به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، افرادی که دچار پدیده عصبی آفانتازیا هستند، نمیتوانند تصاویر را در ذهن خود تجسم کنند. اما این وضعیت نوعی اختلال روانی محسوب نمیشود.
هنگام خواندن این مطلب نگاهی سریع به اطراف خود بیندازید و جسمی را انتخاب کنید که توجه شما را جلب میکند. خوب به آن نگاه کنید. مدتی به آن خیره شوید. اکنون چشمان خود را ببندید. آیا هنوز آن را میبینید؟ آیا میتوانید آن جسم را در ذهن خود تجسم کنید؟ چطور بهنظر میرسد؟ آیا هنوز به اندازه جسم واقعی واضح است؟ آیا رنگها، خطوط و شکل و بافت آن را میبینید یا به شکل مبهم و نامشخص بهنظر میرسد؟
همانطور که شیء موردنظر را در ذهن خود تجسم میکنید، ببینید که تا چه مدت میتوانید تصویر آن را در ذهن خود حفظ کنید. جسم مذکور چگونه در طول زمان تغییر میکند؟ آیا به تدریج محو میشود؟
حالا شیء تصادفی یا صحنهای از دوران کودکی خود را تجسم کنید و همین سوالها را از خودتان بپرسید. با چه وضوحی میتوانید آن را در ذهن خود ببینید؟
برخی افراد بعد از بستن چشمانشان نمیتوانند چیزی ببینند؛ درواقع چشم ذهن آنها خالی است. آنها پدیده عصبی به نام آفانتازیا را تجربه میکنند.
آفانتازیا وضعیتی است که در آن فرد نمیتواند تصاویر ذهنی را تجسم کند. بهعبارتدیگر، وقتی این افراد سعی میکنند، چیزی را تصور کنند یا درمورد آن فکر کنند، نمیتوانند تصویر ذهنی درونی ایجاد کنند. به این دلیل، افرادی که دچار آفانتازیا هستند، ممکن است در یادآوری تجربیات گذشته و جزئیات بصری مرتبط با خاطرات خود مشکل داشته باشند.
افراد مبتلا به آفانتازیا، همچنین معمولا در انجام کارهایی که مستلزم تجسم یا تصویرسازی اشیاء فیزیکی و نحوه حرکت و چرخش آنها در فضا است، مشکل دارند. این امر ممکن است بر استدلال فضایی نیز آنها تاثیر بگذارد. البته مطالعهای که اخیرا منتشر شد، نشان داد درحالیکه افراد دچار آفانتازیا در به خاطرسپردن و به یادآوردن اشیاء مشکل دارند، حافظه فضایی آنها تحتتاثیر این وضعیت قرار نمیگیرد.
زمان انتشار: یکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶:۲۲
شناسه خبر: 103477