به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان گلستان، موسیالرضا شبیهی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان در جمع اصحاب رسانه استان گلستان گفت: جمعیت جوان یکی از معقولههای توسعه پایدار در هر کشوری بهشمار میرود، کشور ما نیز به عنوان یک کشور جوان در جهان شناخته میشود اما متاسفانه هرم جمعیتی کشور رو به پیری است.
شبیهی بیان کرد: در سنوات گذشته در وزارت بهداشت به امید زندگی و تنظیم خانواده توجه شد اما در برهه زمان به جای تنظیم خانواده به گونهای عمل کردیم که امروز با بحران جمعیت رو به رو شدیم.
وی افزود: نرخ جایگزینی در زمانی به هفت تا هشت فرزند میرسید و در حال حاضر این نرخ جایگزینی به ۱.۶۵ رسیده است و این بیانگر آن است که کشور به سمت پیری حرکت میکند.
این مقام مسئول ابراز داشت: اگر در گذشته روزی کودکان سرراهی میدیدیم با این نرخ جمعیتی قطعا در سالهای آینده با سالمندان سرراهی رو به رو میشویم.
شبیهی ابراز داشت: از نرخ جمعیت ۳.۱۳ در سال ۱۳۴۵ به ۱.۲۴ در سال ۱۴۰۰ رسیدیم و این در حالی است که در آن سالها ۴۲ درصد جمعیت ما را افراد صفر تا ۱۴ سال تشکیل میداد و در حال حاضر این نرخ به ۲۴ درصد جمعیت رسیده است.
وی افزود: در طول یک سال گذشته با اجری مصوبات و سیاستها نرخ باروری در جامعه رو به افزایش است و در حال حاضر نرخ جایگزینی در استان ۲.۰۶ رسیده است.
این مقام مسئول افزایش سن ازدواج، افزایش سن فرزندآوری بعد از ازدواج که در حال حاضر چهار سال رسیده و همچنین افزایش تولد فرزند اول تا دوم و تمایل به تک فرزندی و حتی بیفرزندی از جمله مسائلی است دانست که باعث شده جمعیت کشور به سمت پیری برود.
شبیهی خاطرنشان کرد: در کشور شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» رسیدیم و باید به شعار «فرزند بیشتر زندگی شادتر» برسیم.
وی افزود: 80 درصد خانوادهها در کشور کمتر یا مساوی دو فرزند دارند و گرچه این شرایط در استان بهتر است ولی کشور با پدیده بحران پیری رو به رو است.
خبرنگار: داود خاندوزی
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۳:۴۵
شناسه خبر: 102466