به گزارش خبر گزاری علم و فناوری از کردستان؛ مخترع قروه ای موفق به ساخت دستگاه قلاویز اتصالات پلیمری شد. ابراهیم شهباز پور عضو نظام مهندسی استان در شهرستان قروه با بررسی مشکلات موجود در لوله ها و اتصالات موجود در بازار اقدام به طراحی نسل جدیدی از اتصالات پلیمری شد.
وی در بیان این موضوع اظهار داشت؛ در لوله کشی ساختمان با لوله های پلاستیکی برای نصب شیرالات و قطعات فلزی به سیستم لوله کشی باید از اتصالات رزوه دار(زانویی،سه راهی، ،بوشن و.....) استفاده شودو همچنین در سیستم آبیاری بارانی نیز در بخش های کشاورزی و فضای سبز درهنگام آبگیری و تست خطوط از اتصالات رزوه ای گالوانیزه وهمچنین در ساختن رایزرهای متحرک از زانوئی های رزوه ای استفاده می شود.
چون قلاویز کردن اتصالات پلیمری ممکن نیست به ناچار از اتصالات تلفیقی (پلیمر- فلز) استفاده میشود از عمده مشکلات اتصالات تلفیقی خوردگی، روی زدگی، رسوب گیری فلز آن ها است که در مدت زمان نه چندان طولانی موجب نشتی سیستم و ایجاد خسارت می شود و از جمله مشکلات دیگر اتصالات تلفیقی عبارت است از ترکیب آن ها از دو ماده ناهمگن( پلاستیک و فلز) است که ساخت دنده فلزی و ترکیب آن با پلیمر نیاز به واحدهای تولیدی کاملاً مجزا دارند همین موضوع مشکلات زیادی را به دنبال خود یدک می کند.

هدف ما حذف فلزازاتصالات پلیمری وسیستم لوله کشی است وقلاویز اتصالات پلیمری می باشد.
شهبازپور در ادامه گفت: با طراحی واجرا دستگاه قلاویز پلی پرو پیلین نسل جدیدی از اتصالات رزوه شده پلی پروپیلن برای جایگزین اتصالات تلفیقی و اتصالات رزوه ای گالوانیزه بوجود می آید. یعنی با یک ابزار جدید یک محصول جدید تولید می شود و بدین ترتیب منبع درآمد وکسب و کار جدید ایجاد می گردد، محصولی بسیار ارزانتر، مقاوم تر، بادوام تر با قابلیت تهیه آسان تر ازاتصالات عادی بدون نیاز به تغییر شکل و ابعاد اتصال را دارد که موجب سرفه جویی در استفاده از مواد اولیه می گردد وارزش افزوده ای را در واحدهای تولیدی ایجاد می کند و با به کارگیری اتصالات جدید در سیستم لوله کشی ساختمان تماماً فلز حذف می گردد و بدین ترتیب مشکلات خوردگی فلز،روی زدگی برنج و کرمو شدن آنها مرتفع می گردد.
ابراهیم شهباز پور مزایای این ابتکار را این چنین بیان کرد: در لوله کشی ساختمان با لوله های پلاستیکی برای نصب شیرالات و قطعات فلزی به سیستم لوله کشی باید از اتصالات رزوه دار(زانویی،سه راهی، ،بوشن و.....) استفاده شودو همچنین در سیستم آبیاری بارانی نیز در بخش های کشاورزی و فضای سبز درهنگام آبگیری و تست خطوط از اتصالات رزوه ای گالوانیزه وهمچنین در ساختن رایزرهای متحرک از زانوئی های رزوه ای استفاده می شود.

مزیت های دستگاه قلاویز ومحصول تولیدی
1- عمده مزیت این دستگاه آنست که بدون ایجاد براده قطعه را قلاویز میکند و چون براده برداری نمی شود قطعه ضعیف نمی گردد با قلاویز اتصالات پلیمری بخش فلزی اتصالات تلفیقی (پلیمر-فلز )
2- حذف می شود واتصالات تمام پلیمری جایگزین می گردد، چون عمده ضعف اتصالات تلفیقی خوردگی،روی زدگی،کرموشدگی ورسوب گیری آن ها است،می دانیم که خوردگی برنج در محیط های مرطوب و دارای اکسیژن اتفاق می افتد و روی زدگی درآن روی خورده شده و مس متخلخل به جا می ماند بدین ترتیب بعد از مدتی سیستم دچار نشتی آب و ایجاد خسارت می گردد یعنی این موضوع ضعفی کلی برای سیستم لوله کشی با اتصالات تلفیقی است . لذا با قلاویز اتصالات پلیمری به روش جدید فلز به طور کلی از سیستم لوله کشی حذف شده و مشکلات مربوط به آن نیز حل می شود .
3 - استفاده از این تکنیک نیاز به قالبگیری مخصوص قطعه دندانه دار را برطرف می کند .
4 - نیازبه واحد تولیدی مجزا برای ساخت دنده فلزی بر طرف می شود. بنا بر این از لحاظ زمانی و منابع مالی و حمل و هماهنگی برای واحدهای تولیدی به صرفه تراست .
5 - در این روش دنده و رزوه ها با انقباض و تراکم قطعه ایجاد می شود که پلیمر را به پلیمر فشرده تبدیل کرده و بدین ترتیب باعث افزایش مقاومت دنده نسبت به قطعه اصلی می گردد، به عبارتی دنده درست شده با این قلاویز بسیار مقاوم تر ازدنده های تزریقی است .
6 - انقباض و ایجاد دنده بر اثر تنش فشاری وارد شده از درون و بیرون قطعه به وسیله قلاویز صورت می گیرد بدین ترتیب تنش فشاری سبب تغییر شکل سطح استوانه ای داخل شده،واز محدوده الاستیک گذر کرده و به محدوده پلاستیک(تغییر شکل برگشت ناپذیر) می رسد که قبل از ناحیه گسیختگی در نمودار هوک در ناحیه سختی، فشار متوقف و ماده از طریق حرکت نابجای اتم های پلیمر مستحکم تر می شود و نتیجه این که ضمن دنده کردن،قطعه نیز محکم تر میشود چون اتصالات از پلیمرهای نرم مانند پلی پرو پیلن ساخته شده اند و این پلیمر ها ترکیبی از مناطق کریستالی صلب و نواحی آمورف انعطاف پذیر می باشد که همزمان به پلیمر خاصیت استحکام و انعطاف پذیری می دهد .

با به کارگیری دستگاه قلاویز طرح مزبور ما می توانیم اتصالات پلی پرو پیلین را رزوه نماییم و از اتصالات رزوه شده در لوله کشی ساختمان ، در سیستم آبیاری های بارانی و فضای سبز در هنگام آبگیری و تست خطوط و رایزر های سیار استفاده می شود و به زبان ساده باید بگوییم چون قلاویز کردن اتصالات پلیمری ممکن نیست به ناچار تا کنون از اتصالات تلفیقی (پلیمر-فلز)استفاده می شود یعنی فلز رزوه شده در درون قطعه پلیمری کاشته می شود و بدین صورت اتصالات تلفیقی ساخته میشود که این روش دارای مشکلات و معایب متعددی است اما کاربرد دستگاه طرح ما ممکن کردن قلاویز اتصالات پلیمری است که رزوه ها از جنس پلیمر پایه است.
پایان خبر/
زمان انتشار: دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲:۱۴
شناسه خبر: 39478