به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان زنجان و به نقل از IOC : استراتژی طعم از تمامی مدل های فرهنگی، الگوهای غذایی سالم، پایدار و سیستم های غذایی، رژیم سنتی مدیترانه ای که به شدت مورد تحقیق قرار گرفته است، همچنین به خاطر الهاماتی که به آمریکایی ها، اروپای شمالی و سایر مخاطبان جهانی ارائه می دهد، امروزه نقش به شدت برجسته ای پیدا کرده است. آشپزی روغن زیتون در قلب غذاهای مدیترانه ای است.
در دسامبر سال ۲۰۱۳، رژیم غذایی مدیترانه ای از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان، اسپانیا، مراکش و کرواسی به ثبت رسید. این رژیم غذایی برخلاف نامش مختص به کشورهای مدیترانه ای نیست و هر کشوری برای خود میتواند رژیم مدیترانه ای مخصوصی داشته باشد.
.
رژیم مدیترانه ای چگونه به وجود آمد است؟
رژیم مدیترانه ای بر گرفته از غذاهای سنتی کشورهای حوضه مدیترانه به ویژه ایتالیا و یونان در سالهای ۱۹۶۰ است. محققان در بررسیهایی که انجام دادند، مشاهده کردند این افراد در مقایسه با آمریکاییها و مردم سایر نقاط دنیا سالمتر و طول عمر بیشتری دارند. همچنین این افراد در طول زندگی با بیماری و علائم کمتری از درد و رنج حاصل از بیماریهای شایع در دنیا دست و پنجه نرم میکنند.
همچنین مطالعات نشان دادند رژیم غذایی مدیترانه ای میتواند به کاهش وزن در افراد کمک شایانی کند و از بروز حملات قلبی و سکتههای مغزی که ناشی از افزایش وزن هستند، جلوگیری کند. رژیم مدیترانه ای علاوه بر کاهش وزن بر روی تعداد مرگهای ناشی از دیابت نوع ۲ نیز بیتاثیر نبود.
برای پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای، دستورالعمل کلی وجود ندارد و هر کشور، همانطور که اشاره کردیم دارای دستور غذایی مخصوص به خود برای رژیم غذایی مدیترانه ای است؛ اما کلیت این رژیم در همه کشورها یکسان و مشترک است.
اصول اولیه رژیم غذایی مدیترانه ای
اساس این رژیم بر مصرف نسبتاً بالای روغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیها و مصرف متوسط ماهی و محصولات لبنی بخصوص ماست و پنیر و نیز مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی استوار است.
کلیات رژیم مدیترانه ای
- شما باید سبزیها، میوهها، آجیل، دانهها، حبوبات، سیب زمینی، غلات کامل، نان، گیاهان، ادویهجات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون به مقدار زیادی در رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف کنید.
- شما باید مرغ، تخممرغ، پنیر و ماست را به طور متوسط در رژیم غذایی مدیترانه ای بخورید.
- شما باید به ندرت از گوشت قرمز استفاده کنید.
- شما به هیچ وجه نباید از فراوردههای شیرین شده با شکر، شیرینی، گوشت فرآوری شده، رشته و دانههای فراوری شده، روغن تصفیه شده و دیگر غذاهای صنعتی و فراوری شده با روغن و ادویه فراوان (فست فودی) استفاده کنید.
تلاش شورای جهانی زیتون برای آشپزی زیتون
بر اساس مطالعات و کاوش ها مشاهده می شود که قطعات گیاه آشپزخانه مدیترانه ای غذا را به طوری چشمگیری خوشمزه می سازد و این سوال را باید پرسید که چگونه بعضی از این تکنیک ها، طعم ها و سایر بینش ها را به طور کامل تطبیق دهیم تا قواعد بنیادین پیشروی را فراتر از منطقه مدیترانه پیش ببریم. این طرز تفکر در مورد پتانسیل استفاده از آشپزخانه مدیترانه ای دلیل برگزاری یک سمینار به نام "آشپزخانه روغن زیتون جدید" در نیویورک، توسط موسسه آشپزی آمریکا ( CIA ) و شورای بین المللی زیتون شده است.
سازمان بین المللی زیتون تنها سازمان بین دولتی در جهان است که برای جمع آوری روغن زیتون و سهامداران تولید کننده و مصرف کنندگان زیتون، جایزه کیفی بین المللی ماریو سولیناس را در "آشپزخانه روغن زیتون جدید" در سال 2019 برگزار کرده است.

جیم لیلو، معاون سازمان بین المللی زیتون (IOC) گفت: "جوایز بین المللی ماریو سولیناس با هدف انتخاب بهترین روغن زیتون از سراسر جهان ارائه می شود. روغن زیتون طیف گسترده ای از سبک ها و پروفیل های طعم را ارائه می دهد و یک عنصر از رژیم های سالم در سراسر جهان است. ما خوشحالیم که این فرصت را پیدا کردیم تا با به نمایش گذاشتن برخی از روغن های با کیفیت بالا مردم را در انتخاب غذای های سالم یاری کنیم."
رقابت سال جاری شامل 164 روغن توسط تولید کنندگان فردی، انجمن تولید کنندگان یا بسته بندی کننده از 13 کشور آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی برگزار شد كه بهترين مشخصات ارگانولپتيك را در چهار دسته انتخاب كردند که رتبه های اول تا چهارم به کشور های اسپانیا، اسپانیا، پرتغال و ایتالیا تعلق گرفت.
منبع: http://www.internationaloliveoilusa.org/news/2019-mario-solinas-winners/
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۹:۴۰
شناسه خبر: 79933