برای اولین بار در جهان توسط جوان نخبه ایرانی ساخته شد،

دستگاه سیلندر پاک‌کن لیزری

جوان ۳۵ساله کرمانی موفق شده با کمک تیم ۳ نفره خود، برای اولین‌بار در جهان دستگاه سیلندر پاک‌کن لیزری بسازد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمان، هادی نوذری جوان ۳۵ساله کرمانی و دانشجوی دکترای فیزیک لیزر در دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان است که موفق شده با کمک تیم 3 نفره خود، برای اولین‌بار در جهان دستگاه سیلندر پاک‌کن لیزری بسازد.

اما چه می‌شود که جوان مخترع کرمانی به سراغ ساخت این دستگاه می‌رود؟ نوذری در پاسخ به این سؤال می‌گوید: باتوجه‌به علاقه و اینکه تحصیلات من به حوزه اپتیک، فوتونیک و لیزر مرتبط بوده، به فعالیت در این عرصه تمایل پیدا کردم؛ لذا یک شرکت راه‌اندازی کردم که در زمینه دستگاه لیزر صنعتی فعالیت می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر شرکت ما چند محصول مختلف تولید کرده است که تعدادی از دستگاه‌های ما حکاکی و برش با لیزر برای  کسب‌وکارهای کوچک و خانگی است و بیشتر مناسب برای حکاکی و برش روی چوب و چرم است.

نوذری افزود: دستگاه  دیگر ما صنعتی‌تر بوده و برای حک روی فلزات استفاده می‌شود که این دو دستگاه مشابه خارجی و داخلی هم داشته‌اند و ما به‌عنوان یک منبع درآمد به ساخت این دستگاه‌ها پرداختیم.

اما ماجرای ساخت دستگاه سیلندر پاک‌کن لیزری که مشابه داخلی و خارجی ندارد و برای اولین‌بار در جهان تولید شده است از اینجا آغاز می‌شود که یک شرکت نساجی بزرگ برای برش ضایعات الیاف نخ از روی استوانه سیلندر در فرایند تولید پارچه اعلام نیاز می‌کند، این توضیحات را هادی نوذری؛ مخترع کرمانی می‌گوید.

وی خاطرنشان کرد: قبل از این، دستگاهی متعلق به کره جنوبی با هوای داغ فشرده این برش‌ها را انجام می‌داد؛ اما به دلیل مشکلاتی که این دستگاه از جمله مصرف انرژی بالا و قطعات مصرفی زیاد که باید به‌صورت دوره‌ای تعویض می‌شد، هزینه زیادی را به کارخانه تحمیل می‌کرد.

این مخترع جوان عنوان کرد: با اعلام نیاز کارخانه برای دستگاه لیزری، طرح خود را برای آن‌ها ارسال کردیم و خوشبختانه مورد قبول این شرکت واقع شد و دستگاهی طراحی شد که حدود 6 ماه است که کارخانه نصب شده و بازدهی خوب و قابل قبولی داشته است.

نوذری تصریح کرد: مصرف انرژی دستگاهی که ما تولید کردیم یک‌پنجم دستگاه کره‌ای است و قطعات مصرفی که دستگاه کره‌ای باید تعویض می‌کرد دستگاه ما نیاز ندارد؛ لذا مصرف انرژی و هزینه بهره‌برداری از دستگاه پایین‌تر می‌آید و صرفه اقتصادی بالایی دارد.

این مخترع جوان به بخشی از چالش‌هایی که سد راه فناوران و مخترعان وجود دارد اشاره کرد و گفت: دستیابی به یک سری تکنولوژی‌ها و فناوری‌ها هزینه اولیه بالایی دارد و حمایت‌های مادی می‌تواند انگیزه ما را برای تولید و اختراع دستگاه‌های جدید بیشتر کند.

وی مطرح کرد: لیزر یک تکنولوژی جدید و پیچیده است و دستیابی به برخی از بخش‌های آن هزینه‌های بالایی نیاز دارد و ما تمایل داریم به  سمت فناوری ایده آلی که در زمینه لیزر در جهان وجود دارد حرکت کنیم، لذا اگر بخشی از هزینه‌های اولیه این ایده‌ها تأمین شود، آسوده‌تر می‌توان به این سمت حرکت کرد.

نوذری در پایان بیان کرد: اشکال جدی و مهم دیگری که در برخی از فناوری‌های نوپا از جمله لیزر و فوتونیک در کشور وجود دارد، عدم وجود نقشه راه و سیاست گذاری و نیازسنجی در این حوزه‌ها است، که امیدوارم با توجه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این اشکال برطرف گردد.

گزارش از: مهدی‌زاده

انتهای پیام/

زمان انتشار: دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵:۰۰

شناسه خبر: 103691

مطالب مرتبط :
​وقتی اختراع جوان لرستانی سَد  راه فرار متهمان می‌شود

علم و فناوری گزارش می‌دهد؛

​وقتی اختراع جوان لرستانی سَد راه فرار متهمان می‌شود/ از ساخت «دستبند» تا «مین دیجیتال» +تصاویر

یک جوان کوهدشتی دستبند دیجیتالی ساخته است که با کنترل از را دور و شوک دهنده مانع از فرار متهمان خطرناک می‌شود.

رحل هوشمند قران

ثبت رحل هوشمند قرآن؛

ثبت اختراع رحل هوشمند خورشیدی قرآن برای اولین بار در جهان توسط یک مخترع ارومیه‌ای

مخترع رحل هوشمند قرآن از ثبت اختراع رحل هوشمند خورشیدی قرآن برای اولین بار در جهان خبر داد و گفت: برای تولید انبوه این دستگاه نیاز به یک سرمایه‌گذار است که بتوانید این دستگاه هوشمند را تولید و حتی به کشورهای خارجی صادر کنیم .

رطوبت سنج

در گفتگو با پژوهشگر جوان کرمانی مطرح شد

ساخت دستگاه رطوبت سنج خاک(TDR)توسط نخبگان کرمانی

مهندس علی اسدی گفت: تیم تحقیق و توسعه (R&D) در تلاش ۸ ماهه موفق به ساخت دستگاهی شد که علاوه بر توانایی کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، شرایط لازم برای رشد بهینه گیاهان را نیز فراهم می کند

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب