رژیم غذایی ضعیف می‌تواند منجر به کوری شود. خبرگزاری علم و فناوری - رژیم غذایی ضعیف می‌تواند منجر به کوری شود.
اگر تاکنون نمی‌دانستید؛

رژیم غذایی ضعیف می‌تواند منجر به کوری شود.

بر اساس تحقیقی جدید رژیم غذایی نامنظم منجر به کوری بیماری جوان گردید. محققانی که این مورد را بررسی کردند به پزشکان توصیه می‌کنند در هر بیمار دارای علائم ناشناخته بینایی و دارای رژیم غذایی ضعیف فارغ از نسبت جرم بدن وی، نوروپاتی نوری تغذیه را به منظور اجتناب از کوری دائم در نظر داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از خراسان جنوبی و به نقل از Science Daily؛ نوروپاتی نوری تغذیه اختلال عملکرد عصب نوری است که برای بینایی اهمیت دارد. این شرایط در صورتی برگشت‌پذیر است که در همان ابتدا تشخیص داده شود. اما در صورتی که درمان نشود می‌تواند به آسیب ساختاری دائم به عصب نوری و کوری منجر شود.

در کشورهای توسعه‌یافته مانند انگلستان، رایج‌ترین عوامل نوروپاتی نوری تغذیه مشکلات روده و یا داروهایی است که باعث اختلال در جذب موادی مهم در معده می‌شوند. عوامل تغذیه‌ای خالص به این دلیل رواج کمتری دارند که میزان غذا خوب است، اما در جاهای دیگر دنیا فقر، جنگ و خشکسالی با مشکلات تغذیه و میزان بالاتر نوروپاتی نوری تغذیه مرتبط است.

ارتباط میان وضعیت تغذیه و بینایی تا مدتی بعد از آن برداشت نشد و سپس اختلالات بینایی وی دائم شد. جدا از اینکه بیمار دارای رژیم غذایی نامنظم بود، دارای نسبت جرم بدنی و قد عادی بود و هیچ علائم قابل مشاهده‌ای مبنی بر اختلال در رژیم غذایی وجود نداشت و هیچ دارویی نیز مصرف نمی‌کرد. آزمون‌های اولیه نشانگر کم‌خونی ماکروسیتیک و میزان پایین ویتامین B12 بود که با تزریق این ویتامین و مشاوره رژیم غذایی مرتفع گردید. سال بعد و پس از معاینه کاهش شنوایی بیمار و علائم کوری وی افزایش یافته بود. تا 17 سالگی دید بیمار به مرور تا مرز کوری کاهش یافت.

تحقیقات بیشتر بیانگر کمبود ویتامین B12، کمبود سطوح مس و سلنیوم و سطح بالای روی و سطح پایین ویتامین D و تراکم مواد معدنی در استخوان بیمار بود. از ابتدا این بیمار مواد غذایی مانند چیپس، ترد، نان سفید و مقداری گوشت مصرف می‌کرده است. تا زمانی که شرایط بیمار تشخیص داده شد، بیمار مبتلا به کوری دائم شده بود.

این گروه محققان توصیه می‌کنند سوابق رژیم غذایی بایستی بخشی از هر آزمون پزشکی معمول مانند پرسش درباره مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی باشد. این امر می‌تواند باعث جلوگیری از عدم تشخیص نوروپاتی نوری تغذیه‌ای و یا شناخت آن با تاخیر شود، زیرا در صورتی که مشکلات تغذیه‌ای سریعا درمان شوند کاهش دید موقت خواهد بود.

زمان انتشار: چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۱:۰۵

شناسه خبر: 80942

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب