به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمانشاه؛ یکی از مخترعین خوش فکر این استان دستگاه سرند سیار مکانیکی را اختراع و تولید نمود. کاربرد این دستگاه، الک کردن خاک در حجم گسترده است.
یکی از مشکلاتی که پیمانکاران هنگام اجرای پروژههای زیرزمینی مانند فیبر نوری،کانال کشی آب و فاضلاب،کابل های برق، لوله های گاز و... با آن درگیر هستند، تهیه خاک نرم سرندی است. چرا که در راستای آسیب ندیدن این کابلها و کانالهای زیرزمینی استفاده از خاک نرم اجتناب ناپذیر است. در حال حاضر روال تهیه این خاک استفاده از نیروی انسانی و به شیوه سنتی و دستی است که زمانبر و غیر دقیق است.
رضا جمشیدی مخترع کرمانشاهی برای حل این مشکل دستگاه سرند سیار مکانیکی را اختراع نموده است. وی در تشریح عملکرد این دستگاه گفت: دستگاه به یک تراکتور یا لودر وصل شده وخاکهای کنار کانالها را از طریق بیل جلوی دستگاه به سمت بالا هدایت و سپس در پشت دستگاه توسط یک فیلتر سنگهای بزرگ از آن جدا میشود. در مرحله بعد توسط الک توری فلزی که زیر همان بیل تعبیه شده است، خاک و سنگها مورد پالایش قرار گرفته و در نهایت با کمک نوار نقاله لاستیکی خاک نرم سرندی روی کانالها و کابلها ریخته میشود.

وی با اشاره به قابلیت اتصال این دستگاه به لودر و تراکتور افزود: با توجه به سبکی و ارزانی تراکتور در مقایسه با سایر وسیلههای هیدرولیکی، اتصال دستگاه سرند سیار به تراکتور دارای مزیت و مقرون به صرفهتر است.
این مخترع در مقایسه محصول خود با نمونه خارجی ابراز نمود: مزیت دستگاه نسبت به نمونه خارجی در این است که در نمونه خارجی از نوار نقاله فلزی استفاده شده که خود باعث بالا رفتن استهلاک میگردد. همچینین در نمونه خارجی برای هر بخش نیاز به یک هیدرو موتور وجود دارد که این امر باعث افزایش هزینه وپیچیدگی شده است. این در حالی است که در دستگاه ساخته شده به دلیل استفاده از نوار نقاله لاستیکی، استهلاک کمتر است و برای همهی بخشها از یک هیدرو موتور استفاده میشود.
وی در خصوص مقایسه هزینهها ادامه داد: هزینه ساخت این دستگاه به اندازه یک دهم نمونه خارجی است که در حال حاضر به دلیل هزینه بالا به کشور وارد نمیشود. این در حالی است که راندمان و کیفیت دستگاه ما کاملاً برابر و حتی از سیستم بهتری نیز برخوردار است.
جمشیدی در پایان با ابراز امیدواری برای ورود این محصول به فاز تجاری سازی گفت: شروع برنامهریزی و طراحی در سال 1392 اتفاق افتاد و ثبت اختراع در سال گذشته صورت پذیرفت. بالأخره اخیراً با حمایت و کمک مالی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کرمانشاه توانستیم این دستگاه را به مرحله ساخت برسانیم. البته امیدواریم با حمایت بیشتر بتوانیم آن را به مرحله تولید انبوه و تجاری سازی نیز برسانیم.

انتهای پیام/ سعید سعیدی
زمان انتشار: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 63568