تولید محلول افزایش دهنده عملکرد قارچ در مازندران خبرگزاری علم و فناوری - تولید محلول افزایش دهنده عملکرد قارچ در مازندران/ افزایش عملکرد پنج کیلویی قارچ در هر متر مربع
برای نخستین بار در کشور

تولید محلول افزایش دهنده عملکرد قارچ در مازندران/ افزایش عملکرد پنج کیلویی قارچ در هر متر مربع

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران موفق به تولید محلول افزایش دهنده عملکرد قارچ دکمه‌ای شده است که عملکرد محصول را پنج کیلو گرم در هر متر مربع افزایش می‌دهد.

 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، قارچ خوراکی به ویژه از نوع دکمه‌ای تقریبا به صورت جدی در سبد غذائی خانوارهای ایرانی قرار گرفته است.

هرازگاهی افزایش و یا کاهش قیمت این محصول هم خبر ساز می‌شود.

 قارچ سهم به سزائی در ایجاد اشتغال به ویژه اشتغال خانوادگی داشته و دارد و حتی ارگان‌ها و نهادهای هم برای تقویت تولید این محصول نسبت به پرداخت تسهیلات به افراد علاقمند در این حوزه اقدام کردند.

سرانه مصرف قارچ در دنیا 4 کیلوگرم است در حالی که این سرانه در ایران به 1.2 کیلوگرم می‌رسد.

یکی از دلائل عدم تمایل برای کاشت قارچ در کشور پائین بودن عملکرد قارچ در هر متر مربع است، به طوریکه در حال حاضر 21 کیلوگرم در هر متر مربع است و با توجه به افزایش هزینه تولید این محصول تولید کنندگان کمی را پای کار آورده است.

کشورهای حاشیه  خلیج فارس، علاقمند به دریافت محصولات قارچی کشور هستند بر اساس آمار موجود در پایگاه‌های خبری در ارتباط با وضعیت صادرات قارچ در سال 94 حدود پنج هزار و 600 تن قارچ به ارزش 11 میلیون دلار به این کشورها صادر شده است.

مصرف قارچ موافقان و مخالفان متعددی در فضای مجازی دارد، برخی از افراد بیش از 50 خاصیت برای قارچ نوشته و انتشار دادند اما از آن طرف تعدادی از محققان با مصرف بیش از اندازه قارچ مخالفت کرده‌اند.

لابه لای مطالبی که درباره فوائد قارچ وجود دارد خواندن این مطالب هم برای کسانی که علاقمند به مصرف زیاد قارچ هستند ضروری به نظر می‌رسد.

**فوائد و مضرات مصرف قارچ

از نظر طب سنتي قارچ طبع سرد و ‌تر دارد و توصيه مي‌شود آن را همراه آويشن، زيره و فلفل سياه ميل كنيد تا اثرات سوء آن خنثي شود.

برخی از خواص قارچ،براي رشد و تقويت استخوان‌ها خوب است،ويتامين‌هاي گروه B در قارچ به‌وفور يافت مي‌شوند،براي چشم و پوست مفيد است،اعصاب و عضلات را تقويت مي‌كند،در درمان بعضي انواع كم‌خوني موثر واقع مي‌شود،داراي انواع املاح، آهن، كلسيم، پتاسيم و منيزيم است،براي مبتلايان به ديابت خوراك مناسبي به شمار مي‌آيد،كساني كه دچار يبوست مي‌شوند، بهتر است قارچ ميل كنند.

اما هشدارهای طب سنتی درباره قارچ،افرادي كه معده ضعيفي دارند مثل زنان باردار و شيرده بهتر است قارچ نخورند،كساني كه معده‌شان سرد و ‌تر است، نبايد قارچ مصرف كنند،خوردن قارچ براي مبتلايان به اختلالات كليوي مضر است،افرادي كه دچار كوليك روده هستند نبايد قارچ بخورند،بيماران مبتلا به نقرس بهتر است قارچ نخورند.

با این توضیحات یک محقق مازندرانی موفق به تولید بهبود دهنده رشد ویژه قارچ دکمه‌ای شده است.

قاسمی استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران که موفق به تولید این محصول شده است در گفت گو با خبرنگار علم و فناوری در استان مازندران، اظهار کرد: این محلول به عنوان مکمل غذائی محسوب شده و با اضافه شدن به کمپوست‌های قارچ باعث افزایش عملکرد می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از این محصول امکان افزایش عملکرد تا 25 درصد در هر متر مربع وجود دارد، این عدد برای قارچ یک رقم بسیار مناسبی است، با اضافه کردن این محلول به قارچ تا پنج کیلوگرم عملکرد تولید قارچ افزایش پیدا می‌کند.

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، خاطر نشان کرد: قیمت مصرف کننده این محصول اگر لیتر چهار هزار تومان در نظر گرفته شود و برای سالنی که 50 متر مربع کمپوست داشته باشد و تولید کننده قارچ دوبار از این محصول استفاده کنند هزینه‌اش 400 هزار تومان می‌شود با توجه به افزایش عملکرد پنج کیلوی در هر متر مربع حدود 250 کیلوگرم افزایش عملکرد قارچ پیش بینی می‌شود که با قیمت کیلویی 9 هزار تومانی قارچ در محل تولید حدود دو میلیون و 250 هزار تومان افزایش ریالی تولید داریم که به صورت کلی مقرون به صرفه است.

وی در پاسخ به این سئووال که به لحاظ بهداشتی مورد تایید قرار گرفته است، افزود: مجوز تولید این محصول را از متولیان بهداشتی دریافت کردیم و از این نظر مشکلی وجود ندارد.

قاسمی در پاسخ به این سئووال که این محصول برای نخستین بار در کشور تولید شده است، گفت: در کشور نمونه مشابه وجود نداشته، در گذشته دو مورد مکمل افزایش عملکرد قارچ وجود داشته  که این طرح‌ها با شکست مواجه شده بود در حال حاضر در بازار داخل بدون رقیب هستیم.

وی درباره نمون خارجی هم گفت: نمونه‌های خارجی مشابه این محصول وجود دارد اما به کیفیت محصول تولید داخل نمی‌رسد.

این محقق و تولید کننده مازندرانی در پایان  خاطر نشان کرد: بنده با بیشتر افراد فعال در عرصه تولید قارچ صحبت کردم که اعلام کردند که محصولی با این کیفیت برای اولین بار وجود دارد.

انتهای پیام

زمان انتشار: یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۰:۰۰

شناسه خبر: 77339

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
نظرات ارسال شده :
تعداد نظرات : ۲ نظر
ماهان بهرامی
۰ مخالف          ۰ موافق
پنج شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۰:۴۳

سلام اسم محصول وبرند اون چی هستو چگونه باید تهیه شود

حسن‌پور
۰ مخالف          ۰ موافق
سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲:۵۹

سلام میشه بگید چطوری باید تهیه کنیم. شماره تماس بنده ۰۹۹۰۶۸۴۲۹۱۴

اشتراک گذاری مطالب