علی اصغر عفاری زاده در گفتوگو با خبرگزاری علم و فناوری در استان مرکزی با اشاره به دامنه فعالیت «رویان» اظهار کرد: اصل کار و شروع فعالیت رویان مطالعه بر مسائل مربوط به انسانها بود و نخستین کاری هم که انجام داد در مورد درمان ناباروری بود.
وی افزود: بعد از اینکه در بحث درمان ناباروری به نتایج خوبی دست یافتند و پیشرفت کردند وارد حوزه سلولهای بنیادی شدند و این سلولها هم برای کارشان نیاز دارند تا از حیوانات آزمایشگاهی استفاده کنند و بر اساس همین کار در پژوهشکده اصفهان بخشی راه اندازی شد و کار اصلی آن بر روی حیوانات آزمایشگاهی بود.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی با اشاره به دیگر فعالیتهای این پژوهشکده گفت: کار اصلی این پژوهشکده مطالعات بر روی سلولهای بنیادی و مبحث شبیه سازی حیوانات بود و در نهایت هدف این است که از انقراض برخی گونههای حیوانی جلوگیری کند.
غفاری زاده تصریح کرد: ایران جزو هشت کشور برتر در زمینه شبیه سازی است و همچنین در مورد رحم جایگزین برای حیوانات این نکته مهم است که این انتقال در گونههای مشابه به هم انجام میشود.
وی با اشاره به شباهت عمل رحم اجارهای در حیوانات با انسان گفت: ما در انسانها هم چیزی به اسم رحم جایگزین داریم، خانمهایی که سن بالایی دارند و یا به هر علتی بدن مادر توانایی نگهداری جنین را نداشته باشد از رحم اجارهای استفاده میکنیم یعنی جنینی که در آزمایشگاه آماده شده را وارد بدن مادر ثانویه میکنیم و دقیقا همین رفتار در حیوانات هم انجام میشود.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی خاطرنشان کرد: اصول کار در رحم جایگزین بین انسان و حیوان یکی است ولی امکان دارد مبنای این رفتار متفاوت باشد و در حیوانات این نکته دارای اهمیت است که حتما جنین و رحم جایگزین باید از یک گونه به طور مثال سگ سالان باشند.
غفاری زاده ادامه داد: شروع کار مرکز رویان در اراک از سال 1393 بوده و از ابتدا هم هدف ما این بود که در تمام مراحل، درمان مربوط به افراد نابارور که در سطوح پایین تری قرار دارند و درمان آنها با روشهای مرسوم انجام میشود و یا حتی افرادی که درمان سخت تری دارند در استان مرکزی درمان شوند.
وی با اشاره به گستردهتر کردن مرکز ناباروری امید رویان اراک گفت: در حال حاضر فیلد کاری ما در زمینه انسانی است و قصد داریم بخشهای تحقیقاتی خود را راه اندازی کنیم و سه گروه پژوهشی در خصوص علوم تولید مثل داشته باشیم.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی تصریح کرد: حدود 80 درصد مراجعه کنندگان به مرکز «امید رویان اراک» مربوط به استان مرکزی هستند و حدود 20 درصد از استانهای همجوار به ویژه استانهای لرستان، همدان و خوزستان هستند.
غفاری زاده با اشاره به آمارهای فعالیت در مرکز امید رویان اراک گفت: در سالی که گذشت حدود 18 هزار خدمت در زمینه در مان ناباروری ارائه کردیم، حدود 12 هزار نفر مراجعه کننده داشتیم و حدود 800 مورد عمل جراحی مربوط به ناباروری در استان مرکزی انجام دادهایم.
وی ادامه داد: با توجه به حجم کار قصد داریم فضای کار را با همین تعداد پرسنل افزایش دهیم و حدود 500 متر را به مرکز اضافه کنیم، این بخش مکمل کلینیکهای ناباروری است.
انتهای پیام/ مهسا شمس کلائی
زمان انتشار: چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۸:۵۸
شناسه خبر: 36696