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افرادی که به طور مرتب بلوبری مصرف می‌کنند، با کاهش ریسک ابتلاء به مشکلاتی نظیر دیابت نوع دو و بیماری قلبی عروقی مواجه هستند. بلوبری حاوی مقادیر بالا ترکیبات طبیعی موسوم به آنتوسیانین ها است، فلاوونوئیدهای که مسئول رنگ قرمز و آبی در میوه‌ها هستند.

فواید و مضرات بلوبری

تیم تحقیق دریافت مصرف روزانه ۱۵۰ گرم بلوبری ریسک بیماری قلبی عروقی را بین ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. به گفته محققان، پیام ساده و قابل توجه این تحقیق این است که مصرف روزانه یک فنجان بلوبری (۱۵۰ گرم) موجب بهبود سلامت قلب و عروق می‌شود. محققان همچنین دریافتند مصرف روزانه نصف فنجان بلوبری (۷۵ گرم) دارای چنین فایده‌ای نبود.

خبرنگار: مریم محرمی

انتهای پیام/

زمان انتشار: یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱:۲۰

شناسه خبر: 102025

مطالب مرتبط :
 رقابت حدود ۴۴هزار نفر اصفهانی در آزمون کارشناسی ارشد

رقابت حدود ۴۴هزار نفر اصفهانی در آزمون کارشناسی ارشد

رئیس ستاد آزمون‌های اصفهان از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در استان اصفهان همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: در مجموع ۴۳هزار و ۹۰۴ داوطلب در سه روز در استان اصفهان با هم به رقابت می پردازند.

کسب مقام‌های متعدد و جایگاه برتر مسابقات ربوتکس ترکیه شهر آنتالیا توسط شرکت کنندگان ایرانی

کسب مقام‌های متعدد و جایگاه برتر مسابقات ربوتکس ترکیه شهر آنتالیا توسط شرکت کنندگان ایرانی

مدیر عامل شرکت ایریک رباتیک صدرا تنها نماینده رسمی ربوتکس ایران، گفت: شرکت کنندگان ایرانی مسابقات دانش‌آموزی-دانشجویی ربوتکس ترکیه شهر آنتالیا موفق به کسب مقام‌های متعدد و جایگاه برتر این مسابقات شدند.

مواد آلی

نجفی عنوان کرد:

کسب رتبه Q۱ توسط مجله بین المللی بازیافت مواد آلی در کشاورزی دانشگاه آزاد اصفهان

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان از کسب جایگاه علمی Q۱ مجله بین‌المللی بازیافت مواد آلی در کشاورزی این واحد دانشگاهی در میان مجلات برتر Scuposخبر داد.

بلوبری

خواص بلوبری در ترمیم زخم دیابتی

پژوهشگران دریافتند عصاره فنولی به دست آمده از بلوبری وحشی، به بهبود عروق و مهاجرت سلولی در سلول‌های بند ناف انسان کمک می‌کند که مراحل حیاتی در روند بهبود زخم به شمار می‌روند.

۱۱۰

توسط محققان دانشگاه ژنو بررسی شد؛

نقش لیپیدها در ایجاد بیماری آلزایمر

پیری APOE باعث ترشح تری گلیسیرید می شود. تجمع کنترل نشده این چربی عواقبی جبران ناپذیر مانند مرگ نورون ها که منجر به بیماری آلزایمر می شود را در پی خواهد داشت.

مارچوبه

گیاه مارچوبه جایگزین داروهای شیمیایی

مارچوبه گیاهی است با خاصیت آنتی اکسیدانی بالاکه می تواند جایگزین موثری برای داروهای شیمیایی باشد.

عکس

استفاده از يك آب ميوه پرخاصيت براي جلوگيري از زوال عقل

آب پرتقال یک نوشیدنی خوش طعم و پرطرفدار است، غنی از ویتامین c می تواند به مبارزه با التهاب و فشار اکسایشی در بزرگسالان کمک کند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب