چگونه هوش مصنوعی علائم بیماری آلزایمر را تشخیص می دهد؟

تشخیص علایم اولیه آلزایمر توسط هوش مصنوعی

دانشمندان دانشگاه درکسل در تازه‌ترین تحقیقات خود، به مطالعه توانایی هوش مصنوعی در تشخیص علائم بیماری آلزایمر پرداختند.

چگونه هوش مصنوعی علائم بیماری آلزایمر را تشخیص می دهد؟

تشخیص علایم اولیه آلزایمر توسط هوش مصنوعی

آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر با بالارفتن سن به تدریج توانایی‌های ذهنی افراد را کاهش می­ دهد. از نظر جامعه پزشکی به طور طبیعی با بالا رفتن سن کمی فراموشکاری طبیعی است ولی این اختلال در افراد آلزایمری بیشتر پیشرفت می­کند. بر اساس آمار یک هشتم افراد بالای 65 سال به این بیماری دچار می­ شوند و در مراحل اولیه بروز آن ممکن است قابل تشخیص نباشد.

چگونه می­توان علایم آغاز فراموشی یا آلزایمر را در افراد پیش از اینکه پیشرفت چشمگیری داشته باشد شناسایی کرد؟

دانشمندان دانشگاه درکسل در تازه‌ترین تحقیقات خود، به مطالعه توانایی هوش مصنوعی در تشخیص علائم بیماری آلزایمر پرداختند. در این تحقیقات مشخص شد اختلال زبان از نشانه­ های اولیه فردی است که ممکن است در آینده به آلزایمر دچار شود. در 60 تا 80 درصد از بیماران مبتلا به زوال عقل سرنخ­ هایی از تردید در هنگام صحبت کردن، اشتباهات دستوری و تلفظی و گاهی نیز فراموش کردن معنای کلمات مشاهده می­شود.

دانشمندان دریافته­ اند که اثرات شناختی بیماری آلزایمر، خود را در تولید زبان می­ تواند نشان دهد. مکث، بیان و کیفیت صدا از تست­ های شناختی محسوب می­شوند که در شناسایی زود هنگام آلزایمر کمک می­کنند.

سیستم GPT۳ سیستمی است که توسط محققان ساخته شده است و این سیستم شروع زاوال عقل را در افرادی که مستعد بیماری آلزایمر هستند را شناسایی می­کند و در واقع به شناسایی نشانگرها در بیماران آینده کمک می­کند.

محققان با ضبط صدای افراد و تحلیل ساختار گفتاری که توسط سیستم GPT۳ انجام می­شود، با استفاده از کلمات، ساختار جملات، مکث، قدرت صدا و درهم رفتن کلمات ویژگی­ های صوتی ضبط شده متنی را استخراج می­ کنند که به آن "جاسازی" می­ گویند و مشخصه گفتار آلزایمر است.

نتایج نشان می­ دهد جاسازی متن توید شده توسط GPT۳ نه تنها می­ تواند برای تشخیص افراد مبتلا به بیماری آلزایمر استفاده شود بلکه می­ تواند با توسعه یک برنامه تحت وب و به عنوان یک ابزار پیش غربالگری مورد استفاده قرار  گیرد. توسط این برنامه می­ توان در خانه یا مطب پزشکان به پیش­بینی و آنالیز نشانه­های پیش از وقوع آلزایمر استفاده کرد.

این برنامه می­ تواند به عنوان یک ابزاری ساده اما قابل دسترس و به اندازه کافی حساس برای آزمایش مبتنی بر جامعه باشد و به عنوان غربالگری زود هنگام، از دچار شدن افراد به آلزایمر پیشگیری به عمل آورد.

زمان انتشار: چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۱:۱۷

شناسه خبر: 102953

مطالب مرتبط :
چه کسانی مستعد آلزایمر هستند؟

تشخیص زود هنگام آلزایمر؛

چه کسانی مستعد آلزایمر هستند؟

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که نه تنها می‌توان خطرات ابتلا به آلزایمر را قبل از ظهور علائم مشخص کرد، بلکه می‌توان تعیین کرد که چه کسی در چند سال آینده بدتر می‌شود.

بیماری آلزایمر

ارتباط ابتلا به ویرس های التهابی با بیماری آلزایمر

مطالعه و بررسی حدود ۵۰۰ هزار سابقه پزشکی مشخص کرده است که چندین عفونت ویروسی مانند التهاب مغز یا انسفالیت (encephalitis) و التهاب ریه، باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های زوال عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر می شوند.

علایم اختلال روانی اسکیزوفرنی در اوایل بزرگسالی آغاز می شود

روان‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی؛

علایم اختلال روانی اسکیزوفرنی در اوایل بزرگسالی آغاز می شود

گروهی از محققان برزیلی در مطالعه‌ای از وجود ارتباطی بین عروق مغز و اختلال روانی اسکیزوفرنی خبر دادند.

لنز کاشتنی پلیمری

تشخیص ابتلا به آلزایمر با یک لنز پلیمری

نوعی لنز پلیمری توسط پژوهشگران کره جنوبی ابداع شده است که می‌تواند امکان تشخیص به موقع آلزایمر را فراهم کند

بیماری آلزایم

تشخیص آلزایمربه کمک نشانگر بیولوژیک ادرار

برای اولین بار «اسید فرمیک» موجود در ادرار با عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر برای اولین بار شناسایی شد

آلزایمر

مطالعات جدید ارتباط بین آلزایمر و ساعت خواب شبانه ‏روزی را پیدا کرده است

تحقیقات امیدها را برای درمان‎های جدید بیماری آلزایمر را افزایش می‎دهد و می‎تواند به مقابله با این بیماری و علائم آن کمک کند.

آلزایمر

خبرگزاری علم و فناوری گزارش می دهد

آلزایمر یک بیماری قابل پیشگیری/ سواد خواندن و نوشتن راهی برای در امان ماندن

آن طور که متخصصان اعصاب و روان می گویند آلزایمر یک بیماری قابل پیشگیری است که سواد خواندن و نوشتن راهی برای در امان ماندن از این بیمار خواهد بود.

nsdf,dn

به نقل از Science Daily؛

آیا تجویز داروی مرتبط با اختلالات ذهنی حقیقتا خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد؟

دانشمندان به دنبال تجویز داروهایی هستند تا استفاده از داروی خنثی‌کننده اثر استیل‌کولین به عنوان عامل خطر قابل اصلاح و برگشت‌پذیر در زوال عقل مشخص کنند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب