به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، شهر راز، شیراز جنت طراز را از سالها قبل به عنوان قطب گردشگری ایران و حتی شاید بتوان گفت خاورمیانه می شناسند و سالانه این کلان شهر میزبان گروه ها و افراد مختلفی از اقصی نقاط کشور و حتی دنیاست.
یکی از حوزه های مهم گردشگری شهر شیراز را که در کنار حوزه هایی نظیر فرهنگی، تاریخی و طبیعی بسیار درخشان بوده است، گردشگری سلامت و پزشکی است که با حضور پزشکان ماهر و مراکز درمانی مجهز، قطب پزشکی منطقه می باشد و از مهم ترین مقاصد توریسم های سلامت، پزشکی و درمانی است.
دیگر، خبر دستاوردهای پزشکان شیرازی در جراحی های تخصصی و درمان بسیاری از بیماری های سخت برای اغلب ما به امری طبیعی و بدیهی بدل شده تا بتواند روز به روز بر طبل توسعه توریسم سلامت در شیراز کوبیده شود.
در همین خصوص و در دولت دهم یک مصوبه مهم برای شیراز داشت، احداث شهر سلامت شیراز! تا بتواند بیش از پیش شیراز را در حوزه گردشگری پزشکی و سلامت شاخص و سرآمد نماید، پروژه ای جذاب که مصوبه ای سالیان سال خاک خورد تا در دولت سیزدهم و زمامت محمد هادی ایمانیه در استانداری فارس، بیش از پیش جدی گرفته شده و سرانجام کلنگ فاز یک آن بر زمین بخورد.

هدف از ایجاد شهر سلامت شیراز، پروژه ای در زمینی به مساحت ۹۹۲ هکتار و با امکاناتی همانند بیمارستان، کلینیکهای تخصصی، مراکز جراحی، مراکز توانبخشی، آب درمانی و مراکز رفاهی، ارتقا و استفاده از پتانسیلهای درمانی این شهر و تبدیل آن به قطب توریسم درمانی کشور عنوان می شده است.
مسیری که برای کلنگ زنی شهر سلامت شیراز در دولت سیزدهم طی شد
محمدهادی ایمانیه استاندار فارس که به جد پیگیر ایجاد شهر سلامت شیراز بود، در جلسه بررسی روند پروژه شهر سلامت که در ماه های اول سال جاری برگزار شده بود، اعلام کرد: این پروژه میتواند قسمت قابل توجهی از مشکل بیکاری را در استان حل کند.
به گفته وی ایجاد پروژههای مختلف شامل کارخانه تولید دارو، چندین کلینیک، منازل مسکونی، بیمارستان و مجتمع فرهنگی از جمله ظرفیتهای تعریف شده در این پروژه بزرگ است.
محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز از دیگر کسانی بود که به جد به دنبال تعیین تکلیف این پروژه بزرگ بود. وی یکی از مشکلات اساسی در راهاندازی شهر سلامت را مسیرهای دسترسی به ویژه محور شمال غرب و گویم دانست و افزود: استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران خرد و منابع سرگردان بانکی، بهرهگیری از ظرفیت های بورس و فرابورس، اخذ تسهیلات و جذب سرمایه گذاران دارای سابقه مثبت از راهکارهای توسعه گردشگری سلامت و تکمیل پروژه شهر سلامت است.
سعید مصفا مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز و نائب رئیس هیات مدیره شرکت شهرسلامت شیراز نیز روز سهشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ در توضیح این کلان پروژه گفت: وسعت فاز یک شهر بین المللی سلامت شیراز ۱۰۰ هکتار است و در مدت ۲۴ ماه توسط شرکت سد و عمران پارس گستر به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اعتقاد به اینکه این ظرفیتها محیطی امن و شاد را برای گردشگران خارجی و داخلی فراهم خواهد آورد و همچنین بستر مناسبی برای سرمایه گذاری خواهد بود، افزود: عملیات اجرایی فاز یک شهر بین المللی سلامت شیراز با اعتباری افزون بر یک هزار و یکصد میلیارد تومان چهارشنبه همزمان با نیمه شعبان آغاز می شود.
فازبندی پروژه برای عملیاتی شدن شهرسلامت شیراز
معاون امور هماهنگی استانداری فارس در آیین کلنگ زنی شهر سلامت شیراز با اشاره به پیشینه 15 ساله این کلان پروژه گفت: در مسیر این طرح بزرگ مشکلات بسیاری بوده است که برای مثال بحث آزادسازی زمین های اطراف و همچنین پیشبینی حجمی بزرگ برای احداث پروژه از مهم ترین مشکلات و علل تاخیر در اجرایی شدن آن بوده است.
محمود رضایی کوچی ادامه داد: به منظور تسریع در انجام پروژه، فازبندی برای آن در نظر گرفته شد تا کار بصورت عملیاتی پیش برود، زیرا امکان انجام یک کلان پروژه ای در این سطح بصورت یکباره میسر نیست.
به گفته وی یک نمونه پایلوت از همه کاربری های شهر سلامت در یک مقیاس کوچکتر به منظور اجرای هرچه بهتر این پروژه عملیاتی خواهد شد.
این مقام مسئول در توضیح بخش های مختلف و مهم شهر سلامت شیراز عنوان کرد: دو بیمارستان بزرگ مقیاس با ظرفیت دو هزار تخت در شهر شیراز کلنگ زنی خواهد شد و همچنین باتوجه به محل احداث شهر سلامت شیراز واقع در ۲۱ کیلومتری اراضی شمال غربی شیراز و در جنوب جاده شیراز به سپیدان، فاز اول پروژه آزادراه شیراز اصفهان نیز ظرف ۲ تا ۳ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و اتصال ریلی شیراز به شهر سلامت در دراز مدت سبب خواهد شد تا دسترسی های این کلان پروژه نیز بیشتر گردد.

وی با اشاره به اهمیت شهر سلامت شیراز در زمینه صنعت توریست و جذب سرمایه گذار در سایر بخش ها، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم این طرح، تامین آب آن است و با توجه به اینکه سالانه حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز شیراز و شهرهای اطراف از سد تنگ سرخ بشار برای بخشهای شرب، صنعت و خدمات تامین خواهد شد، شهر سلامت نیز میتواند از این مهم برخوردار باشد.
معاون امور هماهنگی استانداری فارس همچنین ابراز کرد: امیدوارم ظرف یک سال و نیم آینده مقدمات و زیرساخت های اولیه برای سرمایه گذاری در این شهرک فراهم و با حذف بروکراسی های اداری شرایط حضور سرمایه گذاران تسهیل شود.
بهره برداری از فاز اول تا پایان سال ۱۴۰۳
منصوری مدیرعامل شهر سلامت شیراز هم در این آیین گفت: فاز اول شهر سلامت به وسعت ۱۰۰ هکتار که در برگیرنده اکثر کاربری ها تعریف شده در کل این پروژه است تعریف شده و طبق برنامه ریزی انجام گرفته، فاز اول تا پایان سال۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه مقرر شده شرکت پارس گستر بعنوان پیمانکار این کلان پروژه زیرساخت ۱۰۰ هکتاری آن را طی ۲۴ ماه به اجرا نماید، گفت: با رویکرد جدید این پروژه بزرگ به صورت فاز به فاز و منطقی تر عملیاتی می شود و از توان و ظرفیت سهامداران، در به سرانجام رساندن آن بهره مند خواهیم شد.
تحول در گردشگری سلامت با حضور سالانه بیش از یک میلیون و 300 هزار گردشگر

مدیرعامل شهر سلامت شیراز با بیان اینکه در فاز نهایی شهر سلامت و طبق مطالعات مشاور حدود ۳۵ هزار شغل ایجاد خواهد شد، گفت: با ساخت و بهره برداری از این پروژه، فرصت های اشتغال بسیار زیادی هم برای متخصصان و پزشکان و هم کادر درمان و سایر مشاغل مرتبط اعم از هتل داری و گردشگری فراهم خواهد شد و از مهاجرت نخبگان تا حد زیادی کاسته خواهد شد.
وی افزود: در فاز نهایی و با ایجاد بیش از ۳۰۰ تخت هتل و ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی و صدها تخت درمانگاهی و سالمندی، شهر بین المللی سلامت شیراز ظرفیت پذیرایی از بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی را در طول سال خواهد داشت و و رویکرد شهر سلامت این است که هم بتواند درحوزه درمان و هم در حوزه خدمات گردشگری سلامت و تندرستی نقش جدی را در منطقه ایفا کند.
انتهای پیام /
زمان انتشار: دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵:۰۰
شناسه خبر: 105515