یادداشت: چندی پیش جعفر احمدی رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین در دیدار حسین عمیدی رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در این استان از بازار خوب کشور روسیه برای تبادل محصولات فناورانه تولید شده توسط شرکت های فناور و دانش بنیان قزوین خبر داده بود.
نتیجه این دیدار و گفت و گوها تا جایی پیش رفت که قرار شد همانند شرکتهای مشترک فناوری در بین کشورهای مختلف، در زمینه فناوری نیز قراردادی مشابه با کشور روسیه منعقد شود و دفتر تعاملات فناوری با روسیه در پارک علم و فناوری قزوین تاسیس شود.
حال اگر این اقدام محقق شود و زمینه همکاری و مبادلات فناوری بین استان قزوین و کشور روسیه افزایش یابد، قطعاً شاهد گام های موثری در حوزه واردات تکنولوژی و همچنین فروش محصولات دانشبنیان و هایتک که به دستان توانمند جوانان ایرانی ساخته شده است، خواهیم بود.
ناگفته نماند که استان قزوین ظرفیتهای متعددی در حوزه دانش بنیان و صنایع هایتک به خود اختصاص داده و از آن جایی که این استان قطب صنعت و کشاورزی محسوب میشود و همچنین توانسته در زمینههای مختلف علمی و فناوری جایگاه پایلوت را در کشور ایفا کند، اکنون با داشتن حدود ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و ۲۵۰ واحد فناور می تواند چشم اندازی روشن در این عرصه ترسیم کند.
این چشم انداز قبلاً به صورت کلان در زمینه همکاری فناوری بین ایران و روسیه در کشور محقق شده است؛ اردیبهشت سال جاری بود که مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه در دانشگاه پلی تکنیک سن پترزبورگ تاسیس شد تا بتواند ظرفیتهای انتقال و خرید فناوری و همچنین صادرات، محصولات و خدمات هایتک بین دو کشور را افزایش دهد.
پس از آن بود که وزارت ارتباطات و فناوری کشورمان اعلام کرده ۳۶ شرکت بزرگ ایرانی و روسی در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات با برگزاری چند دور نشست بی واسطه در مسکو راههای توسعه همکاریها و تبادل تجربیات در زمینه آی سی را بررسی کردند و نهایتا روسیه مقصد محصولات دانشبنیان ایرانی در حوزه آی سی تی ارزیابی شده است.
حال باید دید مسئولان استان قزوین برای تحقق این موضوع و همچنین افزایش تبادل فناوری با کشور روسیه چگونه برنامه ریزی خواهند کرد و با مدیریت دقیق و صحیح شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور چگونه می توانند به این مهم دست یابند.
زمان انتشار: چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 103957