مهدی رضایینژاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری لرستان اظهارداشت: نخستین جشنواره علم و فناوری بسیج شهرستان کوهدشت روز گذشته با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر و نخبگان بسیجی برگزار شد.
وی افزود: قطعا برگزاری رویدادهای علمی از این قبیل میتواند در جریانسازی علمی و همچنین ایجاد شور و نشاط علمی در جامعه اثر گذار باشد.
مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه لرستان با بیان اینکه ظرفیت نخبگی بسیج در لرستان یک ظرفیت غنی و قابل اعتناست افزود: با شناسایی، سازماندهی و بهرهگیری از این ظرفیت میتوانیم بخش عمدهای از چالشها و مسائل استان را در بخشهای صنعت، کشاورزی و غیره پوشش دهیم که این امر در کوهدشت و در بسیج علمی این شهرستان به نحو مطلوبی در حال پیگیری است.
وی عنوان کرد: بسیج علمی لرستان با برقراری ارتباط با نخبگان دانشگاهی و تحقیقاتی، نخبگان را شناسایی و سازماندهی میکند و در قالب هستههای علمی ذیل مراکز رشد و خانه نخبگان بسیج سازماندهی میشوند و از این ظرفیت برای پوشش نیازهای فناورانه استان استفاده میشود.
رضایینژاد با اشاره به اینکه بسیج علمی لرستان در تمامی شهرستانهای استان مرکز رشد و خانه نخبگان دارد بیان کرد: ماموریت خانههای نخبگان این است که در حوزههای فناورانه بیشتر وارد شوند و إحصاء مسائل کنند و به عبارتی احصاء مسائل فناورانه مبتلا به استان، ماموریت اصلی خانه نخبگان است و این مسائل در مرکز رشد تبدیل به محصول میشود.
وی گفت: حمایتهای ما در بسیج علمی برای ایدههای نوآورانه بدین صورت است که در فاز اول کمک میکنیم که یک ایده به محصول اولیه تبدیل شود یعنی یک نمونه اولیه از آن ساخته شود و اگر برای این کار نیاز به حمایت اعتباری باشد، حمایت لازم انجام میگیرد.
مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه لرستان تصریح کرد: درصورتی که برای یک ایده حمایت معنوی نیاز باشد مثلا صاحب ایده به حمایتهای کارگاهی، آزمایشگاهی یا مشاورههای علمی نیاز داشته باشد، این حمایتها نیز انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مراکز رشد سعی میکنیم هستههای رشدی را رشد بدهیم تا به هستههای فناور تبدیل شوند و در نهایت یک نمونه اولیه از یک ایده ساخته شود.
رضایینژاد اظهارداشت: در فاز دوم نیز با تسهیلاتی که در اختیار نخبگان قرار میدهیم کمک میکنیم نمونه اولیه را به تولید انبوه برسانیم.
وی افزود: در کنار مراکز رشد و خانههای نخبگان در بسیج علمی ما پایگاههای محلات را نیز در نظر داریم و سعی میکنیم نیازهای علمی پایگاههای محلات را نیز پوشش بدهیم.
مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه لرستان عنوان کرد: در حال حاضر در لرستان 25 پایگاه محلات تبدیل به پایگاه علمی و پژوهشی شده است که بخشی مربوط به خواهران و بخشی مربوط به برادران است؛ بدین معنی که حداقل 60 درصد از فعالیتهای این پایگاهها به صورت علمی و پژوهشی است.
وی بیان کرد: در شهرستان کوهدشت دو پایگاه علمی و پژوهشی داریم که یکی مربوط به خواهران و دیگری مربوط به برادران است.
رضایی نژاد با بیان اینک مرکز رشد بسیج «شهید اسماعیل هادیان» کوهدشت و خانه نخبگان این شهرستان در بهمن ماه سال 1400 راهاندازی شده است تصریح کرد: با جریان سازی مناسبی که در این مدت کوتاه در شهرستان انجام شد و همچنین با برقراری ارتباط مناسب با نخبگان در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و سازماندهی این نخبگان ذیل مرکز رشد و خانه نخبگان، در مجموع منجر شد که جذب 20 ایده فناورانه را داشته باشیم.
وی اظهارداشت: از 20 ایده مذکور با داوری طرحها تاکنون تعداد پنج طرح تبدیل به محصول شده است و به دنبال این هستیم که این محصولات را در فاز بعدی تجاری سازی کنیم و مابقی طرحها نیز از حمایتهای معنوی برخوردار شدند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷:۳۲
شناسه خبر: 103984