اختلال شایع اوتیسم در کودکان

اوتیسم اختلال مادام‌العمر عصب-رشدی است که در سه سال اول زندگی بروز می‌کند هر ساله تعداد زیادی از کودکان مبتلا به اوتیسم در حین غربالگری کودکان پیش دبستانی در گیلان شناسایی می‌شوند، ۴۹ مدرسه کودکان استثنایی و ۲۰ مرکز اختلالات یادگیری در گیلان آموزش این گروه از کودکان را به عهده دارند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری گیلان، اختلال طیف اوتیسم "ASD" یک اصطلاح گسترده است که برای توصیف گروهی از اختلالات رشدی عصبی استفاده می‌شود، اوتیسم ناشی از مشکلات عصبی در قسمت‌هایی از مغز است که ورودی حسی را تفسیر کرده و زبان را پردازش می‌کنند.

علائم اوتیسم را به دو دسته تقسیم می کنند: مشکلات ارتباط و تعامل اجتماعی، و الگوهای محدود یا تکراری از رفتار یا فعالیت‌ها تشخیص قطعی اوتیسم دشوار است، معمولا پزشکان بر روی رفتار و رشد کودک تمرکز می‌کنند، تشخیص معمولاً به دو مرحله غربالگری رشد و ارزیابی‌های تکمیلی نیاز دارد.

در غربالگری رشد پزشک مهارت‌های اساسی مانند یادگیری، گفتار، رفتار و حرکت رو به پیشرفت کودک را بررسی می‌کند، متخصصان پیشنهاد می‌کنند که کودکان در معاینات منظم خود در ۹ ماهگی، ۱۸ ماهگی و ۲۴ یا ۳۰ ماهگی از نظر این تاخیرهای رشدی نیز مورد بررسی قرار گیرند، کودکان به طور معمول در معاینات ۱۸ ماهگی و ۲۴ ماهگی به طور خاص از نظر اوتیسم بررسی می‌شوند.

اگر کودک در غربالگری ها مشکلاتی را نشان دهد، به ارزیابی کامل‌تری نیاز دارد، این ارزیابی ممکن است شامل آزمایش‌های شنوایی و بینایی یا آزمایشات ژنتیک باشد. پزشک ممکن است بخواهد از متخصص اختلالات اوتیسم، مانند یک متخصص رشد اطفال یا یک روانشناس کودک کمک بگیرد. برخی از روانشناسان نیز می‌توانند تستی به نام برنامه مشاهده‌ای تشخیصی اوتیسم "ADIS" را انجام دهند.

افراد مبتلا پس از شناسایی تحت درمان قرار می‌گیرند اما در حال حاضر هیچ درمان واحدی برای اختلال طیف  "ADS"وجود ندارد، راه‌های بسیاری برای کاهش علائم و افزایش توانایی‌ها وجود دارد. مداخلات و درمان‌های اوتیسم برای هر فرد متفاوت است، برای درمان اوتیسم، دارودرمانی در کنار رفتاردرمانی بهترین پاسخ را می‌دهد، داروهای اوتیسم باید تحت نظر روانپزشک در کنار سایر درمان‌ها تجویز شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که مداخلات و تشخیص زود هنگام، مثلا در پیش دبستانی یا قبل از آن، اثرات مثبت بیشتری بر علائم و مهارت‌های بعدی خواهد داشت، افراد مبتلا به اوتیسم، اگر درمان‌ها و مداخلات مناسب را دریافت کنند، شانس بهره‌مندی از تمام توانایی‌ها و مهارت‌هایشان را خواهند داشت و از یک زندگی نرمال بهره‌مند خواهند شد، هم اکنون ۴۹ مدرسه کودکان استثنایی و ۲۰ مرکز اختلالات یادگیری در آموزش و پرورش گیلان، آموزش این گروه از کودکان را به عهده دارند.

اوتیسم در پسران چهار برابر بیشتر از دختران است و می‌تواند در افراد از هر نژاد، قومیت و یا پیش زمینه اجتماعی رخ دهد. گاهی ممکن است بین علائم اوتیسم و سایر اختلالات، همپوشانی‌هایی وجود داشته باشد. مانند اختلال کمبود توجه و بیش فعالی"ADHD" تشخیص درست و به موقع این اختلال به درمان بهتر آن کمک می‌کند.

انتهای پیام/.

طاهره رضاپور

زمان انتشار: یکشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۸:۳۴

شناسه خبر: 104071

مطالب مرتبط :
۲

بانوی کارآفرین روستایی که با شناسایی و تولید گیاهان دارویی به اشتغال روستا کمک می‌کند

یک کارآفرین اهل کلاچای ناحیه رودسر استان گیلان با تأکید بر اینکه ایجاد شغل ثابت در روستا راه‌حلی برای معضل کوچ روستائیان به شهر است، گفت: شناسایی گیاهان دارویی و پرورش آنها به اشتغال روستاییان کمک می‌کند.

آزمون علمی

آزمون علمی"برپا"درخرمشهربرگزارشد

هدف ازبرگزاری این آزمون شناسایی دانش آموزان نخبه وحمایت ازآن ها تا رسیدن به کنکوراست.

نتایج مثبت قابل توجه و تاثیرگذار پروبیوتیک‌های جدید برای درمان بیماری اوتسیم

نتایج مثبت قابل توجه و تاثیرگذار پروبیوتیک‌های جدید برای درمان بیماری اوتسیم

نتایج مثبت کارآزمایی فاز ۱b خود را برای ارزیابی پروبیوتیک جدید SB-۱۲۱ (لاکتوباسیلوس رویتری با میکروذرات دکستران و مالتوز) در افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) اعلام کرده است. این شرکت در بیانیه خبری خود بیان کرد

​تحصیل کمتراز ۱۵۰۰ دانش آموز با نیاز بیشتر در خراسان جنوبی

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی

​تحصیل کمتراز ۱۵۰۰ دانش آموز با نیاز بیشتر در خراسان جنوبی

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی گفت: کمتر از ۱۵۰۰ دانش آموز با نیاز بیشتر درسراسر استان مشغول تحصیل هستند.

۱۲

توسط محققان دانشگاه کمبریج میسر شد؛

بهبود علائم اوتیسم در کودکان به کمک داروهای ارزان قیمت و رایج

یک مطالعه جدید چگونگی تأثیر بومتانید روی علائم ASD در کودکان خردسال و همچنین روند بهبود عملکرد GABA در مغز را مورد بررسی قرار داده است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب