رقیب جدی ChatGPT؛

سرویس فوق پیشرفته بارد در آینده به جای گوگل

گوگل در حال توسعه یک سرویس هوش مصنوعی جدید به نام بارد است که قرار است به عنوان رقیب Chatgpt چت‌بات شرکت OpenAI از آن رونمایی شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، گوگل در حال کار بر روی یک رقیب برای Chatgpt به نام بارد است. ساندار پیچار، مدیرعامل گوگل روز دوشنبه 6 فوریه با اعلام این خبر در یک پست نوشت که بارد «یک سرویس هوش مصنوعی آزمایشی مکالمه‌محور» است که به سوالات کاربران پاسخ می‌دهد و امکان شرکت در گفت‌وگوها را داراست. به گفته پیچای، پیش از این که این محصول در دسترس همگان قرار گیرد، در دسترس گروهی از «افراد مورد اعتماد» قرار خواهد گرفت.

 

هنوز روشن نیست که بارد چه توانایی‌هایی دارد و چه توانایی‌هایی قرار است به آن اضافه شود اما به نظر می‌رسد که بارد نیز به مانند ChatGpt - چت باتی که به تازگی از سوی شرکت OpenAI از آن رونمایی شده  در رده چت‌بات‌ها دسته‌بندی خواهد شد. حالا سوال اساسی این است که آیا چت کردن با هوش مصنوعی قرار است جایگزین جست‌وجوی سنتی باشد؟

 

بر اساس ویدیوی کوتاهی که مدیرعامل گوگل برای معرفی بارد منتشر کرده، کاربران می‌توانند سوالات متفاوت و البته سختی از بارد بپرسند و جواب‌های کاربردی و مفیدی دریافت کنند. این سوالات می‌تواند «چگونگی برنامه‌ریزی برای به حمام بردن یک نوزاد» یا «غذایی که با مواد اولیه مشخص شده قابل آماده‌سازی است» باشد.

 

به نوشته پیچای، «بارد می‌تواند سکوی پرتابی برای کنجکاوی‌ها باشد و به شما کمک کند اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا را برای یک کودک 9 ساله توضیح دهید یا اطلاعات بیشتری درباره بهترین مهاجمان حال حاضر فوتبال بیشتر بدانید و در نهایت راه‌هایی برای تقویت توانایی‌هایتان پیدا کنید.»

 

پیچای همچنین تأکید کرده است که بارد «اطلاعات را از فضای وب جمع‌آوری می‌کند تا پاسخ‌هایی به‌روز و با کیفیت ارائه کند.» این مسأله به بارد امکان می‌دهد تا سوالاتی را که درباره اتفاقات روز مطرح می‌شود پاسخ دهد؛ قابلیتی که در حال حاضر ChatGpt ندارد.

 

اعلام عمومی چنین پروژه مهمی در این شرایط نشانه‌ای از وضعیتی است که رونمایی از ChatGpt برای گوگل پدید آورده و باعث شده این شرکت تلاش کند تا فرایندهای زمان‌بر رونمایی از محصول را در خصوص بارد کنار بگذارد. هرچند از نگاه کارشناسان فناوری ChatGpt یک فناوری انقلابی در حوزه تکنولوژی محسوب نمی‌شود اما تصمیم OpenAI شرکت سازنده این چت بات برای اینکه این ابزار در اختیار عموم مردم قرار گیرد باعث شد تا عملکرد تمام شرکت‌های حوزه فناوری کاملا تحت تأثیر قرار بگیرد. به طوری که در حال حاضر در بسیاری از محافل و رسانه‌ها در خصوص تأثیری ChatGpt می‌تواند بر روی آموزش، کار یا سیاست داشته باشد گفت‌وگو می‌شود.

 

مایکروسافت، شرکتی که میلیاردها دلار در OpenAI سرمایه‌گذاری کرده هم تلاش زیادی برای جلب توجه عمومی بر روی ChatGpt و فناوری ساخت آن داشت. این شرکت همچنین در تلاش است تا سایر محصولات خود، از موتور جست‌وجوی بینگ گرفته تا محصولات آفیس را با ChatGpt همگام‌سازی کند.

 

به رغم این که گوگل تخصص زیادی در توسعه محصولات هوش مصنوعی دارد اما این شرکت رویکرد بسیاری محتاطانه‌تری در عرضه عمومی این محصولات در پیش گرفته است. این شرکت پیش‌تر از لامدا، مدل زبانی که بارد بر اساس آن توسعه یافت رونمایی کرده بود اما نسخه‌ای از آن را به صورت عمومی عرضه کرد که به شدت محدود شده بود.

 

دلیل این احتیاط به این مسأله بازمی‌گردد که گوگل نیز به مانند بسیاری از غول‌های حوزه تکنولوژی نگران بازخوردهای بسیار منفی است که احتمال دارد در خصوص ربات‌های کاملا آزمایش نشده مطرح شود.

 

رونمایی از بارد که به زودی اتفاق خواهد یک گام بزرگ در تغییر رویکرد گوگل در حوزه معرفی و عمومی ساختن محصولات هوش مصنوعی خواهد بود.

 

 

زمان انتشار: چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۷:۰۲

شناسه خبر: 104439

مطالب مرتبط :
فضا پیماهای چینی

فضا پیماهای چینی با استفاده از هوش مصنوعی به زباله های فضایی برخورد نمی کنند

چین به کمک هوش مصنوعی، فضا پیماهای چینب با زباله‌های فضایی در مدار نزدیک زمین برخورد نمی کنند

مایکروسافت و گوگل در آستانه یک رقابت سنگین

آینده بازار هوش مصنوعی؛

مایکروسافت و گوگل در آستانه یک رقابت سنگین

شرکت مایکروسافت به تازگی نسخه پیش نمایش موتور جستجوی بینگ به همراه هوش مصنوعی ChatGPT را در دسترس کاربران قرار داده است.

فراخوان جذب طرح و سرمایه‌گذاری در حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی

فراخوان جذب طرح و سرمایه‌گذاری در حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اقدام به جذب طرح و فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی با عنوان طرح تانا استان تهران می‌نماید.

پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۵۷ درصد رسید

پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۵۷ درصد رسید

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از ۵۷ درصدی شدن شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم خبر داد.

رمزگشایی یک لوح باستانی دوهزارساله با استفاده از هوش مصنوعی

رمزگشایی یک لوح باستانی دوهزارساله با استفاده از هوش مصنوعی

محققان با ارتقای هوش مصنوعی تواسنته اند هوش مصنوعی را ایجاد کنند که، قادر است تکه متن‌های خط میخی چند هزار ساله را در کنار هم قرار دهد.

چت و کنفرانس ویدئویی در نسخه جدید جیمیل

جیمیل ارتقا پیدا می کند؛

چت و کنفرانس ویدئویی در نسخه جدید جیمیل

ICTPRESS - با عرضه تغییرات سرویس ایمیل گوگل کاربرانی که مدت‌ها منتظر آن بودند، ظاهر حساب‌های جی‌میل به زودی اندکی متفاوت خواهد شد.

ذره بین

راه اندازی موتور جستجوی «ذره بین»

وزیر ارتباطات از راه اندازی موتور جستجوی ذره بین خبر داد

موتور جستجوی ذره بین یک سرویس جستجوی ایرانی است که به همت جوانان ایرانی و با حمایت همراه اول تولید شده و اکنون در دسترس است.

محلول ضدعفونی کننده نانو

موفقیت متخصصان تبریزی در تولید مواد ضدعفونی کننده با فناوری نانو

پژوهشگران تبریزی موفق شدند محلول ضدعفونی کننده قوی دست و سطوح با عنوان «نانوکلینیا» را با استفاده از نانوذرات نقره و اکسید روی تولید کنند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب