یادداشت؛

ادعاهایی که چندان واقعی به نظر نمی‌رسد

رئیس بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی ادعاهایی که مطرح کرده که با کمی تفکر و گردش در سطح جامعه چندان واقعی به نظر نمی‌رسد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، محمد رضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با حضور در یک برنامه تلویزیونی ادعاهایی را مطرح کرده که  در ادامه به تعدادی از آنها به نقل از تسنیم می پردازیم:::

**  نرخ ارز در ۲۰ روز گذشته در سامانه نیما ۲۸۵۰۰ بود؛ در این مدت تمام نیازهای ارزی اساسی کشور را با قیمت دلار ۲۸۵۰۰ تومان تأمین کردیم.

**  به دنبال ثبات ارزی هستیم و حواسمان به بازار ارز هست؛ در بازار آزاد ارز هم ورود خواهیم کرد و نرخ‌سازی می‌کنیم. ثبات ارزی را حتما گام به گام ایجاد خواهیم کرد.

**  انتقاداتی کردند که نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شبیه همان نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۱۲۲۶ تومانی است اما این ارز متفاوت است. این عدد بر مبانی نرخ ارز ای تی اس ۲۸۵۰۰ تعین شده است و بودجه دولت را به تعادل می‌رساند چرا که نرخ ارز در بودجه دولت ۲۳ هزار تومان است. تعادل مصرف کننده نیز برقرار می‌شود چون نمیخواهیم کالاهای اساسی مردم از محل ارز گران شود‌.

**  فضای روانی ایجاد شده با واقعیت‌ها بسیار متفاوت است،‌ آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد ما ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بیشتر از وارداتمان صادرات داشته‌ایم.

**  ذخایر ارزی کشور بیش از ۲۰ میلیارد دلار افزایش یافته و در خارج از کشور در دسترس ما قرار دارد پس هیچ مشکلی در تامین ارز نداریم.

**  و....

 

به نظر نگارنده نیاز چندانی به دانستن علم اقتصاد و حساب و کتاب نیست، هر کسی که حداقل چرخی در بازار زده باشد، قدری خرید برای مایحتاج خانه و خانواده اش داشته باشد، با واقعیت بازار ارز و تاثیر آن بر تمامی بازار ناخواسته مواجه می شود.

جناب آقای رئیس بانک مرکزی درحالی از ارز فرزینی ۲۸۵۰۰ تومانی صحبت می کند که قیمت آن بیش از 45 هزار تومان در بازار مبادله شده است.

در برهه کنونی دچار چنان ثبات ارزی و بازار شده ایم که حتی قیمت گوجه، پیاز و سیب زمینی تولید داخل که هیچ ارتباطی با ارز خارجی ندارد نیز متاثر از بالا رفتن قیمت ارز شده، دیگر چه برسد به اجناسی که وارداتی ست.

مدت هاست که صحبت از حباب و فضای روانی و غیرواقعی بودن قیمت ارز در کشور می شود درحالیکه چندین رئیس بانک مرکزی این افازات را برای مردم داشته اند، معلوم نیست چه زمانی این  حباب ترکیده و قیمت ارز واقعی می شود؟ آیا طی چند سال گذشته جز وعده و وعید اتفاقات دیگری افتاده است؟

ذخایر ارزی، حواس به بازار ارز بودن و تمامی این صحبت ها زمانی ارزشمند است که باعث جرقه و اتفاق مثبتی در زندگی و معیشت بسیار سخت مردم ایران شود و چه بسیار بودند مسئولان و روسای بانک مرکزی که یکی پس از دیگری یک سری شعار و وعده داده اما خبری در زندگی و سفره مردم نشده است.

امید است روزهای روشن تر زندگی مردم ایران در آسایش و رفاه بیشتر برسد که آدمی به امید زنده است.

انتهای پیام/

زمان انتشار: دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۹:۰۶

شناسه خبر: 103906

مطالب مرتبط :
جاوید

استاد اقتصاد دانشگاه پاسخ داد:

چرایی افزایش قیمت دلار و اقدام متقابلی که دولت باید انجام دهد

استاد اقتصاد دانشگاه علم و فناوری بهشهر درباره چرایی افزایش قیمت دلار و اقدام متقابل دولت توضیحاتی ارائه کرده است.

تصویر

یادداشت/ محمد زاده رحمانی

پایه ریزی تمدن یزد نوین با ابتکار عمل استاندار یزد

دنیا به سرعت در حال تغییر و تحول است و جدای از تغییرات شیوه های حکمرانی و سبک های مدیریتی، کلیت علم در هر ۲۰ ماه دو برابر شده که البته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات این عدد به ۶ ماه هم نمی رسد.

افزایش پشتیبانی رهبران چینی از دومین اقتصاد بزرگ جهان

پشتیبانی بانک مرکزی چین؛

افزایش پشتیبانی رهبران چینی از دومین اقتصاد بزرگ جهان

این اقدام بخش از گام‌های دولت چین برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و کاهش تاثیرات قوانین سختگیرانه بر شرکت‌های فناوری است.

بشارت ده

استاد اقتصاد دانشگاه علم و فناوری بهشهر:

​مشکلات بخش تولید کشور به خوبی شناسایی نشده است/ رفتار انتخاباتی دولت در کاهش قیمت دلار به خوبی مشهود است

استاد اقتصاد دانشگاه علم و فناوری بهشهر، گفت: تحقق شعار سال مقام معظم رهبری در گرو شناخت فرصت‌ها و چالش‌های بخش تولید است، مشکلات بخش تولید کشور به دلیل عدم علاقه مسئولان اجرای به حمایت از تولید به خوبی شناسایی نشده است.

۱۲۳

یادداشت؛

تلاطم نرخ ارز و یک زاویه از چند ضلعی بازار ارز

یکی از چالش‌های دیرینه و مزمن سیاست های ارزی و مدیریتی بانک مرکزی مربوط به ساختار خاص بازار ارز در ایران است.

۱

در نوسانات بازار ارزی ایران؛

ردپای پنهان غربی ها /۳ پیشنهاد به دولت برای مقابله با فشارهای خارجی

تحلیل‌گران غربی بر این باورند که ایرانیان با تلاش‌هایی که در زمینه‌‌هایی مثل تولید تجهیزات دفاعی و خودکفایی گندم و غیره انجام داده‌‌اند خود را دارای قدرت چانه‌زنی بالا می‌‌پندارند و به همین دلیل، رفتار دست بالا را در مذاکرات در پیش گرفته‌‌اند و تا زمانی که این تصور در ذهن آنان وجود دارد، به راحتی پای میز مذاکره نمی‌آید

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب