معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان تاکید کرد؛

بیماری های متابولیک ارثی را جدی بگیریم

دکتر مهرداد شریفی با بیان اینکه؛ بیماری های متابولیک ارثی از طریق جهش ژنتیکی از یک والد و یا هر دو والد به فرزند منتقل شده و سبب بیماری می شود، گفت: این بیماریها در دنیا نادر است اما در کشورهایی مانند ایران که در آنها ازدواجهای فامیلی بیشتر رخ می دهد؛ بروز آن نیز بیشتر است. به همین دلیل بیماریهای متابولیک ارثی به عنوان بیماریهای بومی درکشور ما شناخته می شوند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، دکتر شریفی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان، در ادامه این مطلب اظهار داشت: علائم بیماری های متابولیک ارثی بسیار متنوع است لذا تشخیص این بیماری دشوار می باشد؛ اما با اجرای به موقع غربالگری ۵_۳ روزگی نوزادان جهت تشخیص بیماری های متابولیک ارثی می توان از بروز آن ها جلوگیری کرد ولی اگر بیماری به موقع تشخیص یا درمان نشود به شدت کشنده بوده یا سبب ایجاد ناتوانی شدید و برگشت ناپذیر برای بیمار می شود.

او افزود: بیماری متابولیک ارثی بدون درمان باعث گرفتاری مغز و سیستم عصبی، چشم، کبد، طحال، کلیه، قلب و سیستم عضلانی اسکلتی می شود که برخی از علائم این بیماری ها عبارتند از تشنج، تاخیر در تکامل، بزرگی کبد، مشکلات قلبی و عضلات اسکلتی و....

دکتر شریفی بیان کرد: در صورت تاخیر در تشخیص و شروع درمان بیماری های متابولیک ارثی، بیمار دچار عوارضی مانند عقب ماندگی ذهنی، تاخیر در تکامل و مرگ ناگهانی در دوره شیرخوارگی می شود.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان با تاکید بر پیشگیری از به وجود آمدن این بیماری گفت: نوزادان مبتلا باید به موقع شناسایی شده و والدین این بیماران با نظر پزشکان مشاوره ژنتیک، آزمایشات تشخیص ژنتیک را انجام دهند تا از تکرار تولد فرزندان مبتلا جلوگیری شود.

 

 

 

 

 

 

زمان انتشار: یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶:۰۱

شناسه خبر: 107031

مطالب مرتبط :
نوزادان

فوق تخصص نوزادان:

تغذیه و مراقبت‌های مادر در وزن نوزاد تاثیر بسیاری دارد

فوق تخصص نوزادان گفت: تغذیه و مراقبت‌های مادر در وزن نوزاد تاثیر بسیاری دارد، زمانی که تشخیص داده شود که نوزاد در شکم مادر دچار مشکل شده است، راهکارهایی برای رفع این مشکل وجود دارد که ازجمله آن می‌توان به بهبود تغذیه مادر اشاره کرد.

بکارگیری ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی در رفع مشکلات صنعت خودرو

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در دیدار با نماینده ولی فقیه این استان؛

بکارگیری ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی در رفع مشکلات صنعت خودرو

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان صبح امروز،(۱۶ خردادماه) با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کردند.حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدنبی موسوی‌فرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز در این دیدارخواستار استفاده از ظرفیت های علمی جهاد دانشگاهی در برطرف کردن مشکلات صنعت خودرو شد.

بیماری دیابت به بزرگترین همه گیری تاریخ بشر تبدیل شده است

رئیس مرکز بهداشت خوزستان به مناسبت آغاز هفته پویش خودمراقبتی در دیابت تاکید کرد؛

بیماری دیابت به بزرگترین همه گیری تاریخ بشرتبدیل شده است

دکتر پژمان بختیاری نیا در آغاز هفته پویش خودمراقبتی دیابت گفت: بيش از ۵۳۷ ميليون بزرگسال، در سنين بين ۲۰ تا ۷۹ سال مبتلا به بيماري ديابت هستند. يعني از هر ده نفر مردم دنيا، يك نفر با ديابت زندگي ميكند. پيش بيني ميشود تا سال ۲۰۳۰ تعداد بيماران بزرگسال به ۶۴۳ ميليون نفر برسد. بيش از ۱.۲ ميليون كودك و نوجوان مبتلا به ديابت نوع يك هستند. در هر ۵ ثانيه يك نفر به علت ديابت يا عوارض ناشي از آن جان خود را از دست ميدهد .

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان:

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان:

ارتقای سلامت زنان، خانواده‌ها و مادران باردار و نوزادان کشور به ماماها بستگی دارد

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با اشاره به اهمیت کار ماماها گفت: ارتقای سلامت زنان، خانواده‌ها و مادران باردار و نوزادان کشور به ماماها بستگی دارد.

مسیر توسعه فناوری و نوآوری گیاهان دارویی در ایران

درمان بیماری های متابولیک با استفاده از داروهای گیاهی

اختلال متابولیک به واکنش‌های شیمیایی غیرطبیعی می گویند که علایمی مانند: لتارژی، کاهش وزن، یرقان و تشنج. این علائم بر حسب نوع بیماری نشان می دهد. در ادامه به بررسی این بیماری و راهکار جدید با توجه به بهره مندی از گیاهان دارویی می پردازیم.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب