به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ در یک پیشرفت جدید، محققان با همکاری دانشمند ایرانی یک میکروسوزن جدید و خودکار برای تزریق مواد درمانی به چشم ایجاد کردهاند که به عقیده آنها پتانسیل حل یکی از چالشهای مهم مربوط به دارورسانی به کره چشم و درمان بیماریهای چشمی را دارد.
این تحقیق که اخیراً در مجله Advanced Healthcare Materials منتشر شده است، شواهد بالینی نشان میدهد که این میکروسوزن نوآورانه و زیست تخریبپذیر که با یک داروی درمانی پوشانده شده است تا پس از وارد شدن به کره چشم آزاد شود، همچنین میتواند به یک هیدروژل ویژه مجهز شود که به طور همزمان محل قرارگیری را میبندد. سوراخ علاوه بر این، این میکروسوزن خود وصل شده را می توان با طول سوزن های مختلف ساخت، بنابراین می توان داروهای درمانی را دقیقاً هدف قرار داد و به بافت های شبکیه یا سایر مناطق در کره چشم پراکنده کرد.

علی خادمحسینی، دکتری، مدیرعامل TIBI و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: این پیشرفت جدید در درمان دارورسانی میتواند از مشکلات مرتبط با استفاده از سوزن برای درمان بیماریهای جدی چشم جلوگیری کند. این یکی از بسیاری از نوآوریهای ساده، در عین حال مؤثر و تأثیرگذار مؤسسه ما است که بر تبدیل مهندسی زیست پزشکی به واقعیتهای بالینی متمرکز است.
شبکیه یکی از حساسترین بخشهای چشم ماست و با دریافت نور و تبدیل آن به سیگنالهایی که به مغز میروند، بینایی را قادر میسازد و سپس آنها را به عنوان تصویر تفسیر میکند. گاهی اوقات به دلیل دژنراسیون ماکولای وابسته به سن یا رتینوپاتی دیابتی یا آسیب های دیگر به چشم، به شبکیه آسیب وارد می شود.

برخی از اشکال رتینوپاتی را می توان با تزریق دارو به کره چشم با استفاده از سرنگ و سوزن های زیرپوستی درمان کرد. در این روش، داروهای تزریق شده از طریق مایع داخل کره چشم پخش می شود تا به محل آسیب دیده برسد. در بسیاری از موارد، تزریق های متعدد در یک دوره زمانی طولانی برای محافظت از بینایی مورد نیاز است. علاوه بر اینکه این رژیم برای بیماران سخت است، خطر عفونت باکتریایی در محل خروج سوزن را نیز به همراه دارد. همچنین میتواند خطری برای سلولهای تومور شناور در چشمهای بیمار ایجاد کند تا از سوراخهای سوراخشده فرار کنند و به مکانهای دیگر مهاجرت کنند.
سوزن های قابل کاشت قبلی برای دارورسانی تلاش شده است. با این حال، مشکلات مکانیکی و ناوبری از طریق مایع چسبناک در کره چشم، قرار دادن دقیق سوزن را مختل کرده و خطر اضافی آسیب شبکیه را به همراه دارد. روشهای دیگر شامل پلاگهای پلیمری برای بستن سوراخهای باقی مانده توسط سوزنهای زیرپوستی است، اما این شامل یک مرحله جداگانه و تاخیر زمانی پس از تزریق است.

انواع مختلف میکروسوزن ها، چه به صورت تکی و چه به صورت پچ، برای رساندن دارو به نواحی مختلف چشم، با کمترین اندازه سوراخ و دارورسانی هدفمند بهینه، مؤثر بوده اند. یک تیم مشترک، از جمله دانشمندان موسسه تراساکی برای نوآوریهای زیستپزشکی، این فناوری را با توسعه یک میکروسوزن جدید خود متصل برای درمان تزریقی پیشرفته چشمها ساختهاند.
این تیم از یک روش ساخت دقیق برای ایجاد میکروسوزنهای قابل تجزیه زیستی، با نوک تیز و بسیار نازک با طولهای مختلف استفاده کردند. این تطبیق پذیری در طول سوزن امکان قرارگیری قابل کنترل تر در کره چشم و تحویل دقیق دارو به محل آسیب را فراهم می کند. ظرافت سوزن ها اندازه برش را در کره چشم به حداقل می رساند. انتهای تیز سوزن را می توان با داروی درمانی آغشته کرد و سوزن پس از وارد شدن به کره چشم دارو را آزاد می کند.
به عنوان یک افزودنی ابتکاری، انتهای ناصاف میکروسوزن با یک پلاگ هیدروژل بهینهسازی تجربی چسبانده شد، که میتوانست پس از تزریق سوزن متورم شود و سوراخ درج را ببندد.
خبرنگار: محرمی
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶:۳۶
شناسه خبر: 102179