رحمان کلانتری در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری لرستان اظهارداشت: در سال تولید، اشتغال و دانش بنیان در بنیاد نخبگان لرستان یک اقدام به عنوان «ایدوکا» (ایده پردازی و کارآفرینی لرستان) عملیاتی شد که یک برند استانی و ملی است.
وی افزود: در سالهای 95، 97، 98 و 99 تحت عنوان «ایدوکا» چهار رویداد کارآفرینی ملی برگزار کردیم که حاصل این رویدادها به وجود آمدن 13 الی 14 کسب و کار مبتنی بر دانش بنیان در لرستان بود.
مسئول امور نخبگان در بنیاد نخبگان لرستان عنوان کرد: در رویدادهای ایدوکا بر اساس ظرفیتهای استان مانند حوزه گردشگری، کشاورزی و صنایع خلاق فرهنگی کسب و کار نوپا داشتهایم.
وی با بیان اینکه در ابتدای امر مقدمات کار ایدوکا در معاونت علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان انجام گرفت، گفت: برای افرادی که در ایدوکا ثبت نام میکنند امتیاز نخبگی لحاظ میشود و اگر فردی در رویداد ایدوکا ثبت نام کند بعد از پایان دوره، بنیاد ملی نخبگان یک امتیاز نخبگی به او ارائه میدهد.
کلانتری با اشاره به اینکه کسانی که صاحب ایده و فکر باشند میتوانند در این رویدادها شرکت کنند، تصریح کرد: برای ثبت نام محدودیتی نداریم بنابراین چه در سطح دانشآموزی و چه دانشگاه، افراد میتوانند ثبت نام کنند و نهایتا افرادی که ایده خوبی داشته باشند انتخاب میشوند.
موسس و بنیانگذار رویداد ایدوکا در لرستان بیان کرد: هر سال رویداد ایدوکا با موضوعی خاص برگزار میشود به طوری که طی سالهای گذشته با موضوعات توریست، صنایع خلاق فرهنگی، کشاورزی و رستاخیز ایدهها در بحران کرونا برگزار شد.
وی تصریح کرد: سعی بر این است که امسال در رویداد ایدوکا مسائل اصلی استان چه در حوزه گردشگری و چه صنایع دامپروری و ... احصاء شود بنابراین دوره جدید بر اساس مسئله شناسی است و مسائل کلان استان احصا میشود تا افراد بر اساس مسائل کلان ایده و طرح ارائه دهند.
کلانتری خاطرنشان کرد: بنا داریم امسال دوره پنجم ایدوکا را بر اساس مسائل کلان استان برگزار کنیم که برای ثبت نام افراد، متعاقبا فراخوان و تاریخ رویداد نیز اعلام میشود.
وی اظهارداشت: برای نخستین بار است که چنین رویدادی پایه ریزی شده است و باید گفت کسب و کارهای نوپا، کارآفرینی، اقتصاد دانش بنیان، مسئله شناسی رویکردها از ابعاد ایدوکاست.
مسئول امور نخبگان در بنیاد نخبگان لرستان افزود: ایدوکا یک رویداد سه روزه و به عبارتی 54 ساعته است که در جریان آن افراد ایدههای خود را مطرح میکنند، سپس از بین ایدههای مطرح شده، ایدههای برتر انتخاب میشوند و در نهایت ایدههای برگزیده تیمبندی میشوند.
وی عنوان کرد: وقتی تیمها تشکیل شدند وارد رقابت میشوند و نهایتا تیمهایی که بتوانند ایده را عملیاتی و یا کاربردی کنند به عنوان ایده برتر معرفی میشوند.
کلانتری بیان کرد: ایدههای برتر در قالب تیم به پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد استان و خارج از استان معرفی میشوند و درصورت تمایل افراد برگزیده برای شرکت در دوره های توانمندسازی و عملیات سازی به پارک علم و فناوری پردیس معرفی میشوند.
وی اظهارداشت: طی سالهای گذشته در هر دوره از ایدوکا بیش از 300 نفر ثبت نام کردند و این نشان میدهد که ایدوکا در لرستان یک برند موفق بوده است و با توجه به گستره کاری ایدوکا و نقشی که ایدوکا در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان ایفا کرده پیش بینی میشود در دوره جدید نیز بیش از 350 نفر ثبت نامی داشته باشیم.
موسس و بنیانگذار رویداد ایدوکا در لرستان افزود: از دستگاههای علمی و اجرایی لرستان انتظار داریم اگر در دستگاه مربوطه مسائلی وجود دارد و نیاز به راه حل دارند از طریق ایدوکا برای حل آن اقدام کنند.
وی عنوان کرد: انتظار داریم مدیران دستگاههای اجرایی استان و همچنین مدیران علمی و مدیران کلان استان لرستان، ایدوکا را جدی بگیرند چون یک رویداد ملی و مورد تایید بنیاد ملی نخبگان است و اگر مسائلی هم مطرح شود قطعا راه حلی برای آن پیدا میشود چرا که نخبگان برای حل مسائل کلان استان پای کار هستند.
کلانتری بیان کرد: از استاندار لرستان انتظار داریم توجه ویژهای به بحث برگزاری ایدوکا و حمایت جدی از آن داشته باشد تا بتوانیم آن را به عنوان یک برند ملی در کشور، خوشنام معرفی کنیم.
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵:۰۰
شناسه خبر: 103150