به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمان؛ به نقل از موسسه ماکس پلانک در زمینه فیزیک گرانشی توانسته اند نظریه استفن هاوکینگ و لاورنس کراوس در مورد خلق جهان از هیچ را رد کنند.
محققان موسسهی فیزیک گرانشی ماکس پلانک با انتشار مقالهای در سایت رسمی خود اعلام کردند که ایدهی پیشنهاد داده شده توسط استفن هاوکینگ درباره شروع جهان از هیچ اشتباه بوده و شکست خورده است. اکنون این مقاله منتشر شده در سایت موسسهی فیزیک گرانشی ماکس پلانک را گویای این موضوع است تا دیگر جای هیچ انکاری از سوی آتئیستهای ایرانی وجود نداشته باشد.
طبق نظریه نسبیت انیشتین، خمیدگی فضا-زمان در بیگبنگ (لحظهی شروع جهان) بینهایت بوده است. در واقع در این لحظه تمام ابزارهای ریاضی فرو میریزد و نظریه شکسته میشود. با این حال این عقیده باقی ماند که شاید بتوان شروع جهان را با روشی سادهتر توجیه کرد به گونهای که بینهایت بودن در بیگبنگ را بتوان نادیده گرفت. در واقع این امیدی بود که از سال 1980 توسط کیهانشناسان مطرح جهان یعنی استفن هاوکینگ و جیمز هارتل با ارائه دیدگاهشان یعنی "طرح بدون مرز" و همچنین دیدگاه الکساندر ولینکن یعنی "طرح تونلزنی" مطرح شد.
طرح "بدون مرز" و "تونلزنی" (که استفن هاوکینگ و الکساندر ولینکن ارائه کردهاند) فرض میکنند که جهان کوچک اولیه توسط تونلزنی کوانتومی از هیچ به وجود آمده و در ادامه به جهان بزرگ ما تبدیل شده است. این پیکربندی اولیه (که هاوکینگ ارائه کرد) جایگزین مدل استاندارد بیگبنگ شد.
اکنون دانشمندان در موسسهی فیزیک گرانشی ماکس پلانک و موسسهی فیزیک نظری کانادا توانستند از روشهای ریاضی بهتری استفاده کرده و نشان دهند که این ایدهها (ایدههای مطرح شده توسط استفن هاوکینک و الکساندر ولینکن) کار نمیکنند. بیگبنگ، در شکوه پیچیده خود، همه چیز را به عنوان یک راز باقی میگذارد. از این رو دیدگاه پیشنهادی استفن هاوکینگ (یعنی طرح بدون مرز) نمیتواند به وجود آمدن یک جهان بزرگ مانند جهان ما را نتیجه دهد.
همان گونه که مشاهده کردید در موسسهی فیزیک گرانشی ماکس پلانک به وضوح اعلام کرده است که دیدگاه استفن هاوکینگ دربارهی توانایی پدید آمدن جهان از هیچ اشتباه بوده و شکست خورده است و به هیچ وجه نمیتواند به وجود آمدن جهان ما را توجیه کند، اما عدهای از آتئیستهای ایرانی که بعضا خود را علمگرا و از شاگردان دانشمندان بزرگ معرفی میکنند این حقیقت ساده را نفهمیده و آن را انکار کردند.
در انتها باید گفت که عدهای از آتئیستهای ایرانی برای فریب مخاطبان و تحت تاثیر قرار دادن آنها دست به ابتکاری جدید زده و مرتبا اعلام میکنند که با نهادهایی علمی مانند ناسا و یا سایر نهادها و دانشگاههای علمی رابطه دارند و یا از شاگردان دانشمندان بزرگ هستند. این سخنان آتئیستها صرفا جنبهی روانی داشته تا مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار داده که حرفهای غیرعلمی و بعضا بیربط آنها را باور کنند. اگر شخصی واقعا از نظر علمی قوی باشد به هیچ وجه لازم ندارد که مرتبا اعلام کند به نهادهای علمی معتبر دنیا وابسته است حتی اگر واقعا اینگونه باشد.
http://www.aei.mpg.de/2062163/ohne-urknall-geht-es-nicht
زمان انتشار: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹:۲۸
شناسه خبر: 39063