روایتی خواندنی از برگزاری اردوی راهیان پیشرفت به سرزمین پارک ملی هوا فضا

لبیکِ دانشجویان سمنان به دعوت پدر موشک ایران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از سمنان، طرح راهیان پیشرفت طی سنوات اخیر در معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی با هدف امید آفرینی و ارتقاء روحیه خود باوری در جوانان دانشجو در قالب بازدید از مراکز و مجموعه های صنعتی و علمی موفق و پیشرو در حال اجراست و اخیرا 160 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان سمنان از پارک ملی هوا فضای تهران بازدیدی داشتند و با دستاوردهای این بخش به صورت عینی آشنا شدند.

یکی از دانشجویان دانشگاه سمنان این اردوی علمی، پژوهشی  را در قالب روایتی شنیدنی به رشته تحریر درآورده است با مطالعه متن سمیه سادات خاتمی مجالی پیش می آید تا سیاحتی کوتاه  به سرزمین دستاوردهای علمی، نظامی کشورمان داشته باشیم .این روایت را می خوانیم...

از شب گذشته حس و حال عجیبی داشتم. یعنی قرار بود چه شود و چه چیزهایی ببینیم؟ برای اولین بود که به چنین اردویی نظامی-معنوی می‌رفتم. قطعا برای بقیه بچه ها هم همینطور بود. صبح زود از خواب بیدار شده و سوار اتوبوس شدیم. شور و حال عجیبی در میان بچه هاست. آن چیزی هایی که نادیدنی است و فقط با تمام وجود و قلب و روح احساس می‌شوند. تعدادی از بچه ها درباره این اردو با همدیگر صحبت کرده و تلاش میکنند حال وصف نشدنی شان را کمی توصیف کنند و با معلومات خودشان به سوالات همدیگر پاسخ دهند.

همگی قرار است چیزهایی را تجربه کنیم که تا به حال تجربه نکردیم و در آینده و دیدگاه ما تاثیر گذار خواهند بود. اسم اتوبوس ما شهید طهرانی مقدم است. چه افتخاری بالاتر از این که پدر موشک ایران و تمام شهیدان هوافضا و دفاع مقدس ما را به این اردو دعوت کرده اند. چه قدر شهدا سخاوتمند هستند.

نزدیک ساعت ۹ صبح به پارک ملی هوافضا می‌رسیم. در ورودی آیه و اعدو مستعطم من قوه و آیه ۳۳ سوره الرحمن توجه من و دیگران را جلب کرد. سپس وارد سالن همایش می‌شویم. قبل از ورود به سالن ماکت موشک هایی مانند سجل و حمل کننده های آن ها وجود داشت. در سالن همایش کلیپ هایی درباره اقتدار موشکی و فضایی، هوایی و راداری پخش می‌کنند که همه بچه ها محو تماشای آن‌ها شده و گاها تعجب بر انگیز هم هستند.

سوال اصلی اینجاست که چرا با وجود این همه عظمت، قدرت و اقتدار دفاعی اطلاعاتی از آن‌ها نداریم و در رسانه ها خیلی کم به آن ها پرداخته می شود؟ پس از سالن همایش وارد بخشی می‌شویم که به همت بچه های هوافضا چند شهر ایران را در قالب ماکت بازسازی کرده اند. این شهرها دزفول و خرمشهر و آبادان هستند. موشک اسکاد روسی را می‌بینیم که در بمباران شهر های ایران نقش ویرانگری را داشت که بعدا خودمان به این موشک دست یافتیم.

سپس وارد سالن مربوط به موشک ها می‌شویم. انواع موشک های اسکاد، سجیل، ذوالفقار، عماد و موشک‌های دیگر را می‌بینیم. این موشک ها به دو گروه سوخت جامد و مایع تقسیم می‌شوند. موشک های سوخت جامد در کارخانه پر می‌شوند و موشک های سوخت مایع در عملیات. همچنین انواع نازل ها را می‌بینیم و متوجه می‌شویم که ایران جزو ۵ کشور اول جهان است که نازل متحرک دارد. همچنین به گفته راوی ایران در صنعت هوافضا جزو ۳ کشور اول جهان است.

بعد از آن وارد بخش مربوط به پهپاد ها و هواپیما می‌شویم. ابتدا وارد بخش پهپادهای دهه ۹۰ شده و اتاق کنترل را می‌بینیم. سپس انواع پهپاد های شاهد را می‌بینیم. همچنین راوی از هواپیمایی صحبت می‌کند که در مقاطع حساس کشور و جنگ وظیفه حمل محموله های ممنوعه مشهد- کره شمالی را داشت که این مسیر ۱۱ ساعت طول می‌کشید.

سپس موشک سوخو ۲۲ را می‌بینیم که در دوران جنگ مناطق مختلف کشورمان را بمباران میکرد و بعد کشور عزیز و قدرتمند ما این موشک را بومی کرد و خودش ساخت. در نهایت وارد بخش مربوط به رادارها و پدافندها می‌شویم. در بحث رادار ما چهار قسمت داریم: کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام. در صنعت رادارها، رادارهای بسیار قدرتمند داریم که فناوری آن‌ها از صفر تا صد بومی است. اتاق کنترل و فرماندهی را هم می‌بینیم که تکنولوژی پیشرفته ای دارند. در هر بخش که وارد می‌شدیم اکثر بچه ها دچار بهت و حیرت می‌شدند و این طور که نشان می‌دادند، ابدا تصور چنین قدرتی را از بخش هوافضا نداشتند و تحت تاثیر این عظمت قرار گرفته بودند.

بعد از پارک ملی هوافضا به باغ موزه دفاع مقدس می‌رویم. به محض ورود فضای غریب آنجا حس عجیبی به انسان دست می‌دهد. بعد از خواندن نماز و صرف کردن ناهار در ساعت ۱:۱۰ به بازدید از این مکان می‌رویم.  حین عبور ماشین های شهدای ترور را می‌بینیم که بر اثر سانحه متلاشی شده اند. سپس وارد فضا موزه می‌شویم‌. ابتدا وارد تالار آستانه می‌شویم. این تالار مبارزات مردم ایران از دهه ۳۰ خورشیدی تا پیروزی انقلاب را نسان می‌دهد. این تالار به دو بخش تالار ریشه ها و تالار آستانه تقسیم می‌شود.

در تالار ریشه آثا فاخر معماری ایرانی را می‌بینیم که شامل نقاشی مینیاتوری کندن در خیبر توسط حضرت علی (ع) و کاشی کاری های مسجد جامع اصفهان که مزین به نام علی (ع) است. سالن آستانه شامل تصاویری است که حوادث سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷ که پیروزی انقلاب است را نشان می‌دهد.

تالار دوم تالار قضاوت است که در آن اتفاقات تلخ و شوک آور جنگ تحمیلی را مشاهده می‌کنیم. دیوار تقویم های مربوط به کودتا، اتاق بمباران و تصاویری از تجاوز عراق به خاک ایران را در این تالار مشاهده می‌کنیم . تالار دفاع تالار بعدی است که مربوط به دفاع قهرمانانه و ایستادگی مردم ایران در طول ۸ سال جنگ تحمیلی است. اسناد خبری و تصاویر که نشان دهنده بایکوت جنگ ایران و عراق توسط غربی ها هستند و سنگر های سرد و گرم از بخش های این تالار هستند.  

تالار بعدی تالار آرامش است. این تالار نشان دهنده آرامش مردم در جنگ و تسلط آنان به این شرایط را با استفاده از فرایندهای مهندسی نشان می‌دهند. سنگر فرماندهان جنگ که در حال طراحی عملیات هستند و فیلم سه بعدی از شهیدی آوینی درباره جنگ از بخش های این تالار است.

تالار بعدی تالار شهادت است که با پل شهادت شروع می‌شود. اطراف پل عکس‌های شهیدان قرار دارند  و بالای سر بازدیدکنندگان با پلاک های شهدا تزیین شده است. بعد از پل ضریح نمادین حضرت امام حسین (ع) و قمر بنی هاشم را می‌بینیم که توسط هندی ها ساخته شده اند و چون موفق به نصب در عراق نشدند، به این مکان منتقل شدند.

در قسمت بعدی تالار مجسمه های اولین های جنگ را می‌بینیم.مانند شهید برونسی، شهید دوران و شهید فلاحی. همچنین تصاویری مربوط به اسرای جنگ هشت ساله ایران و عراق و پلاک کوچه ها به اسم شهدا مزین شده اند و همچنین تعداد شهدای هر استان را نشان می‌دهند.

تالار بعد تالار پیروزی است که مربوط به پیروزی های ایران در دوران جنگ تحمیلی است. دیدن اسناد مربوط به حمایت کنندگان صدام در بخش نظامی و غیر نظامی توسط کشورهای خارجی و آثاری ساخته شده از طناب که مربوط به عاقبت صدام و اعدام نمادین او است، بخشی از آثار این تالار هستند.

تالار آخر تالار سرانجام است که سرانجام جنگ هشت ساله ایران و عراق را نشان می‌دهد. بازسازی حسینیه جماران و سخنرانی امام و همچنین دیدن دستاوردهای هسته ای و علمی از بخش های این تالار است.

در طول بازدید حال بچه ها مرتبا دگرگون و منقلب می‌شدند و با قرار گرفتن در فضای بازسازی شده جنگ دیدگاه‌های آن‌ها نسبت به جنگ عوض شده و حس امید آفرینی و خودباوری در آن‌ها بیشتر شده. وقتی با دست خالی و تنها با یاری خداوند ۸ سال جنگیدیم، ایستادگی کردیم و ‌پیروز میدان شدیم قطعا بقیه موانع کشور را هم می‌توانیم رفع کنیم. حضرت آقا می‌فرمایند: آینده متعلق به شما جوانان است.  پس همگی با کمک خداوند و رهنمودهای رهبری و دعای شهیدان بشتابیم به سوی آینده پر امید و درخشان برای میهن عزیزمان.

 

زمان انتشار: سه شنبه ۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴:۳۴

شناسه خبر: 102926

مطالب مرتبط :
حقایقی درباره پنجمین پرتاب مجدد موشکی قدرمتند

موشک فالکون هِوی اسپیس‌ایکس،

حقایقی درباره پنجمین پرتاب مجدد موشکی قدرتمند

موشک قدرتمند فالکون هِوی اسپیس‌ایکس در حال آماده شدن برای پرواز مجدد است.

اردوهای راهیان پیشرفت، راهی برای آشنایی نسل جوان با دستاوردهای نظامی  کشور

مسئول معاونت پژوهشی و فناوری ناحیه بسیج دانشجویی سمنان :

اردوهای راهیان پیشرفت، راهی برای آشنایی نسل جوان با دستاوردهای نظامی کشور

مسئول معاونت پژوهشی و فناوری ناحیه بسیج دانشجویی سمنان می گوید: اردوهای راهیان پیشرفت، راهی برای آشنایی نسل جوان با دستاوردهای نظامی کشور است.

رقابت ایده پردازی دانش آموزان و دانشجویان سمنانی با الهام از امکانات کویر رقابت

در قالب مسابقه «دست سازه‌های کویر» برگزار می‌شود:

رقابت ایده پردازی دانش آموزان و دانشجویان سمنانی با الهام از امکانات کویر

رقابت علمی دانشجویان و دانش آموزان سمنانی در قالب مسابقه «دست سازه‌های کویر» برگزار می‌شود و متقاضیان با محوریت کویر در دور دوم این مسابقه شرکت خواهند کرد.

ابرها

موفقیت یک شرکت دانش بنیان ایرانی در ساخت "فلرهای بارورسازی ابرها"

تنها شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه بارورسازی ابرها، "فلرهای بارورسازی ابرها" را ساخته که برپایه "یُدید نقره" است. این فلرها به‌روی هواپیما یا پهپاد نصب می‌شوند که دود غلیظی را ایجاد می‌کنند و حاوی هسته‌های باران‌زا هستند و باعث باروری ابرها می‌شوند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب