محمد عطاء زاده فعال عرصه معدن و بنتونیت در سرایان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از خراسان جنوبی،اظهارداشت: معادن شهرستان سرایان تا پایان سال گذشته تعداد 57 واحد بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰ درصد معادن شهرستان سرایان فعال و تنها ۳۰ درصد از آن در داخل شهرستان فرآوری می شود، افزود: ۴۰ درصد این معادن نیز درخارج از استان وشهرستان فرآوری می شوند.
به گفته عطاء زاده ۵۰۰ نفربه صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم در عرصه معادن بنتونیت سرایان فعالیت می کنند،گفت: برخی ازمسئولین و مردم بر این باور هستند که محصول معدنی بنتونیت در استان فراوری نمی شود که عدم فراوری آن نیز بیشتر به منظورمکملی برای مصارف است.
وی مهمترین مصارف بنتونیت را در صنایع مادر با درصد پایین عنوان کرد و افزود: فولاد یک نیم درصد، حفاری پنج تا ده درصد، آرایشی وبهداشتی یک تا سه درصد ،ریخته گری سه تا پنج درصد است لذا پس ما نمی توانیم به برای مصرف کم بنتونیت صنایع بزرگی در استان احداث کنیم.
عطاء زاده ادامه داد: بنتونیت مصرف دارد اما ضرر و آسیب بیشتری به محیط زیست و منابع طبیعی می رساند پس نتیجه میگیریم بنتونیت یک ماده معدنی است که به صورت مکمل برای صنعت استفاده می شودو به تنهاییمحصول؛ خواصی ندارد.
وی تاکید کرد: کسانی که علم و تجربه ای در معادن بنتونیت و مصارفش ندارند نگویند باید این محصول در استان فرآوری وتبدیل گردد.
خبرنگار: آمنه کارکن
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰:۰۰
شناسه خبر: 102186