همپا؛

کاوش برای حلقه گمشده تجاری سازی

رؤسا و معاونین سازمان های تامین اجتماعی، بهزیستی، بانک های سطح استان، کمیته امداد و برخی ارگان های دیگراز طرفی به منظور کمک به کاهش بیکاری و با هدف اشتغال زایی و از طرف دیگر به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر در تاریخ ۲۸ بهمن تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کردستان؛ رؤسا و معاونین سازمان های تامین اجتماعی، بهزیستی، بانک های سطح استان، کمیته امداد و برخی ارگان های دیگراز طرفی  به منظور کمک به کاهش بیکاری و با هدف اشتغال زایی و از طرف دیگر به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر در تاریخ  28 بهمن تشکیل شد.

این جلسه که در قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان برگزار شد با اعلام آمادگی تمامی ارگان ها برای همکاری با سپاه استان برای نیل به اهداف ذکر شده ادامه یافت.  این جلسه به منظور کمک به صنایع خرد خانگی، استفاده از انرژی های نو، بهره مندی مناسب از منابع آب و بهینه سازی مصرف سوخت و آموزش های اولیه در روستاها در گام اول بیان شد.

با شناسایی پتانسیل های مربوط به هر شهرستان می توان با تمرکز بر روی این عناصر به مردم آن منطقه کمک شایانی کرد. از جمله مهمترین برنامه های این سازمان برگزاری جشنواره های روستای، برگزاری کارگاه های آموزشی، بازاریابی و توانمند سازی ایده های روستایی، شناسایی طرح های برتر و کمک مالی به آنها و ارائه جوایز به این طرح ها، کمک رسانی به طرح های برتر به منظور تجاری سازی آنها در سطح استان خواهد بود. از طرف جهاد سازندگی 50 طرح کارآفرینانه معرفی شده است و در تاریخ 9 و 10 اسفند طی جشنواره همپا معرفی خواهند شد. البته این طرح ها نیازمند کمک های شایانی هستند تا مسیر پیشرفت برای آنان تسهیل و تولید انبوه  شود.

آموزش به روستاییان نیز از راهکارهای اصلی دیگر کمک به روستاییان برای حفظ سرمایه های آنان بیان شد و عنوان شد سرمایه روستاییان به شکل دام و طیور بوده و مرگ آنان به دلایل عدم آگاهی های روستاییان از بیماری های حیوانات بوده و آموزش گسترده به روستاییان می تواند هم باعث دلگرمی آنان به اشتغال روستایی و در نهایت باعث جلوگیری از مهاجرت آنان شود.

همپا

همیاری و مشارکت در پیشرفت و آبادانی

همپا یک رویداد کارآفرینی روستایی است به منظور کمک به رشد، توسعه و توانمند سازی نخبگان و کارآفرینان روستایی در زمینه­های :

اختراعات و ابتکارات

دستاوردها

نوآوری

ایده­های کارآفرینانه

دلایل اجرای همپا

احصا و شناسایی طرح­ها و ایده­های بومی و کارآمد روستایی که به علت عدم فراهم بودن شرایط مناسب امکان عرضه نداشته­اند

ایجاد انگیزه و روحیه جوانان و نخبگان روستایی جهت استفاده از منابع و شرایط بومی جهت پیشرفت و آبادانی منطقه خود

به نمایش گذاشتن استعدادها و مزیت­های انسانی مناطق در سطح استانی و ملی

ایجاد ارتباط بین ایده و سرمایه و فراهم نمودن شرایط مناسب جهت توانمندسازی نخبگان روستایی

گروه­های همپا

طرح­ها و مدل­های کسب و کار( کارآفرینی نوبنیان و کسب و کارهای نوآوارنه روستایی)

طرح­ها و مدل­های کارآفرینی مشارکتی و گروهی

اختراعات و ابتکارات و دستاوردها در زمینه تولیدات روستایی و یا در محیط روستایی

نوآوری­ها و ایده­های کاربردی بهبود فعالیت­ها و بهینه سازی محصولات روستایی

محورهای همپا

تولیدات روستایی(کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی)

گردشکری و توریسم روستایی و هنرهای بومی محلی

عمران و معماری روستایی(الگوی اسلامی، ایرانی)

بازاریابی، فروش و برند سازی محصولات روستایی

فناوری اطلاعات و ارتباطات

مشاغل خرد و خانگی

صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات روستایی

استفاده از انرژی­های نو

بهینه سازی مصرف سوخت و منابع آب

در پایان دکتر صابر میمنت آبادی رئیس بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان با بیان پتانسیل های این سازمان در معرفی طرح های برتر سطح استان برای سایر سازمان ها عنوان کرد اکثر اختراعات ما صرفا در مرحله ساخت باقی می ماند و به مرحله تجاری سازی و فروش نخواهد رسید که این می تواند نقش سایر دستگاه های دولتی را در این راستا پر رنگ کند و با حمایت این سازمان ها از این طرح ها به تجاری سازی آنها و نهایتا به کاهش بیکاری و مهاجرت کمک شایانی کنند.

پایان خبر/

زمان انتشار: دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳:۵۸

شناسه خبر: 55085

کلید واژه‌ها:
دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب