به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از نیواطلس، به تازگی پژوهشگران نشان دادهاند که تزریق خون جوان میتواند سلامت افراد مسن را بهبود بخشد. اکنون یک مطالعه جدید نشان داده که داروی آرتریت میتواند به طور موثر باعث جوان سازی سلولهای بنیادی خون شده و فواید مشابه تزریق خون جوان را داشته باشد.
این ایده که افراد مسن قدرتمند، از خون جوانها استفاده میکنند در فیلمها از سیلیکون ولی(Silicon Valley) گرفته تا مد مکس(Mad Max)، مطرح میشوند، اما این موضوع صرفا تخیلی نیست. دانشمندان با تزریق خون موشهای جوان به موشهای مسن این موضوع را آزمایش کردند و دریافتند که این کار تواناییهای شناختی را بهبود میبخشد، باعث افزایش طول عمر و بیماری را به تاخیر میاندازد.
اما مزایای این تزریق گذرا است و تنها علائم بیماریها را درمان میکند. محققان دانشگاه کلمبیا، کمبریج و کالیفرنیا سانفرانسیسکو در مطالعه جدید،به بررسی نحوه جوانسازی کل سیستم تولید خون پرداختند.
نویسنده مسئول این مطالعه، امانوئل پاسگو(Emmanuelle Passegué)، میگوید: از آن جا که سیستم خونی پیر ناقلی برای بسیاری از پروتئینها، سیتوکینها و سلولها است، پیامدهای بد زیادی برای موجودات زنده دارد.
با سیستم خونی ۴۰ ساله یک فرد ۷۰ ساله میتواند شرایط بهتری از نظر سلامتی داشته باشد، حتی اگر طول عمر طولانی بیشتری نداشته باشد.
سلولهای خونی توسط سلولهای بنیادی واقع در مغز استخوان تولید میشوند و این تیم تحقیقاتی کار خود را با بررسی محیطی که این سلولهای بنیادی در آن وجود دارند و نحوه تغییر آنها در طول فرآیند پیری در موشها آغاز کردند. با گذشت زمان، این محیط تحت تاثیر التهاب قرار میگیرد و باعث آسیب رساندن به سلولهای بنیادی خون می شود.
با بررسی دقیقتر، دانشمندان به شناسایی یک سیگنال التهابی خاص به نام «IL-۱B» پرداختند که نقش مهمی در آسیب رساندن به سلولهای بنیادی خون دارد. در حال حاضر از آنجایی که این سیگنال التهابی در سایر شرایط التهابی، مانند آرتریت روماتوئید نقش دارد، داروهایی در بازار وجود دارند که آن را هدف قرار میدهند.
محققان برای مسدود کردن «IL-۱B» در موشهای مسن از یک داروی آرتریت به نام «anakinra» استفاده کردند و دریافتند که سلولهای بنیادی خون به حالت جوانتر و سالمتری بازگشتند. این به بهبود وضعیت محیط تولید سلولهای بنیادی، عملکرد سلولهای بنیادی خون و بازسازی سلولهای خونی کمک کرد. زمانی که دارو در طول زندگی موشها تجویز میشد این درمان بهتر از زمانی عمل میکرد که در زمان پیری موشها مصرف آن آغاز میشد.
با اینکه روزهای اولیه این تحقیق است اما نتایج آزمایشهای حیوانی همیشه قابل تعمیم به انسان نیست. این تیم خوشبین است که آزمایشهای بالینی میتواند زودتر انجام شودچراکه حال حاضر این دارو در انسان استفاده میشود.
زمان انتشار: سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۵:۴۵
شناسه خبر: 104423