ملیحه حسنزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از خراسان رضوی؛ در خصوص تاثیرات مثبت بارداری در مادران گفت: تولد هر کودک عمر مادر را افزایش میهد، تعداد حاملگی بالا ریسک ابتلاء زنان به بیماریهای چون سرطان رحم، تخمدان و پستان را کم میکند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر سرطان رحم، تخمدان و پستان نسبت به قبل افزایش یافته است افزود: متاسفانه اکنون سرطان پستان بسیار شایع است و از هر هشت خانم یکی به این بیماری مبتلاء میشود.
این متخصص زنان بیان کرد: بچهدار نشدن و یا فرزندآوری در سن بالا ، زمینه ساز سرطان پستان است و ریسک ابتلاء به این بیماری در چنین افرادی افزایش پیدا میکند.
فلوشیپ سرطان زنان متذکر شد: بیماری سرطان یکی از علل کاهش عمر است که بارداری و شیر دادن نوزاد هرمونهای سرطان زا در بدن مادر را غیر فعال میکند.
وی خاطرنشان کرد: وجود بیماریهای چون دیابت در زنان ارتباطی به بارداری ندارد و ممکن دیابت در کسانی که در سن بالا فرزند دار میشوند خودش را نشان دهد؛ اما ربطی به حاملگی ندارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: اینکه گفته میشود، فرزندآوری طول عمر مادران را کاهش میدهد پایه علمی ندارد و درست نیست، بلکه عمر مادر افزایش مییابد.
حسنزاده در خصوص تاثیرات مخرب تغذیه نامناسب در زمان بارداری گفت: جنین مواد مورد نیاز خود را از بدن مادر تامین میکند و چنانچه تغذیه در این دوران کامل ودرست نباشد مشکلاتی مانند پوکی استخوان و کم خونی برای مادر ایجاد میشود.
این متخصص زنان بیان کرد: علاوه بر تغذیه مناسب در دوران بارداری باید مکملهای غذایی مانند آهن نیز به بدن مادر برسد و گرنه مادر دچار کم خونی می شود.
زمان انتشار: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹:۰۹
شناسه خبر: 57118