برای اولین بار درکشور

استفاده از پوست بلوط به عنوان جاذب

خبرگزاری سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان در گفتگو با سیروان محمدی آذر عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و مسئول مرکز جاذب کربن استان از پیشرفت های این مرکز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان : برای اولین بار در کشور محققان مرکز جاذب کربن استان با استفاده از پوست درخت بلوط به نوع بهینه ای از جاذب کربن دست یافتند. خبرگزاری سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان در گفتگو با سیروان محمدی آذر عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و مسئول مرکز جاذب کربن استان از پیشرفت های این مرکز خبر داد.

معرفی مرکز جامع کربن فعال :

سیروان محمدی آذر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در گفتگو با خبرگزاری سازمان از دست آوردهای مجموعه خود و شرح وظایف این مرکز پرده برداشت. در این گفتگو وی به دامنه فعالیت های این مرکز اشاره کرد و افزود: مرکز جامع جاذب کربن دارای کاربردهای بسیار زیادی هستند از جمله این کاربرد ها درزمینه جاذب های سیستم های آب شرب خانگی و صنعتی که بسته به نوع آنها 6 ماه الی یکسال نیازمند تعویض هستند و همچنین سیستم های داخلی یخچال ها و ذغال های مورد استفاده در آن نیز نوعی جاذب کربن هستند و در صنعت نیز در بخش رنگبری و بو زدایی نیز از این سیستم های جاذب کربن استفاده می شود.

وی در ادامه افزود : این مرکز نوپا بوده و در سال 96 تاسیس شد و متاسفانه بودجه ای جذب نشد و آنچنان که باید و شاید و درخور مرکز باشد نتوانستند در حوضه کاری خود دستاوردهای چشمگیری کسب کنند، اما در سال جدید به همت سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان و در دستور کار قرار گرفتن بودجه مختص این مرکز انشالله مشکلات این مرکز در سال آینده حذف خواهد شد.

این عضو هیات علمی در ادامه عنوان کرد: در سال گذشته طرح های قوی و قابل توجهی به این مرکز از جانب دانشگاه کردستان و دانشگاه آزاد واحد سنندج و سایر مراکز دانشگاهی که دارای پایان نامه های خاص این موضوع هستند وارد شد که به دلیل نداشتن بودجه کافی همچنان در مراحل اولیه خود باقی مانده اند که پتانسیل این را داشتند که دستاوردهای آنها در همایش ها و جشنواره ها ارائه شوند.

استفاده از پوست درخت بلوط به منظور جاذب کربن فعال :

وی در ادامه افزود: از جمله کارهایی که به این مرکز وارد شده استفاده از پوست درخت بلوط که بلا استفاده است به عنوان یکی از بهترین جاذب های کربن فعال تهیه می شود می توان نام برد زیرا مساحت سطح بسیار بالاتری نسبت به سایر جاذب ها را دارا است و امیدواریم بتوانیم بودجه مورد نیاز را برای این طرح جذب کنیم و وارد مراحل بعدی ساخت این جاذب شویم.

سیروان محمدی آذر در ادامه افزود: سود آوری محصولات جاذ کربن بسیار بالا بوده زیرا یک تکنولوژی هست که آنچنان در کشور پیشرفت نکرده و این محصولات از خارج کشور وارد می شوند و با توجه به این امر دارای قیمت تمام شده بالایی نیز هستند پس علاوه بر اینکه با تولید این مواد می توان از خروج ارز گسترده در این حوزه جلوگیری کرد می توان باعث اشتغالزایی در داخل نیز بشود .

کیوان فرازمرزی مدیر سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان در تایید صحبت های دکتر سیروان محمدی آذر افزود: برای تاسیس مرکز جامع جاذب کربن تا این لحظه چیزی در حدود 15 درصد مبلغ تخصیص داده شده به این مرکز دریافت شده است و این مبلغ نیز صرف خرید تجهیزات مورد نیاز مرکز شده است و علاوه بر اینکه تا این لحظه مرکز دارای تجهیزات کافی برای فعالیت نیست عنوان کرد: برای حمایت از طرح ها نیز کمکی به مرکز نشده است اما در ادامه و در سال آینده نوید این را داد که این مرکز به شکل قابل توجهی بتواند مشکلات پژوهشی و پایان نامه های ارائه شده به این مرکز را حل و فصل کند.

در انتها این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد سنندج ابراز داشت که : هدف اصلی برقراری مرکز جامع جاذب های کربن فعال صرفا حمایت از طرح ها در راستای سیستم های جاذب کربن بوده  و امید داشت که سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان کردستان بتواند نقش موثری در نیل به تحقق این هدف داشته باشد، زیرا سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری نسبت به طرح هایی که حمایت می کند هیچ مالکیتی ندارد و این خصیصه باعث افزایش گرایش محققان برای فعالیت در این زمینه را دارد.

پایان پیام/

زمان انتشار: دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱:۵۶

شناسه خبر: 76150

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب