به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، تقاضا برای مسکن در استان در همه فصل سال وجود دارد.
با توجه به طبیعت بسیار مناسب استان، پراکندگی جمعیت در همه استان به صورت یکسان است.
مازندران اگرچه داری 22 شهرستان است، اما با تردد از گلوگاه تا رامسر فاصلهای بین شهرها وجود ندارد و به صورت کلی میتوان گفت که جمعیت در 23 هزار 823 کیلومتر استان پراکنده است و متناسب با آن ساخت و ساز هم انجام میشود.
اگر چه به لحاظ قانونی محدودیتهای برای ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و منابع طبیعی و حاشیههای ساحل وجود دارد اما برخیها با استفاده از رانت و لابیگر حتی در نقاط کوهستانی و مناطق مرتفع استان اقدام به ساخت و ساز کردند.
تقاضا برای مسکن در استان مازندران و استانهای شمالی کشور تنها به جمعیت بومی نمیشود، با بررسیهای اجمالی مشخص میشود که بسیاری از واحدهای مسکونی در سطح استان مربوط به خوش نشینها است که در ایام گردشگری مازندران را مقصد خویش اعلام میکنند.
تقاضا برای سرپناه در استان در پایان هفته به ویژه در ایام بهار، تابستان و پائیز به صورت جدی وجود دارد و همین مسئله باعث رونق اجاره واحدهای ویلا و فعالیت تابلو به دستان شده است.
موازی کاری در ساخت مسکن
موازی کاری در حوزه ساخت مسکن بسیار زیاد است، بیناد مسکن، اداره راه و شهرسازی، نظام مهندسی ساختمان، شهرداریها به نوعی در امر ساخت و ساز دخیل هستند، البته انجمنهای متعددی هم در ساخت و ساز تحت عناون مسکن دخیل هستند به همین دلیل ساخت مسکن با پیچیدگیهای خاصی همراه است.
با وجود پیچیدگیهای خاص در حوزه مسکن مشاوران املاک در نهایت یکی از مجموعه اثر گذار در فروش مسکن است و با وجود اینکه چندان در ساخت و ساز بازی داده نمیشود اما در فروش واحدهای مسکونی و گاهی نرخ گذاریها نقش حیاتی دارند تا جائیکه برخی انبوه سازان تلاش میکنند در کنار ساخت و ساز نیم نگاهی به راه اندازی مرکز مشاور املاک داشته باشند.
یکی از اقداماتی که بسیاری از کارشناسان در ارتباط با ساماندهی و کنترل بازار مسکن اعتقاد دارند که باید انجام شود، دریافت مالیات از واحدهای مسکونی خالی است.
دریافت اطلاعات در این زمینه به دلیل نداشتن متولی خاص به عنوان کلاف سردرگم بوده و بررسی آن منجر به دریافت نتایج مطلوب نمیشود.
در استانهای شمالی هم به دلیل حضور گردشگر نمیتوان اطلاعات کاملی از واحدهای مسکونی خالی دریافت کرد.
در ارتباط با وضعیت خرید ملک و وضعیت واحدهای مسکونی خالی به سراغ سید مجتبی پیرزاده رئیس اتحادیه مشاوران املاک مرکز مازندران میرویم.
پیرزاده آماری در ارتباط با تعداد نیازمندیهای مسکن و تعداد خانههای خالی اطلاعاتی ندارد.

دستان خالی برای ارائه آمار تقاضا مسکن
اما در زمینه ساخت و ساز تا حدودی دغدغه دارد و معتقد است که طرح مالیات بر خانه خالی زمینه کاهش ساخت و ساز را فراهم میکند.
رئیس اتحادثه مشاوران املاک مازندران با اعلام اینکه رونق بازار مسکن زمینه ایجاد اشتغال چند برابری در همه واحدهای صنفی را فراهم کند، اعتقاد دارد: با اجرای این طرح تا حدودی زمینه برای عقب نشینی سازندگان مسکن فراهم میشود.
وی در ارتباط با وضعیت ساخت و ساز در استان، گفت: در حال حاضر رکود جدی بر بازار مسکن به دلیل گرانی مواد اولیه حاکم است و بیشتر تقاضاها به سمت اجاره است.
پیرزاده با اعلام اینکه اجاره بها متناسب با گرانی کالاها و خدمات رشد داشته است، گفت: به دلیل رکود در ساخت و ساز و کاهش مسکن شاهد افزایش اجاره بها در استان مازندران هستیم.
وی در عین حال معتقد است که قیمت مسکن با توجه به نرخ رشدی که در سایر بخشها داشتیم افزایش پیدا نکرده است، گفت: بر اساس گرانی کالاها و خدمات مسکن رشد چندانی نداشته است که یکی از دلائل آن
کاهش قدرت خرید مردم است.
رشد پنج برابر تعداد خانههای خالی مازندران طی ۱۰ سال
بر اساس آمار نفوس و مسکن سال 95 تعداد خانههای خالی در استان مازندران 102 هزار واحد است، با این حال شاهد رشد ساخت و ساز به روستاهای استان به دلیل تسهیلاتی که ارائه میشود در حال انجام است.
رشد پنج برابر ساخت واحدهای مسکونی در استان مازندران طی 10سال در بین دو فاصله آمارگیری سال 85 تا 95 ایجاد شده است که آمار 21 هزار واحدی سال 85 به بیش از 102 هزار واحد رسیده است.
کلاف سردرگم دریافت اطلاعات برای بازار مسکن یکی از دغدغههای است که هنوز به آن پاسخ مناسبی داده نشده است.
یکی از چالشهای بازار مسکن در مازندران، بحث تهیه زمین است، به دلیل ملکی بودن اراضی و نبود زمینهای منابع طبیعی تا حدودی محدودیتها در ساخت و ساز استان بسیار جدی است.
چندین پروژه ناموفق مسکن مهر به ویژه در مرکز استان تا حدودی تلاشها برای تقاضا مسکن در استان را با چالش مواجه کرده است.

بیمهری متولیان مسکن مهر به متقاضیان مسکن مازندران
اسکان دو هزار خانوار در حاشیه شهر ساری و نبود زیرساختهای مناسب برای این پروژه بزرگ تا حدودی نگاههای منفی نسبت به مسکن مهر در استان مازندران را تقویت کرده است، اگر چه ساخت برخی از برخی از واحدهای مسکونی تحت عنوان مسکن مهر به متقاضیان واقعی در حاشیه نقاط ساحلی نرسیده و بحث در ارتباط با آن در حوصله این گزارش نیست،اما عدم توزیع مناسب مسکن مهر تا حدودی ضربه کاری به بی سامانی تامین نیازمندیهای مسکن را وارد کرده است.
اخیرا دولت بنا دارد تقاضا در این بخش را در طرحی تحت عنوان اقدام ملی تولید مسکن و با ساخت 110 هزار واحد مسکونی کاهش دهد.
بیشتر آمارهای موجود در ارتباط با مسکن به ویژه تقاضا به صورت رندمی مطرح میشود، سیفالله علینیا رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران معتقد است که تقاضا بستگی به تسهیلات و شرایطی که دولت برای مسکن اختصاص میدهد قابل تغییر است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر تقاضا برای مسکن وجود دارد اما چون شرایط اقتصادی مردم مناسب نیست، تقاضاها کمتر خودنمایی میکند.
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه سالانه حدود هشت میلیون متر پروژه مسکن در استان ثبت میشود، گفت: بخشی از این پروژه ها داری مجوز و مابقی پروژههای هستند که بدون دریافت مجوز و تحت عنوان ماده 100 برای احداث واحدهای مسکونی اقدام می کنند.
وی با اعلام اینکه میزان تقاضا را در اختیار نداریم، گفت: تقاضا متناسب با شرایط تغییر میکند به همین دلیل نمیتوان در این ارتباط اظهار نظر کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران،تقاضا برای مسکن در مازندران نیاز به ساماندهی بسیار جدی تر است.
کلاف سردر گم تعداد نیازمندیهای مسکن
حضور خوش نشینها تا حدودی زمینه بررسی برای نیازمندان واقعی مسکن در استان مازندران را تا حدودی دچار مشکل کرده و به کلاف سردرگم تبدیل شده است.