بااستفاده از فناوریهای نوین

توسعه شبکیه بر روی تراشه

شبکیه که در پشت چشم ما قرار دارد، یک لایه حساس به نور است که نقش مهمی در نحوه دیدن ما دارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، بیماری‌های شبکیه یکی از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در سراسر جهان است. شبکیه که در پشت چشم ما قرار دارد، یک لایه حساس به نور است که نقش مهمی در نحوه دیدن ما دارد. این بخش نور را ضبط می‌کند و آن را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرده که مغز ما به‌عنوان یک تصویر آن را تفسیر می‌کند. شبکیه انسان دارای لایه‌های زیادی با ویژگی‌های پیچیده است که هر یک عملکرد خاص را ارائه می‌دهند. به‌عنوان مثال، سلول‌های گیرنده در شبکیه برای بینایی شب و رنگ بسیار مهم هستند، در حالی که سلول‌های اپیتلیال مواد مغذی و فاکتور‌های رشد، برای بینایی ضروری هستند.
محققان انستیتوی فناوری شیمیایی (ICT) با همکاری انستیتوی فناوری هند، ابزاری به‌نام شبکیه بر روی تراشه را توسعه داده‌اند، مدلی که برای تقلید از ساختار و عملکرد شبکیه طراحی شده است.
شبکیه بر روی تراشه ابزاری قوی برای مطالعه بیماری‌های شبکیه فراهم می‌کند. این مدل اجزای سلولی شبکیه، به طور خاص بخش نوری گیرنده‌ها و سلول‌های اپیتلیال را روی تراشه شبیه‌سازی می‌کند. آن‌ها از فناوری میکروسیالی برای رشد سلول‌ها در شرایط کنترل شده استفاده کردند.


دستگاه میکروسیالی، وسیله‌ای مینیاتوری است که برای مهار و دستکاری حجم‌های کوچک مایعات در مقیاس میکرولیتر، در کانال‌هایی با عرض یک صدم ضخامت مو‌های انسان طراحی شده است. دستگاه میکروسیالی که در مطالعه حاضر طراحی شده است به اتاق‌ها یا محفظه‌هایی تقسیم می‌شود و امکان تفکیک و دستکاری مواد مختلف در دستگاه را فراهم می‌کند. یک دستگاه میکرسیالی محیطی کنترل شده برای مطالعه پدیده‌های مختلف زیستی و شیمیایی فراهم می‌کند. این دستگاه تازه توسعه یافته امکان رشد سلول‌های مختلف شبکیه را در کنار هم و شبیه‌سازی فعالیت‌ها، مکانیک و پاسخ‌های فیزیولوژیکی شبکیه انسانی را فراهم می‌کند.
تحقیقات قبلی برای آزمایش روش‌های درمانی برای بیماری‌های شبکیه شامل آزمایش روی حیوانات است. علاوه بر داشتن محدودیت‌های اخلاقی در استفاده از حیوانات به عنوان مدل، نتایج نادرست نیز به‌عنوان مانع کار محققان بوده است، زیرا شبکیه حیوانات از شبکیه انسان کوچکتر است. این مدل تازه توسعه یافته شبکیه بر روی تراشه یک جایگزین مؤثر برای مدل‌های موجود برای مطالعه بیماری‌های شبکیه فراهم می‌کند و به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا پاسخ شبکیه به دارو‌های مختلف را کارآمدتر آزمایش کنند.
محققان این تراشه میکروسیالی را با استفاده از دو لایه پلی دی متیل سیلوکسان به هم پیوسته ساختند. آن‌ها اثربخشی این دستگاه را در کشت انواع مختلف سلول‌های شبکیه را ارزیابی کردند و آن را به دلیل پارامتر‌های سیال خود، مانند افت فشار و سرعت جریان، از نظر محاسباتی تأیید کردند.
محققان سلول‌های شبکیه‌ای به‌نام سلول‌های پیشرو را شناسایی کردند که می‌توانند به انواع مختلف سلول تبدیل شوند. چند محفظه در دستگاه به فاکتور‌های رشد آزاد شده توسط سلول‌های اپیتلیال اجازه می‌دهد تا به سلول‌های پیشرو برسند تا آن‌ها به سلول‌های نوری گیرنده تبدیل شوند.
این دستگاه میکروسیالی جدید به طور بالقوه می‌تواند تحولات دارویی را که اختلالات شبکیه را هدف قرار می‌دهد بهبود بخشد که به دلیل پیری و سایر بیماری‌ها ممکن است، رخ دهد.
این مدل همچنین می‌تواند برای شبیه‌سازی بیماری‌های مختلف شبکیه استفاده شود. علاوه بر این، این دستگاه در آزمایشات بالینی برای ارزیابی دارو‌های جدید شبکیه کاربرد بالقوه دارد.
ثابت شده است که فناوری میکروسیالی با کمک اندام‌های مصنوعی که عملکرد‌های یک اندام واقعی را شبیه‌سازی می‌کند، نتایج امیدوارکننده‌ای در تحولات دارویی به همراه داشته باشد. محققان پیش‌بینی می‌کنند که این فناوری برای تسریع در توسعه روش‌های درمانی شبکیه بدون محدودیت‌های احتمالی در مورد استفاده از مدل‌های حیوانی، توجه گسترده‌ای را به خود جلب کند.

انتهای پیام/

زمان انتشار: سه شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴:۲۰

شناسه خبر: 103734

کلید واژه‌ها:
مطالب مرتبط :
توسعه همکاری‌های علمی و فناوری ایران و ترکمنستان

توسعه همکاری‌های علمی و فناوری ایران و ترکمنستان

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در دیدار با سفیر ترکمنستان در ایران گفت: توسعه همکاری‌های علمی و فناوری ایران و ترکمنستان باعث رشد علم در منطقه خواهد شد.

 اندازه گیری دقیق اجسام کوچک با اختراع رایانه های کوانتومی

اندازه گیری دقیق اجسام کوچک با اختراع رایانه های کوانتومی

اندازه‌گیری یک ویژگی ممکن است اختلالاتی را در ویژگی‌های دیگر ایجاد کند، زیرا برخی از خواص اجسام کوانتومی به هم مرتبط هستند.

طراحی تلسکوپ جدیدی برای کشف جهان‌های بیگانه

ناسا در حال طراحی وبرنامه ریزی برای تولید تلسکوپی جدید است

کشف جهان های بیگانه با استفاده از طراحی تلسکوپ جدید

ناسا در حال برنامه‌ریزی برای طراحی و ابداع تلسکوپ فضایی جدیدی است که در جستجوی سیارات فراخورشیدی قابل سکونت و نشانه‌های حیات در آن‌هاست.

کمک دستکش آموزش خط بریل

کمک دستکش آموزش خط بریل

این دستکش آموزش خط بریل را برای افراد نابینا آسان می کند

یک دستکش آموزش خط بریل، کاراکتر‌های بریل را برای نابینایان می‌خواند.

پدیده‌ای که در یک کهکشان کوتوله‌ حل می‌شود.

عکس خیره کننده ای از خوشه ستاره ای توسط هابل

پدیده‌ای که در یک کهکشان کوتوله‌ حل می‌شود.

یک تصویر جدید از تلسکوپ فضایی هابل، منظره‌ای خیره‌کننده از یک خوشه ستاره‌ای باز در نزدیکی خود را به نشان می‌دهد که به آرامی در کهکشان کوتوله اطراف خود حل می‌شود.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب