جیمز وب نشان داد؛

بالاخره سیاره ای شبیه به زمین کشف شد

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، نخستین سیاره خود را که به نظر می‌رسد بسیار به زمین شباهت دارد، پیدا کرد. این سیاره «ال‌اچ‌اس ۴۷۵ بی» نام دارد و در فاصله ۴۱ سال نوری از ما فاصله دارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، پژوهشگران امیدوارند که با گذشت زمان بتوانند ویژگی‌های جو این سیاره دوردست را بهتر مشخص کنند. این سیاره تا حدودی دقیقا به‌اندازه سیاره خودمان است و دقت تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان‌دهنده این است که به‌گفته دانشمندان، آن‌ها می‌توانند در مورد مشاهدات خود بسیار مطمئن باشند.

انتظار می‌رود که این مورد، تنها آغاز طیف وسیعی از سیارات باشد که تلسکوپ فضایی جدید ناسا کشف می‌کند. علاوه بر این، تلسکوپ فضایی، به‌عنوان تنها تلسکوپی که می‌تواند ویژگی‌های جو سیارات دوردست را مشخص کند، قادر خواهد بود که آن سیارات را با جزئیات بسیار دقیق‌تر از هر زمان رصد کند.

هرچند در حال حاضر، دانشمندان تنها توانسته‌اند بگویند که چه چیزی در جو این سیاره وجود ندارد. برای مثال، این سیاره نمی‌تواند جو غلیظی که در آن متان غالب است، مثلا شبیه به جو تیتان، قمر زحل، داشته باشد.

پژوهشگران امیدوارند که با گذشت زمان بتوانند ویژگی‌های جو این سیاره دوردست را بهتر مشخص کنند، اما این یافته‌ها همچنین استفاده تلسکوپ فضایی جیمز وب در بررسی سیارات دیگر را نشان می‌دهد و به همراه اکتشافات بیشتری که انتظار می‌رود طی هفته‌ها و ماه‌های آینده انجام شود.

مارک کلامپین، مدیر بخش اخترفیزیک در پایگاه ناسا در واشینگتن، تصدیق کرد: این نخستین نتایج رصدی از یک سیاره سنگی به اندازه زمین، دری را به روی بسیاری از احتمالات آینده به منظور بررسی جو سیارات سنگی به کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌گشاید.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، ما را به درک جدیدی از سیارات زمین- مانند خارج از منظومه شمسی، نزدیک‌تر و نزدیک‌تر می‌کند و این ماموریت تازه شروع شده است.

این سیاره «ال‌اچ‌اس ۴۷۵ بی» نام دارد و در فاصله ۴۱ سال نوری از ما در صورت فلکی هشتک قرار دارد. سرنخ‌هایی از وجود آن برای نخستین بار در داده‌های «ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران ناسا» یا «تِس» مشاهده شد، اما تلسکوپ فضایی جیمز وب توانست آن را به‌سرعت رصد و تایید کند.

هنوز چیزهای زیادی درباره این سیاره ناشناخته است، اما مشاهدات اولیه برخی جزئیات درباره آن را تایید کرده است: قطر آن ۹۹ درصد قطر زمین است و چند صد درجه از سیاره ما گرم‌تر است.

چنین سیارات کوچک و سنگی به‌سختی پیدا می‌شوند، چرا که اندازه کوچک آن‌ها برای مشاهده، به ابزارهای قدرتمندی نیاز دارد. هرچند، یافته‌های جدید نشان می‌دهد که افزایش توان تلسکوپ فضایی جیمز وب باعث خواهد شد که آن‌ها با استفاده از فناوری جدید نسبتا به‌راحتی رصد شوند.

کوین استیونسون، از دانشگاه جانز هاپکینز که به سرپرستی این تحقیقات کمک کرد، گفت: «تایید وجود سیاره سنگی، دقت ابزارهای این ماموریت را نمایان می‌کند و این تنها نخستین مورد از اکتشافات بسیاری است که انجام خواهد داد

زمان انتشار: جمعه ۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۸:۴۶

شناسه خبر: 103628

کلید واژه‌ها:
مطالب مرتبط :
انتخاب نام کاروترس برای رصدخانه زمین تاج کاروترس

تغییر نام تلسکوپ ناسا؛

انتخاب نام کاروترس برای رصدخانه زمین تاج کاروترس

ناسا نام رصدخانه فضایی خود را به افتخار جرج کاروترس (George Carruthers) تغییر داد.

کشفیات جدید و جالب درباره کهکشان های اولیه

جیمز وب:

کشفیات جدید و جالب درباره کهکشان های اولیه

تلسکوپ فضایی جیمز وب دریافته است که کهکشان‌ها در جهان اولیه به طرز شگفت انگیزی متنوع بوده‌اند.

شگفتی‌ها و زیبایی‌های سیاره زمین

شگفتی‌ها و زیبایی‌های سیاره زمین

در این ویدیو کوتاه شگفتی‌ها و زیبایی‌های سیاره زمین را فضای خارج از جو مشاهده می‌کنید.

کشف رمز و رازهای جدید کهکشانی با کمک جیمز وب

دنیای اسرار آمیز کهکشان ها؛

کشف رمز و رازهای جدید کهکشانی با کمک جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب در جدیدترین یافته‌های خود، اطلاعات تازه‌ای را در مورد یک منطقه ستاره‌زا ارائه داده است.

حقایقی درباره پنجمین پرتاب مجدد موشکی قدرمتند

موشک فالکون هِوی اسپیس‌ایکس،

حقایقی درباره پنجمین پرتاب مجدد موشکی قدرتمند

موشک قدرتمند فالکون هِوی اسپیس‌ایکس در حال آماده شدن برای پرواز مجدد است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب