توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان؛

دستگاه تنش‌زدایی ارتعاشی ساخته شد

مدیر عامل شرکت دانش بنیان فناوری ارتعاشات مدرس با بیان این که در صنایع یکسری سازه‌های فلزی با وزن بالا تولید می‌شود که در عملیات جوشکاری دچار تنش پسماند می‌گردد؛ گفت: برای اولین بار در کشور طراحی و ساخت دستگاه تنش‌زدایی ارتعاشی یا وی‌اس‌آر ‌(VSR) را با موفقیت به پایان رساندیم، همچنین استفاده موفق از دستگاه را با دستیابی به دانش آن تکمیل کردیم.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، محمد صالح صدوقی مدیر عامل شرکت دانشبنیان فناوری ارتعاشات مدرس با بیان این که در صنایع یکسری سازه‌های فلزی با وزن بالا تولید می‌شود که در عملیات جوشکاری دچار تنش پسماند می‌گردد؛ گفت: برای اولین بار در کشور طراحی و ساخت دستگاه تنش‌زدایی ارتعاشی یا وی‌اس‌آر ‌(VSR) را با موفقیت به پایان رساندیم، همچنین استفاده موفق از دستگاه را با دستیابی به دانش آن تکمیل کردیم.   

این فارغ التحصیل دکترای مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری با بیان این که شرکت دانش‌بنیان فناوری ارتعاشات مدرس در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس مستقر است،  اظهار کرد: به همراه دوستانم 1399 این شرکت را راه‌اندازی کرده و فعالیت می‌کنیم، دستگاه را توانستیم طراحی کنیم و بسازیم علاوه براین برخورداری از دانش و تبحر کار با دستگاه مقوله‌ای مهم بود که به آن دست یافتیم.

وی با تصریح این که دستگاه تنش‌زدایی ارتعاشی یا وی‌اس‌آر‌(VSR) متشکل از دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است؛ به نحوه کار با دستگاه اشاره کرد و بیان داشت: یکسری سازه‌های فلزی در صنایع مختلف داریم که این سازه‌های فلزی عمدتا به کمک عملیات جوشکاری تولید می‌شوند، این سازهها دارای وزن زیادی هستند یعنی از حداقل یک تن تا 60 تن وزن دارند.

مدیر عامل شرکت دانشبنیان فناوری ارتعاشات مدرس ادامه داد: در این عملیات جوشکاری تنش‌های پسماند رخ می‌دهد که این تنش‌های پسماند یک عامل مزاحم محسوب می‌گردد و باعث می‌‌شود که سازه‌های فلزی دچار اعوجاج و تابیدگی شوند و شکل اولیه خود را از دست بدهند که این یک مشکل نامطلوبی هست و منجر به مشکلات مختلف در صنایع می‌شود، مخصوصا در قسمت مونتاژ وقتی ابعاد بهم بریزد سازه‌ها روی همدیگر مونتاژ نمی‌شوند.  

وی افزود: به همین دلیل بحث تنش‌گیری و کاهش تنش‌ها برای صنایع مهم است که تنش‌گیری و کاهش تنش‌ها را به روش‌های مختلف انجام میدهند.

صدوقی ادامه داد: یکی از روش‌ها همین روش تنش‌زدایی ارتعاشی است که با موفقیت دستگاه را طراحی و ساختیم و به کمک همین دستگاه تنش‌گیری و کاهش تنش‌ها با استفاده از این دستگاه در محل کارخانه و صنایع مختلف انجام می‌دهیم.

 مدیر عامل شرکت دانش بنیان فناوری ارتعاشات مدرس، گفت: داخل کارخانه‌هایی که این سازه‌ها را می‌سازند دستگاه را روی سازه آنها نصب و عملیات تنش‌زدایی که حدودا یک ساعت است اجرا و به این روش تنش پسماند سازه را برطرف می‌کنیم.

وی در خصوص فروش این دستگاه اظهار کرد: معمولا صنایع این دستگاه را ندارند چرا که استفاده از این دستگاه نیازمند دانش فنی است چیزی که ما در دوره دکترا دانش کار با آن یعنی حوزه ارتعاشات را کسب کردیم و بخاطر برخورداری از این دانش بوده که در استفاده دستگاه نتایج خوبی حاصل شد.

صدوقی با بیان این که در ایران قبلا دستگاه تنش‌زدایی ارتعاشی از کشورهای خارجی وارد شده بود مثلا حدود 25 سال پیش شرکتی بوده از انگلیس وارد کرده در همین اصفهان هم فعالیت داشته، همچنین از چین هم وارد می‌کردند، گفت: ما هم برای اولین بار توانستیم دستگاه را بسازیم و با کسب دانش مربوطه خدماتش را ارائه دهیم.

وی ادامه داد: قیمت تمام شده ما خیلی کمتر از دستگاه خارجی است مضافا این که کسی که دستگاه خارجی تهیه کند باید آموزش لازم را در شرکت سازنده ببیند و دستگاه را با صرف هزینه بالا وارد کند، اما دستگاه ما تولید داخل و آموزش روی فروش را دارد.

این فارغ التحصیل دکترای مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در خصوص میزان نیاز کشور هم اظهار کرد: این دستگاه بیشتر از جهت خدماتش مهم است برخی شرکت‌ها کاربرد زیاد دارند شاید برای آنها به‌صرفه باشد خریداری کنند که باید دوره آموزشی را هم ببینند، اما برای بسیاری از شرکت‌ها خرید آن به صرفه نیست؛ ما نیز خیلی مایل به فروش دستگاه در بازار داخل نیستیم؛ دستگاه بازار خارجی هم دارد که از طرق مختلف ارتباطاتی بوده اما این که رسما برای معرفی آن در نمایشگاه‌های خارجی شرکت کنیم هنوز اقدامی نداشتیم.

صدوقی که از غرفه‌داران هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی بود، گفت: در این جشنواره در بخش شرکت‌های نوپا شرکت کردیم جزو 8 شرکتی بودیم که به مرحله نهایی رسیده و انشاالله جزو بخش نهایی انتخاب شویم.

وی در خصوص حمایت‌ها هم اظهار کرد: ما خیلی دنبال حمایت نبودیم ولی یک حمایت‌هایی شده مثلا وام‌هایی دریافت کردیم از صندوق نوآوری شکوفایی همچنین توانستیم وام تجاری‌سازی بگیریم؛ حضور ما در پارک دانشگاه هم مزایایی دارد مثلا  تخفیف در اجاره یا معافیت مالیاتی. هدف اصلی ما این است که این کسب و کار را به جایگاه اصلی برسانیم.

انتهای پیام/

 

زمان انتشار: شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲:۱۶

شناسه خبر: 106752

مطالب مرتبط :
هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) ۷ ماه در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود

هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات به مدت ۷ ماه در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود

هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا)، با هدف ارتقای سطح آگاهی عمومی و کشف و پرورش استعدادهای جدید در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات از خرداد ماه به مدت ۷ ماه با شعار "باهم در زیست بوم امنیت سایبری" در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌گردد.

دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود

توسط دانشکده‌‌های فیزیک، مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان؛

دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود

دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی در دانشگاه صنعتی اصفهان توسط دانشکده‌فیزیک و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان در روزهای ۱۰ و ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

نسل سوم نانو مکمل معدنی خوارک دام و طیور تولید شد

توسط یک شرکت دانش‌بنیان در ایران؛

نسل سوم نانو مکمل‌های معدنی خوارک دام و طیور تولید شد

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان ایمن نانو فام از تولید نسل سوم نانو مکمل‌های معدنی خوارک دام و طیور برای اولین بار در کشور خبرداد و گفت: میزان مصرف این محصول در ایران سالانه تقریبا ۳ هزار تن است که در حال تولید نیمه صنعتی و ورود به تولید صنعتی هستیم و با نصف قیمت نمونه خارجی به بازار عرضه می‌شود.

 عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزیده طرح ملی توسعه فعالیت‌های استادیاران جوان

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزیده طرح ملی توسعه فعالیت‌های استادیاران جوان "دکتر کاظم آشتیانی" شد

دکتر حسین خسروشاهی، استادیار جوان دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌ها در دانشگاه صنعتی اصفهان، به عنوان عضو هیئت علمی برگزیده طرح ملی توسعه فعالیت‌های استادیاران جوان "دکتر کاظم آشتیانی" انتخاب شد.

پرداخت تسهیلات ۱۲ میلیارد تومانی به شرکت های دانش بنیان و فناور استان خراسان جنوبی

پرداخت تسهیلات ۱۲ میلیارد تومانی به شرکت های دانش بنیان و فناور استان خراسان جنوبی

موسوی مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خراسان جنوبی از پرداخت ۱۲ و نیم میلیارد تومان به ۱۰۸ شرکت دانش بنیان و فناور پارک علم و فناوری خراسان جنوبی خبر داد.

سفر دو روزه وزیر کشور به اصفهان آغاز شد

سفر دو روزه وزیر کشور به اصفهان آغاز شد

وزیر کشور اعلام کرد: در سفر به اصفهان برخی از پروژه‌های این استان که نیازمند پیگیری در سطح ملی است بررسی می‌شود و درباره آنها با استاندار و سایر مسوولان گفت‌وگو خواهیم کرد.

محصولات دانش‌بنیان با ضوابط دامپزشکی تناقضاتی دارد، پیگیریم ضوابط شناخته شود

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛

محصولات دانش‌بنیان با ضوابط دامپزشکی تناقضاتی دارد، پیگیریم ضوابط شناخته شود

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به جایگاه استان اصفهان از نظر تولید فرآورده‌های خام دامی و ضرورت تمرکز بر مبحث بهداشتی، گفت: محصولات دانش‌بنیان که تولید شده عمدتا با ضوابط دامپزشکی تناقضاتی دارد، پیگیریم ضوابط دامپزشکی برای دانش‌بنیان‌ها شناخته شوند و محصولات دچار مشکلات قانونی و آیین‌نامه‌ای نشود.

معرفی برگزیدگان مدال جهانی اینوتکسیکاپ و اهدای مدال ویپا به برگزیدگان ۱۴۰۲

همزمان با اختتامیه دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس،

معرفی برگزیدگان مدال جهانی اینوتکسیکاپ ۱۴۰۲

همزمان با اختتامیه دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس برگزیدگان مدال جهانی اینوتکسیکاپ۱۴۰۲ معرفی شدند.

انواع گرید پلی‌آلومینیوم کلراید((PAC با فناوری بالا تولید شد

توسط محققان کشورمان؛

انواع گرید پلی‌آلومینیوم کلراید(PAC) با فناوری بالا تولید شد

مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان بسپار کیمیا گستر آریا ازدستیابی به دانش و تولید انواع گرید پلی‌آلومینیوم کلراید((PAC با فناوری بالا خبر داد و گفت: این یک محصول استراتژیک که تحت تحریم قرار دارد ونیاز سالانه کشور هم ۳۰ هزار تن است.

رئیس دانشگاه اصفهان به عنوان رئیس برتر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی معرفی و «نشان سرو» دریافت کرد

از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛

معرفی رئیس دانشگاه اصفهان به عنوان رئیس برتر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی

دکتر حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان، امروز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور، از سوی دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس برتر شناخته شد و «نشان سرو» را دریافت کرد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب