یک مطالعه اخیرا نشان داده است که سلامت نوزدان تنها به سن بیولوژیک مادر بستگی ندارد. بر اساس این مطالعه پدرانی که در سنین بیش از ۴۵ سال اقدام به فرزندآوری میکنند با احتمال بیشتری با اختلالهایی نظیر «نوزاد نارس» مواجه میشوند. به علاوه سلامت مادر نیز در چنین بارداریهایی پایینتر است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از بیزنساینسایدر، این مطالعه نشان داده است که زنانی که همسرشان بیش از ۴۵ سال سن دارند در مقایسه با سایر زنانی که همسرانی جوانتر دارند با احتمال بیشتری به دیابت دوران بارداری مبتلا میشوند.
ازدواج مردان در سنین بالا به سلامت مادر و فرزند لطمه میزند
این مطالعه که توسط جمعی از محققان دانشگاه استنفورد ترتیب داده شده است دریافته است که سن پدر بر سلامت مادر در دوران بارداری تاثیر گذار است. هرچه مردان مسنتر باشند، زنان به احتمال بیشتری به دیابت بارداری دچار میشوند.
در این مطالعه بیش از ۴۰ میلیون بارداری در حدفاصل سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. محققان یک رابطه مثبت میان سن پدر و مشکلات زایمان مشاهده کردهاند. مردانی که بیش از ۴۵ سال سن دارند، در مقایسه با مردانی که بین ۲۴ تا ۳۴ سال سن دارند، به احتمال ۱۴ درصد بیشتر صاحب فرزند نارس میشوند.
همچنین پدران بزرگتر از ۵۰ سال به احتمال ۲۸ درصد بیشتر صاحب فرزندی میشوند که به «مراقبتهای ویژه نوزادان» نیاز خواهد داشت. این یافتهها نشان داده است که در مردان بیش از ۳۵ سال، میزان جهشهای دیانای سلول اسپرم که هرساله رخ میدهد، دوبرابر سایرین است.
هنگامی که مردی به سن ۵۰ سالگی میرسد خطرات زایمان به طور فزایندهای افزایش پیدا می کند. این موضوع که میان سن پدر و سلامت مادر باردار رابطهای وجود دارد، محققان را در حیرت فرو برده است.

انتهای پیام/
تیمور خسروی
زمان انتشار: یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶:۵۲
شناسه خبر: 78140