به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان البرز، رعایت اصول غذاخوری در حفظ سلامتی ما بسیار مهم است. با در نظر گرفتن نکاتی که در عین سادگی از اهمیت بسیاری برخوردارند، می توان به حفظ سلامتی و قوت بدن خود کمک کرد.
برخی از آداب اصلی و مهم غذا خوردن به شرح زیر است:
- شروع غذا خوردن با نام و یاد خدا
- مصرف غذا در هنگام گرسنگی حقیقی و نه بدون برنامه برای لذت و تفریح. مصرف غذا هنگامی که هنوز غذای قبلی هضم نشده، موجب فساد هضم می شود و به تدریج تندرستی از بین می رود.
- نخوردن غذا در هنگام ترس، اضطراب، عصبانیت و هیجان
- اجتناب از غذاهایی که دوست ندارید و خوردن غذاهایی که طعم آن ها را دوست دارید. اگر غذاهای مورد علاقه تان برای بدن زیان آور است باید به تدریج آن ها را از غذاهای روزانه حذف کرده و یا میزان مصرف آن را در حد مناسب کاهش دهید.
در ادامه تعدادی از اصول روش صحیح غذاخوری آورده شده است.
- جویدن غذا به حدی که مانند شیرابه شود (حدود بیست بار)
- کوچک برداشتن لقمه
- مصرف وعده های غذایی در حال آرامش، بدون عجله و فوریت و در یک محیط لذت بخش و دوستانه، غذا خوردن بدون صحبت های زیاد، تماشای تلویزیون، شنیدن آهنگ و خواندن مطلب
- پرهیز از پرخوری، درهم خوری و تند خوری
- وعده های اصلی غذا بهتر است سر ساعات مشخص میل شود تا از گرسنگی مضر و انباشتگی شکم پرهیز شود.
- بهتر است فاصله بین وعده های غذای اصلی ۶ ساعت و بین میان وعده ها ۲ الی ۳ ساعت باشد.
- دست کشیدن از غذا وقتی هنوز اشتها به خوردن دارید از ضروریات است.
- پرهیز از آشامیدن یخ در آب یخ
- پرهیز از خوردن غذاهای خیلی داغ یا خیلی سرد
- غذا خوردن باید از غذاهای لطیف تر مثل سوپ و سالاد شروع و غذاهای غلیظ تر مثل گوشت پس از آن میل شود.
- غذاهای کنسروی و فست فود، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک و بیسکویت برای همه سنین مضر است و مصرف نکردن آن توصیه می شود.
- اگر دچار مشکل ترش کردن هستید از مصرف غذاهای تند، ادویه جات، ترشی، کاکائو و شکلات و شیرنی خودداری کنید.
زمان انتشار: شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۱:۴۳
شناسه خبر: 105576