به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمانشاه؛ تفاهمنامه مشترک میان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، معاونت توسعه حل اختلاف دادگستری و خانه نخبگان بسیج با محور تشکیل ستادهای " صبر " در مساجد و با هدف گسترش فرهنگ صلح و سازش با حضور دکتر منوچهر فتاحی، معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه و عضو کارگروه حقوقی خانه نخبگان بسیج منعقد شد.

فتاحی در این جلسه انعقاد تفاهم نامه گفت: شوراها همواره در مسیر اعتلای فرهنگ عفو و گذشت در جامعه گام برداشته اند، زیرا صلح و سازش از دیدگاه شرع مقدس اسلام ارزش و مرتبه بسیار بالایی دارد و در آیات متعدد قرآن کریم و روایات متعدد اشارات زیادی به این موضوع شده است.
وی اظهار داشت: اماکن مذهبی و مساجد از قدیم الایام اصلی ترین محل تجمع مردم در آیینهای اسلامی در شهرها و روستاها بودند و مشکلات مردم در این مکان ها حل و فصل می شد، در نتیجه هیات های صلح می تواند کمک شایان توجهی به حل مشکلات حقوقی مردم داشته باشد تا کمتر پرونده قضایی تشکیل شود.
معاون قضایی دادگستری کرمانشاه افزود: ظرفیت های بسیار خوبی برای صلح و سازش در استان وجود دارد و در جهت توسعه و ترویج این فرهنگ خداپسندانه باید از سفیران صلح و همیاران شورا که افرادی متنفذ و دارای جایگاه بسیار خوبی در بین مردم هستند برای حل و فصل اختلافات و مختومه کردن پرونده ها استفاده کرد که کانون های مساجد نیز دارای چنین وجهه و جایگاهی هستند و می توانند در ترویج فرهنگ صلح و سازش ما را یاری دهند.
در ادامه دکتر پیمان لطیفی، رئیس خانه نخبگان بسیج استان نیز با اشاره به نقش کلیدی مساجد در پیشرفت جوامع اسلامی اظهار داشت: مسجد به عنوان اولین نهاد آموزشی در جهان اسلام، همواره نقشی مهم و اساسی در پیشبرد علم و دانش به عهده داشته است.

وی رویکرد علمی-آموزشی مساجد را یکی از کارکردهای مهم آن در تمدن اسلامی برشمرد و تصریح کرد: این کارکرد، هدایتگر و آغازگر بسیاری از جنبش های علمی در جامعه اسلامی است.
رئیس خانه نخبگان بسیج استان کرمانشاه سپس به جایگاه مساجد در بین مردم اشاره کرد و افزود: از صدر اسلام، مسجد پناهگاه مردم در امور مختلف و ملجأ جامعه در حل اختلافات بوده و صلح و سازش میان مردم، سیره پیامبر(ص) است و ما وظیفه داریم این کارکرد مسجد را احیاء کنیم.
لطیفی با اشاره به ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، خاطر نشان کرد: عملکرد مثبت و ارزنده کانون ها در محلات مختلف استان و محبوبیت این مراکز فرهنگی می تواند در زمینه توسعه حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش تاثیر گذار باشد و از ورود حجم بالای پرونده ها و دعاوی به محاکم قضایی جلوگیری کند.
پایان پیام/ محمدرضا زارع
زمان انتشار: سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۷:۴۹
شناسه خبر: 105612