محققان انگلیسی؛

کشتن سلول‌های سرطانی با هوش مصنوعی

محققان از هوش مصنوعی برای شناسایی آنکوژن‌ها یا ژن‌های تومورزا (oncogenes) و شخصی‌سازی درمان سرطان استفاده کردند.

 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محققان در دانشگاه «ساسکس» انگلیس از فناوری هوش مصنوعی به منظور شناسایی ژن‌های مهم برای بقای سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند که این اقدام می‌تواند به ارائه درمان‌های شخصی‌سازی شده برای بیماران سرطانی کمک کند.

 

این محققان انواع گوناگونی از سلول‌های سرطانی را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند تا از این طریق بتوانند وابستگی‌های مختلف ژن‌ها را برای شناسایی ژن‌ها بشناسند.

 

آنان این کار را از طریق ابداع یک الگوریتم پیش‌بینی انجام دادند. این الگوریتم از طریق تحلیل و بررسی تغییرات ژنتیکی در داخل تومور، مشخص می‌کند که کدام ژن‌ها در آن سلول ضروری هستند. این اقدام می‌تواند برای شناسایی هدف‌های قابل‌اجرا (actionable targets) مورد استفاده قرار گیرد که در طول زمان ممکن است متخصصان سرطان (آنکولوژیست‌ها) را به شخصی‌سازی درمان بیماران سرطانی رهنمون شود.

 

دکتر «فرانسیس پرل» استاد بیوانفورماتیک در دانشگاه ساسکس می گوید: دیدگاه ما مبتنی بر استفاده از هزینه‌های رو به کاهش تعیین زنجیره‌ «دی ان ای» و بهره‌برداری از قدرت هوش مصنوعی برای شناخت تفاوت‌های سلول‌های سرطانی و معنای آن برای درمان هر شخص بیمار است.

 

وی می افزاید: ما در تحقیقات خود توانستیم صرفا با استفاده از زنجیره دی‌ان‌ای و سطح آر.ان.ای در هر سلول که به سادگی و ارزانی از طریق تکه‌برداری (بیوپسی) تومور سرطانی قابل دستیابی است، وابستگی‌های ژنی مختص به هر سلول را شناسایی کنیم. این گام هیجان‌انگیزی در تحقیقات ما است و به این معنا است که اکنون می‌توانیم این فناوری را بهبود بخشیم تا قابل ارائه به متخصصان سرطان برای کمک به آنها به منظور کمک به درمان بیماران سرطانی باشد.

 

درمان‌های سرطان عمدتا بر اساس موقعیت (در بدن) و نوع سرطان تجویز می‌شوند. تفاوت‌های ژنتیکی در تومورها می‌تواند موجب بی‌اثر شدن درمان‌های استاندارد سرطان شود. استفاده از یک رویکرد شخصی‌سازی شده برای هدایت درمان می‌تواند عمر مورد انتظار و کیفیت زندگی را در بیماران بالا ببرد و تاثیرات جانبی غیرضروری را کاهش دهد.

 

در هر سلول حدود ۲۰ هزار ژن وجود دارد که حاوی اطلاعات مورد نیاز برای ساخت پروتئین هستند. در واقع حدود هزار ژن‌ برای بقای سلول مورد نیاز است.

 

زمانی که سلول‌های طبیعی به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند، آنکوژن‌ها یا ژن‌های با توان بالقوه ایجاد سرطان، فعال و ژن‌های سرکوب‌کننده سرطان غیرفعال می‌شوند. به این ترتیب سلول‌ها بازنویسی می‌شوند و سلول برای بقا به مجموعه جدیدی از ژن‌ها متکی می‌شود. از این مساله می‌توان برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده کرد.

 

این تحقیق حاکی است که با استفاده از این فناوری جدید هوش مصنوعی برای هدف گرفتن ژن‌های وابسته مختص هر تومور، می‌توان سلول‌های سرطانی را از بین برد و سلول‌های طبیعی را که به این ژن‌ها وابسته نیستند، بطور نسبی بدون آسیب رها کرد.

 

در عین حال، هر چند این وابستگی‌ها با استفاده از تکنیک‌های آزمایشگاهی قابل تعیین هستند اما این کار پرهزینه و زمان‌گیر است و برای آنالیز همه نمونه‌های تومورها به این طریق امکان پذیر نخواهد بود.

زمان انتشار: دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۴:۱۲

شناسه خبر: 104378

مطالب مرتبط :
اندازه‌گیری خواص بیومکانیکی بافت بدن در مقیاس نانومتری

توسط محققان دانشگاه شنژن چین ایجاد شد؛

اندازه‌گیری خواص بیومکانیکی بافت بدن در مقیاس نانومتری

محققان دانشگاه شنژن چین یک پروب نانومکانیکی نوری فشرده (FONP) برای اندازه‌گیری خصوصیات بیومکانیکی بافت داخل بدن و حتی سلول‌های منفرد ایجاد کردند.

تشخیص زود هنگام تومورها مغزی فراهم شد

به وسیله آزمایش ادرار؛

تشخیص زود هنگام تومورها مغزی فراهم شد

محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن موفق شدند از دستگاه جدیدی برای شناسایی پروتئین کلیدی غشای موجود در ادرار برای تشخیص تومور مغزی بیمار استفاده کنند.

مهم‌ترین موضوعات جستجو شده محققان در سال ۲۰۲۲

مهم‌ترین موضوعات جستجو شده محققان در سال ۲۰۲۲

با توجه به آمار بدست آمده از پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مهم ترین موضوعات جستجو شده مخاطبان را اعلام کرده است.

رمزگشایی یک لوح باستانی دوهزارساله با استفاده از هوش مصنوعی

رمزگشایی یک لوح باستانی دوهزارساله با استفاده از هوش مصنوعی

محققان با ارتقای هوش مصنوعی تواسنته اند هوش مصنوعی را ایجاد کنند که، قادر است تکه متن‌های خط میخی چند هزار ساله را در کنار هم قرار دهد.

عامل اصلی پر خوری و چاقی کشف شد

ژنی به نام سی‌آرتی‌‌سی ۱؛

عامل اصلی پر خوری و چاقی کشف شد

محققان ژنی به نام سی‌آرتی‌سی ۱ (CRTC۱) کشف کردند و معتقدند وجود یا نبود این ژن با چاقی افراد مرتبط است. آنها می گویند وجود این ژن سبب سرکوب روند چاقی می شود و حذف آن چاقی را به دنبال خواهد داشت. بر این اساس تلاش دارند سازوکاری ارائه دهند که این ژن چاقی را سرکوب کند.

تجهیز بیمارستان فارابی اصفهان به دستگاه پت اسکن تا  خبر آمار فزاینده سرطان و کمبود جراح

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

تجهیز بیمارستان فارابی اصفهان به دستگاه پت‌اسکن تا خبر آمار فزاینده سرطان و کمبود جراح

رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام این خبر که تا آخر سال جاری دستگاه پت‌اسکن در بیمارستان فارابی اصفهان راه‌اندازی می شود، در حالی که پیش از این بیماران برای انجام پت‌اسکن به خارج از استان مراجعه می‌کردند به آمار فزاینده سرطان و کمبود جراح سرطان هم اشاره کرد.

به زودی ربات پیشخدمت برای انجام کارهای منزل

شگفتی‌های علم و فناوری سال ۲۰۲۳؛

استخدام ربات پیش خدمت برای کارهای منزل

از دیدن «آواتا»های خودمان که در دنیای «متاورس» نقش‌آفرینی می‌کنند یا ربات‌های کشاورز که در مزارع درحال کاشت و برداشت محصولات کشاورزی هستند و حتی خانه‌هایی که با چاپگرهای سه‌بعدی ساخته می‌شوند، تعجب نکنید! همه اینها بخشی از فناوری‌هایی هستند که قرار است در سال جدید میلادی ۲۰۲۳ ما را شگفت‌زده کنند.

تفاوت فاحش سرطان روده‌بزرگ در اصفهان نسبت به کشور

رئیس مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛

تفاوت قابل‌توجه سرطان روده‌بزرگ در اصفهان نسبت به کشور

رئیس مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان (۱۵-۸ بهمن ماه) اعلام کرد: ابتلا به سرطان روده بزرگ در کشور ۵۷ و در اصفهان ۶۶ نفر در هر صد هزار نفر است.

ساختار پروتئینی تولیدشده‌ توسط هوش مصنوعی

ساختار پروتئینی تولیدشده‌ توسط هوش مصنوعی

هوش مصنوعی و الگوریتم ساختار پروتئینی تولیدشده‌ی در آزمایشگاه توسط دانشمندان صورت گرفت

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب