محمد درویش، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در تشریح مهمترین نقاط ضعف دولت در پیگیری مباحث زیست محیطی ، از جمله قانون هوای پاک گفت: مشکل اصلی از جایی آب می خورد که به نظر می رسد دولت به این نتیجه رسیده که ارتباطش با مردم و تشکل های مردمی را روز به روز کمتر و کمتر کند.

وی افزود: به عنوان مثال هر سال در روز هوای پاک، شاهد اجرای برنامه متنوعی مانند پیاده روی های گروهی یا دوچرخه سواری و.... با حضور شهردار یا معاون وزیر کشور وسایر مسولان بودیم اما امسال دریغ از برگزاری حتی یک برنامه! این نشان می دهد دولت احساس نیازی نمی کند که برای کاهش آلودگی هوا باید کاری بکند و در این مسیر از وجود تشکل های مردمی هم استفاده کند!
این فعال محیط زیستی با انتقاد از اینکه مسئولان همه تقصیرها را به گردن کمبود بودجه می گذارند گفت: مهمترین بهانه دولت برای تعلل در اجرای طرح های زیست محیطی و طرح های مرتبط با کاهش به آلودگی هوا نداشتن بودجه است. درحالیکه به نظر می رسد اتفاقا دولت اصلا مشکل بودجه ای نداشته باشد کمااینکه می خواهد پروژه انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر را با 300 هزار میلیارد تومان اجرا کند یا در بودجه سال آینده 400 پروژه تعریف شده که ارزیابی زیست محیطی ندارد و بودجه پیش بینی شده کل آن بیش از 200 هزار میلیارد تومان است. اینها نشان می دهد که دولت مشکل مالی ندارد بلکه مشکل اصلی این است که دولت سرمایه های اصلی خودش یعنی مردم را فراموش کرده است.
وی با تاکید براینکه بهترین راهکار برای مدیریت مسایل زیست محیطی تشکیل یک اتاق فکر از فعالان این حوزه است گفت: در این اتاق فکر می توان همه نگاه های موجود در حوزه محیط زیست را دور هم جمع کرد و برای مشکلات زیست محیطی از جمله آلودگی هوا، به دنبال راه حل بود. وگرنه باید منتظر ادامه این رویه و تخریب محیط زیست به انحا مختلف باشیم.
زمان انتشار: جمعه ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷:۲۶
شناسه خبر: 103808