یوسف بهمنیار دانشآموز پایه نهم در دبیرستان فارابی گرگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان گلستان گفت: رباتی در صنعت کشاورزی اختراع کردم که برای این صنعت به منظور حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا مفید است.
بهمنیار ادامه داد: این ربات برای کشت ریزدانهها مثل ماش و عدس در نظر گرفته شده که عمق شخم زیادی نمیخواهد و در این ربات از پنل خورشیدی و برق الکترونیکی تغذیه میکند.
وی گفت: این ربات ثبت اختراع شده و نمونه خارجی ندارد و در دنیا چنین رباتی وجود دارد ولی با سوخت فسیلی فعالیت میکند، دوست داشتم در کشور خودم کار کنم و بتوانم این اختراع را کاربردی کنم.
این مخترع ابراز داشت: متأسفانه به دلیل بضاعت مالی نتوانستم آنگونه که باید این قطعات را پیادهسازی کنم و قولهایی از سویی مسئولان استان ارائه شده است وامید داریم بتوانیم در چند ماه آینده این ربات را به مرحله تجاریسازی برسانیم.
بهمنیار بیان کرد: کشاورزان برای کشت چنین ریزدانهها نسبت به شخم زدن زمین اقدام میکنند و پس از آن دستی نسبت به بذرپاشی اقدام میکنند که این ربات بذر را به صورت همگن و درست در نقاط مختلف پخش میکند و از سویی دیگر دومنظوره است و شخم نیز میزند.
وی تأکید کرد: اگر قطعهای خراب شود دستگاه طوری طراحی شده که از کارایست میکند تا فردی که نسبت به سازهاهای آن اطلاعات دارد میتواند قطع را تعویض کند، تلاش کردیم این ربات هم سبک باشد و نیرو و انرژی بیخودی مصرف نکند.
این دانشآموز مخترع گرگانی افزود:ایدههای مختلفی در ذهن داریم و یک تیم هستیم که در این زمینه فعالیت میکنیم ولی برای اجرایی اینایدهها نیاز به حمایت مادی و معنوی داریم، اقایامیرعلی مقصودی؛ محمدطاها جمال و سمین زاهدی با هم همکاری کردیم و توانستیم این کار را در قالب یک تیم اجرایی کردیم.
گفتنی است این اختراع در نمایشگاه هفته پژوهش نیز ارائه شد که مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹:۰۶
شناسه خبر: 102380