به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدتقی امانپور روز پنجشنبه در نشستی با موضوع تولید دانش بنیان با مدیریت جهادی و علمی در استان قزوین اظهار داشت: این جلبک قابل دسترس ترین روش افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و راندمان و بهره وری تولیدات و محصولات غذایی است.
وی اضافه کرد: جلبک اسپیرولینا یک ریزمغذی کارآمد بوده و راهکاری مطمئن برای افزایش راندمان و بهره وری در تولید محصولات کشاورزی محسوب میشود، تاجایی که جلبک اسپیرولینا را مفیدترین و کارآمدترین ریزمغذی زیستی معجزهگر در اکوسیستم حیاتی جهان شناختهاند.
امانپور تصریح کرد: این ریزجلبک مخلوق شگفتی آور اکوسیستمهای زیستی است و ماموریت دارد تا با تبدیل مواد آلوده کننده به مفیدترین نیازمندیهای جانوران، درصد آلودگی را در اکوسیستمها کاهش دهد؛ به عنوان مثال در تبدیل مواد آلاینده گازی مایع و جامد، مادهای تولید میشود که دارای ۶۷ درصد پروتئین انواع اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان ها ویتامین ها و عناصر حیاتی مورد نیاز است.
این محقق پیشکسوت تاکید کرد: اگر اسپیرولینا در سبد تغذیه جانداران اعم از گیاهان و جانوران مثل دام و طیور و آبزیان قرار گیرد سیستم بیولوژیک آنها تقویت شده و عملکرد بیولوژیک آنها را نیز ارتقا میبخشد.
امانپور به دیدگاه های جهانی در مورد جلبک اسپیرولینا اشاره کرد و گفت: وزارت کشاورزی آمریکا آن را غذای آینده میداند؛ سازمان جهانی غذا در نشست ۱۹۷۴ آن را ایده آل ترین غذا برای بشر دانسته است؛ ناسا آن را اصلی ترین غذا برای ماموریتهای فضایی میداند؛ سازمان بهداشت جهانی اسپیرولینا را بهترین محصول سلامتی بشر در قرن ۲۱ معرفی کرده است؛ یونسکو از این جلبک تحت عنوان ایده آل ترین و کامل ترین غذا برای آینده انسان نام برده و در نهایت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۵ خطاب به کلیه کشورها طی نامه سرگشادهای توسعه فناوری اسپیرولینا در همه کشورها را مهم برشمرده است.
به گفته وی، تحقیقات و آزمایشهای اولیه در استفاده از این جلبک نشان داده که پس از بکار بستن آن در استخر پرورش ماهی باعث افزایش ۳۰ درصدی کمیت با حذف تلفات و صد در صد افزایش کیفیت شده و همچنین در شالیزارهای برنج افزایش کمیت از ۲۰ تا ۳۰ درصد و در تولید قارچ میزان تولید را ۲۵ درصد افزایش می دهد.
امانپور خاطرنشان کرد: روش استفاده از این جلبک به شکل بذرمالی، محلولپاشی در استخرهای پرورش ماهی و سیستم های آبیاری تحت فشار، استفاده در چالکود باغات و مزارع به صورت محلول و استفاده به عنوان کود در مزارع است که به سادگی تحقق آن امکان پذیر است.
محقق پیشکسوت حوزه تولید و کسب و کارهای فناورانه یادآور شد: صندوق بیمه کشاورزی، صندوق توسعه سرمایه گذاری کشاورزی و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز از تولید و توسعه این جلبک حمایت کرده و باید در راستای استفاده از آن تولیدکنندگان را آگاهی بخشید.
زمان انتشار: جمعه ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰:۰۰
شناسه خبر: 103806