پهپاد انتحاری لنست ساخت روسیه

پهپاد زالا لنست یک مهمات یا پهپاد انتحاری سرگردان روسی است. این هواپیما توسط گروه ZALA Aero که بخشی از گروه کلاشنیکف است، طراحی شده است.هدف از طراحی ان جایگزینی مهمات های کاب است که پیش از این توسط همین شرکت طراحی شده است . لنست اولین بار در ژوئن 2019 رونمایی شد و اندکی پس از آن در طول جنگ داخلی سوریه شاهد بکار گیری ان بودیم . روس ها از این پهپادها در ادلب در سال های 2020-2021 استفاده کردند. این پهپاد به طور گسترده در اوکراین مورد استفاده قرار گرفت، جایی که این پهپاد به خوبی خود را نشان داد

نقش های اصلی لانست ماموریت های شناسایی و حمله است. در طول قسمت اولیه پرواز، پهپاد را می توان با مختصات GPS یا به صورت بصری با کمک دوربین سر پهپاد به شکل هدایت همزمان هدایت کرد. در قسمت پایانه، زمانی که پهپاد در حال نزدیک شدن به هدف خود است، به صورت دستی از طریق هدایت الکترواپتیکال و یک واحد هدایت تلویزیونی کنترل می شود. این امکان تنظیم مسیر و هدایت پهپاد را به سمت هدف خود در زمان فراهم می کند. این پهپاد شامل ماژول های اطلاعاتی، ناوبری و ارتباطی است.

لنست شکل نسبتاً غیر معمولی دارد. دو جفت بال X شکل در جلو و عقب بدنه دارد. انرژی آن توسط یک موتور الکتریکی تامین می شود که یک ملخ دو پره واقع در عقب را به حرکت در می آورد. نسخه استاندارد حداکثر برد 40 کیلومتر و استقامت حدود 40 دقیقه دارد. وزن آن به لطف استفاده از مواد پلاستیکی و کامپوزیت در ساختار آن تنها 12 کیلوگرم است. چنین پهپادهای انتحاری قادرند در هوا معلق بمانند و با سرعت 300 کیلومتر بر ساعت روی هدف به سمت آسیب‌پذیرترین قسمت آن ضربه بزنند.

این مهمات سرگردان با منجنیق قابل نصب روی زمین و همچنین روی قایق پرتاب می شود. در اکتبر 2021، نیروی دریایی روسیه اعلام کرد که کشتی های خود را به مهمات لانست تجهیز خواهد کرد. این کار ظرفیت تهاجمی کشتی های روسی را افزایش می دهد و تقریباً به هیچ گونه اصلاح فنی در کشتی های آنها نیاز نیست.

گروه ZALA Aero دو نسخه از پهپاد لنست 1 و 2 را توسعه داده است. لنست 1 یک نسخه سبک وزن است که برای ماموریت های شناسایی در نظر گرفته شده است، در حالی که لنست3 یک نسخه استاندارد است که قادر به حمل محموله 3 کیلوگرمی است. بعداً گزارش شد که یک مدل بهبود یافته با کلاهک 5 کیلوگرمی دارد.

 

این پهپاد برای اولین بار توسط نیروهای ویژه روسیه در سوریه مورد استفاده قرار گرفت. این پهپادها را از قایق های تندرو کوچک پرتاب می کردند. ظاهراً چندین ده حمله دقیق با کمک لانست انجام شد. در سوریه، روس ها نه تنها این پهچاد انتحاری انجام شده را آزمایش می کردند، بلکه تاکتیک ها و قوانینی را برای استفاده عمومی از آن ایجاد کردند.

در ژوئن 2022، شرکت دفاعی روسی Rostec اعلام کرد که لنست در اوکراین مستقر شده است. در اواخر سال 2022 تعدادی ویدیو از برخوردهای لانست در رسانه های اجتماعی منتشر شد. این پهپادها حملاتی را علیه اهداف مهم اوکراینی مانند سامانه های پدافند هوایی، سامانه های توپخانه ای، رادارها انجام دادند. چند حمله علیه سامانه‌های دفاع هوایی دوربرد اس-300 اوکراین، هویتزرهای خودکششی M109 و هویتزرهای کششی M777 توسط ایالات متحده تحویل اوکراین داده شد به دقت بالای انجام شد.در حالی که پهپادهای شاهد ایرانی تحویلی به روسیه طی جنگ تنها توان درگیری با اهداف ثابت را به دلیل سیستم هدایت خود داشتند لنست به اهداف متحرم و ثابت از جمله اهداف میدانی حمله می کند.

. در 4 نوامبر 2022 ویدئویی از آسیب زدن یک لانست به یک قایق توپدار کلاس Gyurza-M اوکراینی منتشر شد. این اولین بار است که حمله لانست به یک هدف دریایی گزارش می شود.

لانست قابلیت شناسایی دارد اما در اوکراین به نظر می رسد روس ها ترجیح می دهند این پهپاد را برای ماموریت های انتحاری استفاده کنند. معمولاً همراه با پهپاد شناسایی دیگری مانند اورلان استفاده می شود. لانست با این وجود دارای معایبی مانند ظرفیت کم کلاهک است. همچنین بازیابی پهپاد در صورتی که هیچ حمله ای انجام نداده باشد غیرممکن است.چند بار در اوکراین این پهپاد برای زدن هویتزرهای خودکششی به کار رفت که در مواردی در تور استتار بالای سر هویتزر گیر کرد بود

تصاویر عملیات انتحاری این پهپاد در اوکراین از دید دوربین هدایت

 

انواع

لنست1 : یک نسخه سبک وزن است که برای ماموریت های شناسایی در نظر گرفته شده است. وزن آن 5 کیلوگرم و ظرفیت حمل بار 1 کیلوگرم است. می تواند تجهیزات شناسایی یا کلاهک کوچک حمل کند. این پهپاد 30 دقیقه مداومت پروازی دارد و می تواند تا 40 کیلومتر را طی کند.

لنست 3: یک نسخه بزرگتر نسخه قبلی است. وزن آن 12 کیلوگرم است و قابلیت حمل بار 3 کیلوگرمی را دارد.این نسخه 40 دقیقه مداومت پروازی دارد.

زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴:۴۷

شناسه خبر: 104465

کلید واژه‌ها:
مطالب مرتبط :
فضاپیمای آسیب دیده از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شد

فضاپیمای آسیب دیده از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شد

سرانجام پس از حاشیه ها و رویدادهای عجیب و غریب بسیار زیادی، فضاپیمای ترابری Progress MS-۲۰ از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شده و به زمین باز می گردد. این فضاپیما که قرار بود فضانوردان را با خود به زمین بیاورید، به دلیل برخورد یک شهاب سنگ آسیب دیده بود.

بمب خلاء چیست و چگونه عمل می کند؟

بمب خلاء چیست و چگونه عمل می کند؟/ مشاهده پرتابگر بمب های خلاء روسیه در نزدیکی اوکراین

اوکراین روسیه را به استفاده از بمب های خلاء طی تهاجم خود به این کشور متهم کرده است. استفاده از این تسلیحات که از قدرت تخریب بسیار زیادی برخوردار هستند در مناطق پر جمعیت و برای هدف قرار دادن افراد غیرنظامی ممنوع است.

برای اولین بار در جهان، تجهیز جنگنده‌های سوخو-۵۷ به امکان پرتاب پهپاد

برای اولین بار در جهان، تجهیز جنگنده‌های سوخو-۵۷ به امکان پرتاب پهپاد

روسیه جنگنده‌های سوخو-۵۷ خود را به امکان پرتاب پهپاد‌هایی از نوع «مولنیا» مجهز کرده است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب