مین گذاری شده‌ترین کشور جهان!

بنابر یک برآورد، بیش از ۴۰ درصد خاک اوکراین به مین آلوده شده و باور بر این است که اوکراین در حال حاضر مین گذاری شده‌ترین کشور جهان محسوب می شود.

در شرایطی که جنگ روسیه با اکراین  همچنان جریان دارد، چشم انداز شرایط اوکراین پس از پایان این جنگ خونین نیز تیره به نظر می رسدمین های زمینی که تهدیدی مرگبار برای غیرنظامیان محسوب می شوند، بخش قابل توجهی از خاک این کشور را آلوده کرده اند.

شهرهای اوکراین که به تازگی آزاد شده اند تا مدت ها پس از بیرون راندن نیروهای نظامی روسیه نیز می توانند خطرناک باقی بمانند و مدافعان اوکراینی باید مین ها، تله های انفجاری و همچنین مواد منفجره ضد تانک آماده انفجار را کشف و خنثی کنند.

به گفته کاترینا تمپلتون از گروه مشورتی مین ها (Mines Advisory Groupیا مگ (MAG)، آلودگی خاک اوکراین به مین ها و تله های انفجاری بسیار زیاد است. حتی می توان گفت این شرایط با سوریه و افغانستان قابل مقایسه نیست و ابعاد آن بسیار گسترده و عظیم است.

قوانین بین المللی استفاده از مین های مختلف، به ویژه آنهایی که برای هدف قرار دادن افراد طراحی شده اند را ممنوع و محدود می کند.

نیروهای نظامی روسیه توسط دیدهبان حقوق بشر به استفاده از مین های ممنوعه ضد نفر در منطقه خارکیف شرقی متهم شده اند.طیف گسترده ای از مین ها از جمله نمونه هایی که تا پیش این در نبرد دیده نشده بودند، در اوکراین بکار گرفته شده اند.

 

افزایش چشمگیر تلفات مربوط به مین از زمان تهاجم فوریه ۲۰۲۲

بنابر گزارش دیده‌بان حقوق بشر، قدمت استفاده از برخی مین های زمینی در اوکراین به پیش از فوریه ۲۰۲۲ و به سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ باز می گردد. این مین ها توسط نیروهای تحت حمایت روسیه در دونتسک و لوهانسک کار گذاشته شده اند.

اخیرا، نیروهای روسیه هنگام عقب نشینی از شهرهایی که در هفته های نخست تهاجم همه جانبه خود اشغال کرده بودند، مین ها و تله های انفجاری را کار گذاشته اند.

به گفته سازمان مگ، در بازه زمانی بین ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ تلفات ناشی از انفجار مین در اوکراین برابر با ۱۱۹۰ نفر بوده است.

این در شرایطی است که بین ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تا ۱۰ ژانویه ۲۰۲۳، یعنی کمتر از یک سال، تعداد تلفات مرتبط با انفجار مین ۶۱۱ نفر گزارش شده است.

مین ها افزون بر این که به طور مستقیم موجب جراحت یا مرگ می شوند، می توانند بخش هایی از زمین را غیر قابل دسترس یا خطرناک‌تر سازند.

بر اساس گزارش ها، تولید محصولات کشاورزی در اوکراین تحت تاثیر استفاده از مین های زمینی در مزارع و همچنین مسیرها و جاده های روستایی قرار گرفته است.

پاکسازی پس از پایان جنگ سال ها طول می کشد

به گفته کاترینا تمپلتون، سازمان مگ روی بررسی این که کدام یک از طرفین مین ها را کار می گذارند، تمرکز نمی کند و در عوض تلاش می کند تا آنها از مین های ممنوعه ضد نفر استفاده نکنند و به دنبال فرصت هایی برای پاکسازی زمین های آلوده است تا مردم بتوانند زندگی امن‌تری داشته باشند.

اوکراینی ها تحت نظر کارشناسان سازمان مگ در مورد چگونگی پاکسازی مناطق مین گذاری شده آموزش خواهند دید.

اما با توجه به اینکه درگیری بین روسیه و اوکراین در برخی مناطق نزدیک به یک دهه ادامه داشته است، پاکسازی هر سانتیمتر از خاک اوکراین فرایندی پرزحمت و مرگبار خواهد بود که سال ها طول خواهد کشید.

زمان انتشار: سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰:۰۰

شناسه خبر: 104426

کلید واژه‌ها:
مطالب مرتبط :
بمب خلاء چیست و چگونه عمل می کند؟

بمب خلاء چیست و چگونه عمل می کند؟/ مشاهده پرتابگر بمب های خلاء روسیه در نزدیکی اوکراین

اوکراین روسیه را به استفاده از بمب های خلاء طی تهاجم خود به این کشور متهم کرده است. استفاده از این تسلیحات که از قدرت تخریب بسیار زیادی برخوردار هستند در مناطق پر جمعیت و برای هدف قرار دادن افراد غیرنظامی ممنوع است.

سمپ؛ هدیه موشکی ایتالیا و فرانسه برای اوکراین

سمپ؛ هدیه موشکی ایتالیا و فرانسه برای اوکراین

ایتالیا و فرانسه به تازگی از نهایی شدن ارسال سامانه موشکی سمپ/تی (SAMP/T) به اوکراین خبر داده اند.

تکنولوژی ایران و روسیه

چشم انداز استان قزوین برای تقویت تبادل فناوری با کشور روسیه

استان قزوین و کشور روسیه در این چند سال گذشته در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی همکاری‌های بسیاری داشته‌اند و اکنون چشم اندازی در حوزه تبادل فناوری بین آن‌ها ترسیم شده است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب